Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Jämförelse av Webbhotell, vilka bra webbhotell finns?

Jämförelse av Webbhotell, vilka bra webbhotell finns?

Jag tänkte presentera en jämförelse av webbhotell.

Det finns massor av olika webbhotell för WordPress där ute som man kan använda för att ha sin blogg eller hemsida.

Men vilket webbhotell ska man välja?

I vårt webbhotell-jämförelse utgår vi från fyra saker:

 1. Vi jämför webbhotell som vi själva har använt.
 2. Det ska vara ett billigt webbhotell
 3. Vi ska kunna köra WordPress på webbhotellet
 4. Webbhotellet ska vara enkelt att använda enligt vårt lilla webbhotell test

Jämförelse av webbhotell

TOPPLISTAN

Bäst webbhotell just nu

10:-/mån 29:-
20:-/mån
149:-/mån
89:-/mån

Läs mer

10:-/mån 40:-

Läs mer

39:-/mån

Läs mer

209:-/mån

Jag själv har i dagsläget provat på Loopia,  FS Data, Binero, One.com, Inleed och Loopia och ska jag själv lägga en helt personlig åsikt och tycka till, så säger jag så här:

Om man är en normalbloggare, som inte har supermycket krav eller besökare, då är Miss Hosting eller One.com
bra budgetalternativ.

Kollar du på Reco har Miss Hosting fått hela 9,1 / 10 i betyg – vilket tyder på att de flesta är nöjda.
Om man däremot har lite mer krav, och en lite större blogg, då är FS Data helt klart det bästa webbhotellet. Dels pga allt man får, men även för att de har väldigt bra support, både per telefon och mail. Sen så har man en stor trafikmängd och dessutom mycket plats på servern.

Varför tycker jag detta är bra webbhotell?

Miss Hosting

– Priset är oslagbart. Det är billigt och mycket enkelt att använda. Supporten är mycket hjälpsam. Dessutom är det inte bara jag som har varit nöjd med Miss Hosting. Kollar man på recensionsajter har de genomgående fått goda omdömen från kunder.

Läs mer

Loopia

– Har en fenomenal domänhanterare. Säljer du och köper domäner ska du lätt använda Loopia. Du kan överlåta domännamn och signera med Bank-ID – inga mer pappersblanketter!  Har helt enkelt flest smarta funktioner. Till exempel kan du förlänga domännamn upp till 10 år – något som signalerar trovärdighet i Googles SEO-ögon.

Läs mer

One.com

– Priset  & storleken. Det är mycket prisvärt, samtidigt har One.com miljoner kunder över hela världen. Det innebär att de kan utveckla funktioner som andra webbhotell inte skulle ha råd med.

Läs mer

Inleed

–  Det finns tre orsaker till att jag gillar Inleed. Priset, som är grymt bra för vad man får. Servicenivån som Inleeds ägare ger en. Möjligheten att få extra IP-adresser. Det är bra om man sätter upp mer än en sajt och vill länka mellan sajterna för att placera sig högre upp i sökresultatet. SEO-hosting kallas det.

Läs mer

FS Data

– Hög servicenivå, men lite för gammalt kontrollpanel för min smak. Men ska du ha en hemsida som främst vänder sig till personer i Skåne är FS Data mitt första hands val. Datahallen ligger utanför Helsingborg, vilket ger en blixtsnabb hemsida till kunder i Skåne.

Läs mer

Simply.com

– Hos Simply.com kan man få ett webbhotell för ett riktigt lågt pris per månad. Använder man WordPress är det ett bra val och de gör installationen enkel med 1-Click-Installer. Simply.com används av kunder över hela världen och de har överlag väldigt fina recensioner.

Läs mer

Oderland

– Det svenska webbhotellet Oderland har många års erfarenhet i ryggen. Deras kunder tenderar även att stanna hos Oderland år efter år – det om något är ett gott betyg. Deras service är snabb, kunnig och pålitlig vilket är en stor anledning till att de är så populära som de är.

Läs mer

EgenSajt

– Ett Svensk webbhotell med bas i Göteborg, precis som Oderland. Deras webbhotell har ett bra grundpris, sen är det enkelt att skala upp om man behöver något utöver standard. Eftersom man kan anpassa sitt webbhotell efter behov avspeglar priset vad man faktiskt får.

Läs mer

Hastighet på webbhotellet

Samtliga webbhotell i jämförelsen ligger i Sverige. Det är viktigt om dina besökare främst är i Sverige. Ju längre bort dina besökare är från webbhotells server desto längre tid tar det att ladda hem din blogg.

speed webbhotell

Så länge webbhotell är inom Norden så går det snabbt. Däremot om servern står i USA så kan det gå långsamt. Stora bloggare med besökare från hela världen har ofta tilläggslösningar. Då kan bloggen ligga på flera servrar, t.ex. en server i varje världsdel. Då laddas bloggen snabbt oavsett vart besökaren befinner sig.

