Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
WordPress för nybörjare

WordPress för nybörjare

Allt fler bloggare börjar använda WordPress för att blogga. Var någonstans bloggar du? Och hur ska du tänka kring att eventuellt flytta din blogg till WordPress?

Det går att se en tydlig trend, där den största plattformen vinner marknadsandelar på de mindre plattformarnas bekostnad. Vi har sett det tidigare. När Facebook kom hade inte den svenska motsvarigheten Lunarstorm en chans. När Instagram kom hade inte den svenska motsvarigheten Bilddagboken en chans. Nu har WordPress kommit och då är frågan om svenska motsvarigheter som Blogg.se har en chans?

Det finns en skillnad mellan WordPress och Blogg.se som möjligtvis ger Blogg.se en chans att fortsätta existera. WordPress är bara ett publiceringsverktyg, medan Blogg.se är ett bloggcommunity med topplistor och olika sätt att pusha fram bloggarna som är publicerade på Blogg.se. Frågan är om det räcker?

WordPress – grunder

WordPress är gratis att använda. Det bygger på open source kod, vilket innebär att vem som helst fritt får använda och modifiera koden. Koden bygger på ett programmeringsspråk som heter PHP. Tillsammans med en MySQL databas bildas grunden för WordPress.

WordPress måste installeras på en webbserver. Det kan göra det själv, men hjälp av ett webbhotell. Eller så kan du använda tjänsten WordPress.com där en förinstallerad version finns färdig att använda. Det blir billigast om du gör det själv och du får större valfrihet. Däremot är det självklart lite svårare att göra det själv.

Tema

WordPress har tusentals gratis designmallar. De är samlade på wordpress.org där du kan bläddra igenom olika designer och hitta en som du skulle vilja använda på din blogg. Med hjälp av ett par knapptryckningar kan du ändra utseende helt på din blogg.

Plugins

WordPress har tusentals gratis funktioner som du kan använda på din blogg. Vill du ha snygga sociala media ikoner eller möjlighet för dina besökare att dela dina blogginlägg? Enkelt, bara installera den funktionen med hjälp av en plugin. Jag tror inte du kan komma på en enda funktion som det inte redan finns en plugin för.

Flytta till WordPress?

Hur ska du tänka kring WordPress? Att byta bloggplattform är ganska mycket jobb. Det är något du måste vara beredd på. Innehållet är alltid viktigast, har du inte tid att skapa bra innehåll så spelar det egentligen ingen roll var du bloggar. Tänker du däremot att du vill växa din blogg på flera års sikt, ja då kan ett byta vara värt att överväga.

Väljer du att gå vidare rekommenderar vi dig att läsa våra inlägg:

Hur du startar en WordPress blogg

och

Behöver du hjälp med WordPress?

 

Lycka till!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.