Vill du använda WordPress på egen domän behöver du först skaffa dig ett webbhotell. Det finns många olika webbhotell att välja mellan. Det finns generella webbhotell där du kan installera WordPress och sedan finns det WordPress-webbhotell där du enbart kan använda WordPress.

Här i denna artikel skall jag visa på de bästa webbhotellen för dig när du skall skapa dig en bra sajt med hjälp av WordPress! För de flesta tycker jag Miss Hosting är bäst, medan jag rekommenderar Stablehost eller Loopia för den med höga krav.
Jag har valt att dela in företagen vi jämför i svenska webbhotell och WordPress-hosting. Vi kommer inte utse det bästa webbhotellet för WordPress. Däremot kommer vi ge dig en möjlighet att hitta bästa webbhotellet för dina behov. Vi skall även se på vilka omdömen och recensioner webbhotellens kunder ger dem på recensionssajter runt om på webben.
Vilka faktorer tittar vi på?
- Årskostnad från: – Vad kostar det att bli kund och ha sin webbplats hos webbhotellet?
- Lagring: Hur mycket utrymme får du hos respektive webbhotell att lagra din hemsida på?
- Max trafik: Hur mycket får nedladdas från din sajt under en månad eller hur många besökare kan du maximalt ha?
- Domäner: Hur många olika domäner (hemsidor) kan du koppla till ditt konto?
- Hjälp & Support: Hur kan du få hjälp om något skulle krångla? Exempelvis telefon, e-post och chat.
- Enkel installation av WordPress: Kan du installera WordPress med ett klick?
- Betyg från Trustpilot eller Reco: Vad säger användarna om tjänsterna?
Svenska webbhotell
Det finns många svenska webbhotell där du kan använda WordPress. Priset skiljer mycket mellan olika webbhotell. Innehållet i webbhotellspaketen skiljer sig också åt, hur mycket lagringsutrymme man får och hur många sajter man kan koppla till sitt konto. I recensionerna brukar användarna berömma och klaga på framför allt driftsäkerheten och kundservicen.
Loopia
Webbhotellet Loopia har funnits i flera år. De är ett av Sveriges dyraste webbhotell, men Loopia har många kunder. Ett av Loopias hjärteområde är deras support som de själva lyfter fram som hjältar. Recensionerna från kunderna verkar bekräfta detta. Kunderna hyllar supporten som mycket pedagogisk och hjälpsam. Å andra sidan betalar du lite mer för webbhotell hos Loopia. Loopia har förvärvat City Sites sedan årsskiftet 2018 och är numera en stor spelare på den svenska webbhotellsmarknaden.

- Årskostnad från: 468 kronor första året
- Lagring: 75 GB
- Maximal rafik: 750 GB
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 4,6/5 (913 recensioner)
Läs mer & Beställ
Simply.com
Simply.com erbjuder webbhotell med snabb och enkel 1-Click-installation av WordPress. Deras tjänster är anpassade efter WordPress, med bra hastigheter och en enkel, och svensk, kontrollpanel. Simply.com har fyra olika paket för webbhotell och även möjligheten att endast köpa domän. Simply.com har fått goda omdömen av sona kunder. Många lyfter fram deras service och support som extra bra. Som kund hos Simply.com kan man ringa supporten eller skicka ett meddelande – i vanliga fall får man svar på under tio minuter.

- Årskostnad från: 63,60 kronor första året
- Lagring: 10 GB
- Maximal trafik: Obegränsad
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post och telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 4,8/5 (5 306 recensioner)
Läs mer & Beställ
Miss Hosting
Miss Hosting är ett populärt webbhotell för WordPress. De har tre paket som de kallar Basic, Professsional och Ultimate. Samtliga paket kan du få med rejäl rabatt för första året. Miss Hostings omdöme från kunder är generellt mycket positiva. Webbhotellet upplevs som stabilt och med mycket god support. Miss hosting tar hela tiden marknadsandelar och det är enkelt att förstå!

- Årskostnad från: 150 kronor (första året)
- Lagring: 100 GB
- Maximal trafik: obegränsat
- Domäner: 1 domän på Basic kontot. På proffessional paketet kan du ha 10 hemsidor kopplat till ett konto.
- Hjälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation avWordPress: Ja
- Betyg: 8,8/10 (1184 recensioner)
Läs mer & Beställ
Stablehost
Ett mycket populärt webbhotell som ofta hyllas av sina kunder för sin fantastiska kundsupport. I deras web hosting paket kan du själv välja var i världen du vill installera din blogg – Stockholm till exempel. Snabba servrar som får din webbsida att ladda otroligt snabbt. Rekommenderas!