Webbhotell för WordPress

Vi på Designa Din Blogg använder WordPress på egen domän. För det krävs det ett webbhotell och en domän. De flesta webbhotell har idag en riktigt enkel installation av WordPress som du kan göra själv. WordPressguider har gjort en riktigt bra genomgång av internationella och svenska wordpress webbhotell. Det kan hjälpa dig välja webbhotell för WordPress.

Vilket av webbhotellen i vår lista använder du? Kommentera gärna vår jämförelse av webbhotell.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

14 comments

 1. SvaraJessika

  Jag hoppas att du vill o kan hjälpe mej me min fråga…
  Ha letat runt här på sidan men hittar inget som kan hjälpa mej..

  Ja skulle vilja lägga in en liten banner ja ha fått skickad till mej, den vill jag ska ligga i sidomenyn på min blogg.se i en månad.. Hur gör jag? ;D

  Jättetacksam för hjälp !!

  MVH Jessika


  1. Author
   SvaraLari

   Då ska du först och främst ladda upp bannern på din blogg. Sen så ska du gå in i dina kodmallar och leta upp denna kodraden:

   <div id="side">

   Under den ska du lägga in följande kod:

   <a href="adressen till sidan"><img src="adressen till bilden"></a>

   Där det står adressen till sidan ska du lägga in just adressen till sidan du gör reklam för, sen där jag har skrivit adressen till bilden ska du lägga in adressen till bilden som du laddade upp på din blogg.

 2. SvaraFelicia

  Hej!
  Jag undrar en sak och jag hoppas att du kan svara!
  Jag har sett att vissa bloggar som jag vill KOMMENTERA
  när man ska skriva sitt namn o kommentar och så!

  Så stårdet typ där man ska skriva sitt namn istället för bara namn så står det typ ditt fina namn.
  Jag skulle va tacksam om du förklarade hur man gör

  Mejla mig gärna när du har skrivit hur man gör 🙂

 3. SvaraHilda

  Hejsan jag skulle vilja ändra blogg namn,men jag vill inte byta blogg plus att jag vill inte heta bara ”.se” om du förstår skulle uppskatta snabbaste hjälp! 🙂

 4. SvaraEmilia

  Hej Lari o tack för en superblogg.
  Jag har en liten fråga ang. kommentarer, har sökt genom hela bloggen men tyvärr ej hittat nåt svar! Jag bloggar på blogg.se, men skulle vilja göra så att när man klickar på Kommentera-knappen, att det kommer upp en liten popupruta (precis som man kan ha det på blogspot. Kolla t.ex. emilialindgren.blogspot.com och tryck på kommentera så ser du) där man kan kommentera o läsa kommentarer. Gör det ju så mkt enklare att kommentera om man slipper hamna på en helt ny sida.. Hoppas du förstår min tanke! Mvh Emilia, emilin.blogg.se

 5. SvaraSandra

  Hej! Jag håller på med ett projektarbete där jag gör en webbtidning och har valt att göra en blogg i wordpress som ska likna en webbtidning, genom att man ska kunna läsa sammanfattningen av artiklarna på framsidan och sedan klicka sig vidare. Jag har lite problem med designen, jag har haft en blogg på blogg.se innan men det här ser lite annorlunda ut. Jag hoppas du kan hjälpa mig! 🙂

  – Hur får jag bort den svarta sökrutan som är i headern?
  – Hur får jag kategorierna att hamna under menyraderna längst upp i headern så att när man tex klickar på ’dagens plagg’ så hamnar alla inlägg som har med det att göra därunder?
  – Hur ändrar jag typsnitt, storlek osv. i artiklarna/inläggen, både hur jag ändrar rubriken och själva texten?
  – Går det att få bort det tomma mellanrummet på förstasidan mellan headern och där artiklarna kommer? Alltså widget area.
  – Hur får jag bort det gråa bakom ”artiklarna” på framsidan, det vill säga sammanfattningen och hur ändrar man typsnitt och liknande där?

  Hoppas du kan svara på mina frågor även om det var många!

 6. SvaraRebecka

  Kan man ha kvar sina gamla inlägg från blogg.se till en one.com domän? Vilken storlek ska man välja på one.com, small, medium eller large?

 7. SvaraPAULA

  tjaaaaa lari! jag ville bara tacka för allt du och designadinblogg har gjort för både mig och min blogg! tycker inte att du får tillräckligt med credit och ville alltså bara tacka dig för en helt grym blogg och hylla dig för all tid du lägger ner på att hjälpa oss ovetande! TACKAAAAAAAAAAAAAR! massa kramar PAULA 😀

 8. SvaraLina

  Hej! Du har säkert jättemycket att göra men måste ändå be om hjälp! Min systers blogg har blivit jättekonstig och jag som ändå brukar kunna fixa det mesta har ingen aning om vad jag ska göra! Du kanske kan kolla in på hennes blogg och se vad du tror är fel! linapalsson.blogg.se

 9. SvaraMadeleine

  Hej! Jag behöver hjälp med en liten sak om du råkar ha lite tid över. Jag undrar hur man lägger till en pil längst ner på bloggen med ”older posts” eller liknande. Konstigt att det saknas, gör ju att man inte kan klicka bakåt för att läsa äldre inlägg.

  Tack på förhand!
  Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *