Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Test av Wix.com – snygg hemsida enkelt

Test av Wix.com – snygg hemsida enkelt

Idag testar jag att skapa en gratis hemsida med Wix.com. Ett av världens mest populära publiceringsverktyg som gör bloggdesign till en dans och som enkelt utklassar våra svenska bloggportaler i användarvänlighet.

Att Wix.com är en populär tjänst visste jag om, men att det vara så populärt… Hela 82 miljoner personer använder Wix för att publicera sin hemsida eller blogg. Det gör det till en av de mest använda publiceringsplattformarna i världen. Företaget bakom är listat på USA-börsen och har kontor över hela världen. Det innebär också att de har de finansiella musklerna att utveckla Wix likt inga svenska bloggplattformar har – och det märks också.

Wix är gratis att börja använda, men du har möjlighet att uppgradera till premiumversioner och få extra funktioner. Gratisversionen ger dig 500 MB lagringsutrymme och du kan komma igång att skapa dig egen hemsida eller blogg. Det är enkelt att göra en snygg design utan kunskaper inom HTML och CSS. Med hjälp av färdiga designmallar och drag ’n drop kan alla skapa vackra hemsidor.

Komma igång med Wix

Att komma igång med Wix är inte så svårt. Du kan logga in direkt med ditt Facebook- eller Google-konto. Eller så registerar du dig med ett användarnamn och lösenord. Du berhöver inte uppge mer information om dig. Det krävs heller ingen installation eller administration. Du behöver inte mer än en minut för att vara igång.

 

 

Att bygga en webbplats gör du genom att börja med en färdig desigmall. Det finns ett par hundra desigmallar som är gratis att använda. Det syns att det är proffisionella webbdesigners bakom dem, för de är riktigt snygga. Du kan välja en designmall som passar syftet med din webbsida. Är det en blogg du ska skapa finns det många färdiga bloggdesigner att välja mellan.

bloggmallar

Designmallarna är uppdelade i olika kategorier. Vill du inte ha en bloggdesign finns till exempel designer anpassade för mode och skönhet, företag, mat och webbshop. Det ger en bra grund för att komma igång med sin webbplats.

När du valt mall är det dags att göra designen personlig. Och det är så enkelt! Klicka, drag och släpp!

egen blogg

 

Med hjälp av knappen ”Lägg till” kan du hitta olika designelement att lägga till på din hemsida. Du kan hitta rubriker, knappar, rutor, bilder mm. När du hittar något du vill ha så drar du bara elementet till din hemsida och släpper det där du vill ha det. Du kan med andra ord få din hemsida att se ut precis som du vill ha den.

Vill du ha någon extra funktion på hemsidan? Då finns Wix App Market där du med ett klick kan lägga till mer avancerade funktioner på din hemsida. Ett urval av funktioner som du kan lägga till är:

  • Låta dina användare prenumerera
  • Nyhetsbrev sign-up
  • Google Adsense
  • Instagram-feed
  • SEO-tillägg
  • Betygsättning
  • Etsy

Riktigt snyggt och enkelt kan man lägga till funktioner utan att behöva hantera en enda rad kod. Ingen mer CSS eller HTML-kod.

appmarket

 

När du är klar med din första design är det dags att publicera. Två knapptryck och din blogg eller hemsida ligger ute på nätet. Vill du skriva blogginlägg eller ändra designen är det lika enkelt. En mycket uppskattat funktion är sidhistoriken. Gör du designändringar har du möjlighet att ångra dem och ta tillbaka en tidigare version av din hemsida. Det gör det onödigt med att ha ett testsida och du slipper ångest över att du kan förstöra din design. Återskapa den med några knappklick istället!

Gratis i början

Wix har funktioner som gör det intressant för såväl erfarna bloggare som nya. Framför allt tror jag att man kan lägga mer tid på det viktiga, nämligen att skapa bra innehåll. Istället för att fastna på svårlösta designproblem.

I takt med att din webbplats hos Wix växer kan du lägga till fler funktioner. Till exempel kan du koppla till ett eget domännamn för 38 kronor i månaden (4,08 €). Du kan också plocka bort reklam och få mer lagringstrymme för 75 kronor i månaden (8,25 €).

 

Omdöme om Wix

Det absolut största fördelen med Wix som jag ser det är att det är så oerhört lätt att skapa snygga hemsidor. Designmallarna är snygga och enkla att använda. Men det bästa är att jag kan modifiera exakt som jag vill. Något som är svårt med WordPress och Blogg.se om man inte kan koda själv. Här är det bara att dra det dit man vill. Fantastiskt!

Visst Vix är dyrare än att ha ett webbhotell eller Blogg.se premiumpaket, men du får också en mycket mer välgenomtänkt plattform. Du kan själv sköta all design och slipper kod helt. Det värsta är väl att nu kan min mamma (som inte kan något alls om datorer) göra en blogg som är snyggare än min 🙂

Jag tycker defintivt att Wix är värt att testa, chansen är stor att du fastnar. Precis som med Blogg.se är det inte så lätt att flytta en blogg därifrån, så testa ordentligt innan du bestämmer dig för att Wix.com är rätt för dig.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.