Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Visa statistik på din blogg

Nu ska vi se om jag kan förklara hur man gör för att få in statistik på bloggen.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

Det är ett lite halvstort projekt.. men vi ska väl se om jag inte kan lyckas förklara för er ändå…

På många ställen runt om på internet kan man hitta besöksräknare och statstik.. men jag har valt att använda Susnets tjänster, för att de är lätta och smidiga att jobba med..

Nu kör vi så det ryker!

1. Gå in på Susnet och registrera dig.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

2. Logga in på ditt konto och klicka på Räknare 1 under Mina koder.

353660-95

3. Kopiera koden som finns i första fönstret.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

4. Koden skall du klistra in under dina kodmallar, men bara på startsidan.
Klistra in koden på raden innan </head>.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

Den här koden används för att räkna dina besökare, så den måste vara med!

5. Nu ska vi lägga in koden för de olika räknarna. Jag kommer visa hur man kan göra det om man vill ha alla räknare med. Koderna för varje räknare, hittar du längre ner på sidan, under koden som du klistrade in nyss.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

Absolut smidigast är att lägga allt i en tabell, det har jag gjort på min sida.

6. Kopiera följande kod.

7. Klistra in koden på valfritt ställe på din blogg. Om du vill ha den i menyn, så visar jag hur det ser ut för mig.
Gå in i dina kodmallar och lägg in koden någonstans nedanför <body>.

bloggdesign designa din blogg blogghjälp visa statistik

8. Klistra nu in koderna från susnet på sin respektive plats. Dvs där jag har skrivit ”Koden från susnet här”.

Nu är det bara att spara, och se om det hamnat på det ställe som du vill.

Om du inte vill att alla talen skall visas, så tar du bort den del som du inte vill ha och då är det följande kod du måste ta bort:

<tr>
<td>Totalt:</td>
<td>Klistra in koden från susnet här</td>
</tr>

Det är alltså hela segmentet som skall tas bort i så fall.

Lycka till nu!

 

Transkribering från film:

Besöksräknare – hur visa statistik på din blogg?

Idag så tänkte jag visa er hur man gör en sådan här besökar-räknare eller vad man ska säga och det gör man via en sida som heter susnet. Ni kan se länken till sidan under och då gör ni så att ni går in på susnet.se/tjanster, alltså tjänster fast med a istället för ä och sen trycker ni på bli medlem och så blir ni det och sen så loggar ni in här. Jag heter sannasrum, så och sen trycker ni på ny statistikmätare och så skapa ny räknare och sen så tar du startsidan och så tar du räknar koder då eller först inställningar och här fyller du då i vad din hemsida heter och vilket ip-nummer du har och chalala eller det fyller man inte i utan de gör de själva och lite sådant där och så kan man döpa den eller vad man vill.

Sen tar man räknar-koder och trycker där och sen, den här koden som är överst den ska man ha och den lägger ni under eller över /head i er kodmall och det är alltså om ni går in i kodmallen och så lägger ni det innan /head och om ni inte hittar /head då kan ni trycka control-f för då kommer det upp en liten sökruta här nere och då kan ni bara söka på /head och då kommer det upp och så lägger ni det precis innan där.

Sen går ni vidare, lite längre ner och här då så har ni några olika koder. Den första är för totala antalet besökare och den klistrade jag alltså in efter det här, totalt och sen kan man klistra in det här. Så ni klistrar in de koderna ni vill ha till exempel det totala antalet besökare, månadens antal, veckans antal och så vidare och så vidare och sen så går ni in i eran kodmall, ni söker på side och så kommer ni ner till div id side och då lägger ni helt enkelt in den där ni vill ha den och då så gör man så att man typ skriver totalt och sedan lägger man in totalt-koden för då så kommer det liksom upp efter för det här är själva koden för siffran så du får själv lägga till order totalt eller sådär och så får du helt enkelt hålla på att styra det här själv med HTML-koder och allt vad det är liksom, färg och storlek och typsnitt och sådant och om du är lite osäker på sådant så kan du bara titta på mina HTML-grunder för där har jag hur man ändrar, vad heter det, hur man ändrar färg och typsnitt och storlek och så vidare på texter och sådant där i menyn. Det är helt enkelt så man gör så får ni lycka till med era besöksräknare och hoppas att ni får många besökare. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.