- Årskostnad från: 42 USD (första året)
- Lagring: obegränsat
- Maximal trafik: obegränsat
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: E-post
- Enkel installation avWordPress: Ja
- Betyg: 4,9/5,0 (101 recensioner)
One.com
Webbhotellet One.com är egentligen ett webbhotell med verksamhet över hela världen. De har dock en svensk del av verksamheten och därför väljer vi att lista dem här. Hos One.com kan du köpa hosting som motsvarar ditt behov, oavsett om du är en privatpersoner eller ett företag. Kunderna är generellt nöjda med One.com och ger dem goda omdöme. Priset och supporten lyfts ofta fram som positiva faktorer.

- Årskostnad från: 180 kronor
- Lagring: 15 GB
- Maximal rafik: Anges ej
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: E-post och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 8/10 (3410 recensioner)
FS Data
FS Data är numera endel av Miss Hosting
Webbhotellet FS Data har funnits sedan 1997 och levererar flera olika driftstjänster. På deras webbhotell kan du enkelt installera WordPress via deras hemmautvecklade kontrollpanel. FS Datas kunder hyllar framför allt supporten som upplevs mycket kunnig och hjälpsam. FS Data är ett av de dyraste webbhotellen, men kunderna verkar nöjda. FS Data riktar sig mot företagskunder och har mycket bra lösningar för dig som lite större företag. Är du privatkund, så finns det andra lösningar som bättre passar dig och dina behov.
- Årskostnad från: 1788 kronor
- Lagring: 20 GB
- Max trafik: 300 GB
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post och telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 4,1/5 (74 recensioner)
Crystone
Webbhotellet Crystone erbjuder en en-klicks-installation av WordPress vilket gör det enkelt att komma igång som ny kund. Recensionerna från kunderna tyder på att det finns mycket som Crystone kan förbättra. Klagomålen har främst gällt driftsäkerheten, hjälpen från supporten och att det finns vissa administrativa problem. Omdömen som talar sitt tydligare språk – kanske det finns bättre alternativ?

- Årskostnad från: 900 kronor
- Lagring: 250 GB
- Max trafik: 5000 GB
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 3,3/5 (137 recensioner)
Inleed
Inleed är ett mindre webbhotell med sin serverhall i Falun. De erbjuder mycket billiga webbhotellspaket och deras kunder verkar smått lyriska. 199 recensioner på tex Reco och många har gett Inleed högsta betyg. Fler saker lyfts fram som väldigt bra såsom hastigheten på servrarna, den kunniga och hjälpsamma supporten och självklart prisvärdheten. Med tanke på priset och alla positiva omdöme borde Inleed vara ett självklart val.

- Årskostnad från: 228 kronor första året
- Lagring: 5000 GB
- Maximal trafik: 250 GB
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 5,0/5 (119 recensioner)
Oderland
Oderland är ett webbhotell som varit aktiva länge. De har sin bas i Göteborg och har som vision att förmedla en problemfri lösning när det kommer till hosting och webbhotell. Många av deras kunder är nöjda med Oderlands tjänster och har varit trogna kunder länge – det är ofta det bästa betyget. Kunderna lyfter främst fram den snabba och pålitliga supporten i sina recensioner av företaget. Oderland har skräddarsytt sitt webbhotell efter WordPress och erbjuder snabba laddtider och en support som är proffs på just WordPress.

- Årskostnad från: 2 508 kronor första året
- Lagring: 20 GB
- Maximal trafik: 2000 GB
- Domäner: Obegränsat
- Hjälp & Support: E-post, chatt och telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 4,7/5 (90 recensioner)
Egensajt
Egensajt är ett svenskt webbhotell med sin bas i Göteborg. Egensajt har överlag positiva recensioner från sina kunder. Deras kunder lyfter bland annat den kunniga och hjälpsamma supporten, den lättanvända kontrollpanelen och det bra priset. Hos Egensajt betalar man för det man använder och man kan enkelt skala upp och skala ner sitt paket om man skulle behöva. De har även lösningar som är optimerade för WordPress.

- Årskostnad från: 468 kronor första året
- Lagring: 5 GB
- Maximal trafik: 10 GB
- Domäner: 20
- Hjälp & Support: E-post, chatt och telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 4,3/5 (8 recensioner)
Strato
Strato har ett brett utbud av paket som passar för alla typer av behov. Oavsett om du vill ha en webbsida, en blogg eller en webbshop, har de lösningar som ger hög prestanda, extra säkerhet och enkel hantering. Du kan välja mellan flera olika paket som erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme och databaser för att passa dina specifika behov. Och oavsett vilket paket du väljer, så ingår det en domän.

- Årskostnad från: 468 kronor första året
- Lagring: 50 GB
- Maximal trafik: Obegränsat
- Domäner: 1
- Hjälp & Support: E-post och telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
- Betyg: 3,7/5 (5 193 recensioner)
WordPress-hosting
Det finns företag som erbjuder speciell WordPress-hosting, sk WordPress-webbhotell. Hela plattformen är då skapad för att drifta WordPress. Det innebär att hela plattformen utvecklas för att fungera optimalt för just WordPress. De svenska webbhotellen däremot måste fungera med flera olika tekniker eftersom inte alla väljer att jobba med WordPress.
När du väljer ett företag som enbart är inriktat på WordPress får du en hemsida som laddar snabbare, en säkrare webbsida mot hackare och kundsupport som även hjälper dig med frågor som rör WordPress.
Bluehost
Bluehost är ett av världens största webbhotell. De har dessutom ett webbhotell helt inriktat på WordPress. Tjänsten kallar de för managed WordPress hosting. Tjänsten är utvecklad för att WordPress ska köras optimalt. Besökarna kommer att uppleva att din webbplats är mycket snabb och dessutom blir din webbplats säkrare och enklare att hantera.

- Årskostnad från: 2442 kronor, i skrivande stund är det rabatt! Du får minsta paketet för 360 :- per år.
- Lagring: 30 GB
- Maximal trafik: 100 miljoner besökare
- Domäner: 1 domän
- Hälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
GoDaddy
GoDaddy är ett av världens största webbhotell. De har också en plattform helt skräddarsydd för WordPress. Det är ett prisvärt alternativ för att få hosting för WordPress. Du får en blixtsnabb hemsida och du kommer enkelt igång med WordPress. Ett plus i kanten är att Godaddy automatiskt uppdaterar plugins och teman på din sajt. Go Daddy har flera andra fina fördelar vad gäller tex auktioner på domäner på sin sajt. Klart värt att titta på!

- Årskostnad från: 540 kronor (första året) Just i skrivande stund kostar det 432 :- !
- Lagring: 10 GB
- Maximal trafik: 25000 besökare
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: Telefon
- Enkel installation av WordPress: Ja
Hostgator
Hostgator är ett av världens största webbhotell. De har också en driftmiljö som helt anpassats för WordPress. Deras WordPress hosting är placerad i molnet. Den laddar din WordPressajt snabbt med hjälp av med vanish och WordPress caching. Du slipper bekymra dig om att uppdatera plugins och teman då Hostgator sköter det åt dig.

- Årskostnad från: 915 kronor , 360 :- i skrivande stund!
- Lagring: Anges ej
- Maximal trafik: 100000 besökare
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: E-post, telefon och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
WP Engine
Nu snackar vi ett webbhotell som enbart sysslar med WordPress. Ett av de absolut bästa ställen att ha din WP-sajt, men smakar det så kostar det. Hoss WP Engine får du ett webbhotell helt byggt för WordPress. Din hemsida kommer att laddas snabbare och vara mindre utsatt för attacker av hackers.

- Årskostnad från: 2990 kronor
- Lagring: 100 GB
- Maximal trafik: 25000 besökare
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: E-post och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
Synthesis
Synthesis är numera en del av WP Engine
Synthesis är ett webbhotell som enbart driftar WordPress. Tack vare det är hela deras plattform byggd för att fungera optimalt tillsammans med WordPress. Det gör det väldigt driftsäkert och snabbt. Du får också en mängd extra verktyg på köpet såsom övervakning och hjälp med trafikgenerering.
- Årskostnad från: 948 kronor
- Lagring: 20 GB
- Maximal trafik: 2 TB
- Domäner: 1 domän
- Hjälp & Support: E-post och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
Page.ly
Page.ly förtjänar också att nämnas i samband med webbhotell för WordPress. Deras plattform är helt inriktad på WordPress. Detta är en driftstjänst för företag eller privatpersoner med enormt höga krav. Page.lys plattform anvcänder sig av de gobala Amazon Cloud och får din webbplats att ladda snabbt i samtliga världsdelar.

- Årskostnad från: 5942 kronor
- Lagring: 10 GB disk och 50 GB CDN
- Maximal trafik: 10 GB
- Domäner: 3 domäner
- Hälp & Support: E-post och chat
- Enkel installation av WordPress: Ja
Jämförelse av webbhotellen
Hoppas du fick lite bättre koll om vilka webbhotell som finns och vad du själv skall välja för att få en bra lösning vad gäller din hosting. Har du några frågor om webbhotell eller WordPress så kommentera gärna här nedan! Samma sak om du har några tips kring webbhotell, som du tycker skall läggas till i listan. Lycka till med dina bloggar, sajter, hemsidor och webbshoppar oavsett vilket webbhotell du väljer!
Varför egen domän och webbhotell?
Det är nog en del där ute som funderar på varför man ska ha ett eget webhotell och en egen domän.
Troligtvis så finns det ingen solklar förklaring, men jag tänkte berätta varför jag tycker att det är bra.
1. Du får möjligheten att ha ett domännamn som du själv äger, dvs t ex designadinblogg.se eller designadinblogg.nu eller liknande. Eller varför inte ditt eget namn om det är ledigt, t ex Annasblogg.se. Detta gör även möjligheten att synas högre upp på sökmotorer större, beroende på vad du väljer för domännamn.
2. Du har full kontroll över alla filer och har själv möjligheten att ladda upp bilder på din server som är större än vad t ex blogg.se kan erbjuda. Det gör du med hjälp av ett ftp-program.
3. Du kan ansluta en databas till din blogg, under förutsättning att du vet hur man gör och hur man kodar det.
4. Du kan skapa helt vanliga html-sidor som du kan koppla ihop med din blogg om du vill.
5. De flesta webhotell har mycket bra statistik som du kan följa, där du har möjlighet att se mycket mer info än på din vanliga blogg.
6. Din blogg kommer förmodligen att bli snabbare, då alla filer ligger på din egen server, och inte delas av andra (därmed inte sagt att det kommer gå supersnabbt, det beror på vad du har på din blogg.)
7. Du kan ha en mail till din blogg, som ser mer professionell ut än typ en hotmail. T ex kontakt@minblogg.se eller info@minblogg.se osv.
Det här är bara lite anledningar till varför JAG tycker att man bör skaffa sig ett webhotell och egen domän.
Det finns dock massor av olika webhotell att välja mellan, och de flesta kostar en liten slant. Det finns även de som sägs vara gratis, men nu är det så att det inte finns något som är gratis. Man kanske inte behöver betala en massa för det, men då har man oftast istället reklam på sin blogg som man kanske inte vill ha.
Jag tycker det är bättre då att välja ett webhotell som kanske kostar en liten slant. Idag så finns det så stort urval att man kan komma undan med några kronor per månad.
Jag har skrivit ett inlägg om hur man skaffar sig ett webhotell på one.com och hur man flyttar sin blogg till en egen domän, och oavsett vilket webhotell man väljer, så funkar det på samma sätt när man ska flytta bloggen. Läs det inlägget här: Flytta din blogg till en egen domän
Här har du en lista med lite länkar till olika webhotell, jag kommer att uppdatera den med tiden med fler.
Nyheter – Uppköpta webbhotell
Binero webbhotellsdel har blivit uppköpt av Loopia och går under namnet Webbsupport. Binero kommer i fortsättningen fokusera på cloud-lösningar för företag.
Surftown har blivit uppköpt av Simply.com och varumärket försvinner och blir istället en del av Simply.com
Une Euro byter namn till Simply.com. När bolaget väljer att gå in på nya marknader, som inte har euro (tex Sverige) och priserna på hosting har ökat blir det förra namnet som syftade på att det inte kostade mer än 1 euro inaktuellt.
Inleed lanserar Inleed Prime för dig med lite högre krav. En av våra favoriter.
Frågor och svar om webbhotell till WordPress
Ja, om man. vill publicera en hemsida med publiceringsverktyget WordPress behöver man ett webbhotell och en domän.
Vi har listat de. bästa webbhotellen för WordPress på vår sida. Vi rekommenderar bland annat Miss Hosting och Simply.com. Se hela listan på vår sida.
Priset för ett webbhotell kan variera mycket – från under hundralappen om året upp till flera tusen. På vår lista hittar du både billiga och lite dyrare webbhotell