Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Visa alla kategorier för ett inlägg

En ny funktion som finns på nya blogg.se är att man kan lägga ett inlägg i flera olika kategorier, men än så länge så finns det bara med automatik i gratis stilmallen som heter Silentium, men du kan lägga in det själv i din design om du vill och det tänkte jag visa dig hur du gör.

1. Logga in på din blogg, och klicka på ”kugghjulet” och sen Design.

2. Klicka på Redigera kodmallar.

3. Leta upp dessa kodrader i din kodmall:

<a href=”{{ entry.category_link }}”>{{ entry.category_name }}</a>

4. Ersätt ovanstående kodrad med denna kod istället:

{% for category in entry.categories %}
{% if loop.last %}
<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>
{% else %}
<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>, 
{% endif %}
{% endfor %}

5. Klicka på Publicera ändringar och gör nu samma sak på dina andra kodmallar.

 

 

Transkriberat från film:

Visa alla kategorier som inlägget är postat i

Hej hörni.
Jag har ju tidigare visat er att man kan visa alla kategorier som man har lagt ett inlägg i. För i och med att blogg.se startade, eller lanserade sitt nya bloggverktyg så kunde vi också publicera våra inlägg i mer än bara en kategori. Ett exempel är om man kanske skriver ett inlägg om mode- och skönhet och så har man en kategori för mode och en för skönhet, då kan man alltså lägga dem i båda två.

Tidigare när jag har visat detta, det gjorde jag i september, så visade jag er ett tips där man tvingas ha antingen ingenting mellan varje kategori eller att det efter varje kategori ligger någon typ av symbol som ett kommatecken eller så och det gör ju också att även när man bara har en så hamnar det en tillslut där men också att om man har flera så kommer den sista också ha ett kommatecken vilket inte är, ursäkta, vilket givetvis inte är jätteuppskattat.

Men som ni ser på min blogg här, ska vi se om vi kan zooma in lite så att ni får se. Så, här ser ni då på min blogg att så är det inte på min utan på den sista så är det ingenting. Jag hade kunnat ha något annat i mellan kanske ett snedstreck en liten rund boll eller en stjärna eller vad som helst, men det hade inte hamnat längst bak och det är det som jag ska visa er idag.

Så jag har visat detta på min testblogg, det var den vi kollade på här innan. Då har ni ju om ni använt min tidigare, mitt tidigare tips, så har ni ju en kod som ser ut såhär. Den börjar med for category in entry categories och så slutar den med endfor, så den här behöver ni leta upp. Har ni inte något av det så behöver ni bara gå in i era kodmallar och leta upp den, det stycket eller raden som har, som visat kategorierna helt enkelt. Istället för den här raden, tar vi bort den, så har ni ju en annan här nedanför som jag precis har sparat här, så, den är lite längre men den säger också att är det så att det bara finns en, ursäkta jag är lite sjuk här, är det så att det bara finns en eller den säger helt enkelt att den sista kategorin, oavsett om det bara är en eller om det är flera, den sista kategorin ska alltid vara utan det här som ni väljer här. Så här ser ni alltså det här lilla kommatecknet som kommer synas är det så att man kanske vill ha ett snedstreck istället, absolut, skriv det. Men nu skriver jag ett kommatecken och så sparar vi.

Då ser ni där att det är ett fult litet kommatecken där men om vi publicerar en gång till här. Nu har jag som sagt zoomat in här för att ni ska se för att det är någon som klagar på att man aldrig ser. Så, då ser ni att det blev ingen sådan. Det här är bara en testblogg där jag har lagt upp, som jämt ska krångla när jag ska göra filmer för er, så typiskt. Ja, men ni såg ju här på min egen blogg att så här kommer det se ut ifall man nu lägger flera kategorier och det var helt enkelt det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hejdå.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

45 comments

 1. SvaraLinn

  Det enda problemet jag ser med detta är ju att kommatecknet syns bakom sista kategorin och även när man bara har en kategori. Är väl mest en smaksak och inget de flesta kanske bryr sig om, men jag tycker inte det ser speciellt snyggt ut. Har dock väntat på detta tips, så jag tackar hjärtligast. Nu väntar jag bara på de andra tipsen om taggar och avatarbilder!

  1. SvaraMartin

   Det kan lätt avhjälpas med att skriva ut kommatecknet i en ifsats som såhär:
   {% if not loop.last %}, {% endif %}

   Lätt som en plätt! 🙂


   1. Author
    Lari

    Bra att du kikar in här och kollar lite Martin!
    Sen när ni väl är klara, så får du mer än gärna regga dig på vårt forum: http://www.fixadinblogg.com och hjälpa till att svara på lite frågor ibland.

   2. Sara

    Jag förstår inte riktigt var jag ska skriva det? Efter raden som jag redan kopierat in? Jag får inte riktigt till det…

   3. Engla

    Jag förstår inte riktigt. Hur får jag till det så det inte är kommatecken efter kategori-namnen? Vore tacksam om någon kunde skriva hela texten man ska klistra in i kodmallen för att det ska bli rätt.

   4. Martin

    Förstår inte vad som är oklart? Jag har ju skrivit i klartext hur man kan göra detta. Det går säkert att göra på flera sätt, men detta är det enklaste jag kunde komma på.
    För mer ingående dokumentation kring for-loopar i templatemotorn som blogg.se använder sig av, se:

   5. Hanna

    Jag förstår inte heller VART i själva kodmallen man ska klistra in {% if not loop.last %}, {% endif %}
    Du har ju bara skrivit ATT man kan klistra in det men inte vart för att det ska bli rätt! 🙂

   6. Mimmi

    Hanna:
    Leta upp denna kodrad:

    &lt;a href=”{{ entry.category_link }}”&gt;{{ entry.category_name }}&lt;/a&gt;

    Och byt ut den mot detta (koden som fixar kommatecknet är inlagd här):

    {% for category in entry.categories %}&lt;a href=&quot;{{ category.link }}&quot;&gt;{{ category.name }}&lt;/a&gt;{% if not loop.last %}, {% endif %}{% endfor %}
 2. SvaraFrida

  Hej!
  Jag förstod inte riktigt hur jag skulle göra på forumet så jag skriver här istället!
  Jag har fått nya blogg.se och jag vill uppdatera ett inlägg så att det hamnar högst upp med det funkar inte! Kunde göra det på förra blogg.se genom att tidsinställa det på nytt. Finns det något annat sätt jag kan göra det på så att inlägget ligger högst upp?

 3. SvaraMarie

  Jättetack! 🙂 Dina guider är grymt pedagogiska och alltid lika värdefulla. Har väntat länge på den här funktionen så det var guld värt med en så snabb guide på hur man fick det här fixat. 🙂

 4. SvaraKarin

  Hej, märkte nyss att många av mina utkast försvunnit. Finns bara kvar från april och vet att jag haft flera äldre. Vet du om det är något blogg.se ändrat genom nya plattformen, så att de äldre försvinner efter ett tag? Skulle man kunna göra nåt åt det? Skulle vara guld värt att få tillbaka dem! 🙂

  1. SvaraMikaela

   På översiktssidan syns ju bara de senaste, men i arkivet finns väl alla kvar, under utkast? Konstigt annars.

 5. SvaraRovie

  Vad händer om jag byter mall? Försvinner allt som jag lagt in med hjälp härifrån, ej högerklick osv osv osv.

 6. SvaraNicole

  Hej! Jag har nyligen skapat en ny blogg på mitt blogg.se-konto, och där kopierade jag stilmall och kodmall från min förra blogg. Jag har min egna design men skulle jag välja att klicka på något inlägg ur Arkiv eller Kategorier osv, eller t.om kommentarer (allt som inte är själva startsidan så att säga) så dyker en annan mall/ett annat tema upp. Jag vill ju inte bara ha min egna design på startsidan, utan överallt. Vad har hänt och vet någon hur man fixar det? Så var det nämligen inte på min förra blogg. Det står ju att jag valt ett tema, men det temat syns det ju ingenting av på själva startsidan av min blogg… Och vad jag minns har jag inte alls valt något tema, eller ja…

 7. SvaraNicole

  Hittade problemet till min fråga, jag hade tydligen bara ett annat tema än det jag haft när jag ändrat allt innan. Så jag bytte tillbaka till det jag haft innan (som jag ändå inte använder mig av eftersom att jag har min egna design men ja). Tänkte bara skriva det ifall någon annan har samma problem.

 8. SvaraHannah

  Jag kan inte kopiera hela länken som ligger i kommentarer, den som kommatecken försvinner på. Jag kan liksom inte markera hela eftersom man måste scrolla till höger och då släpper min tidigare markering.

  Kan du inte vara snäll och lägga upp även den i själva inlägget, så att man kan kopiera det? Vore riktigt snällt!

 9. Svaranathalie

  Hej 🙂 Hoppas allt e bra med er som jobbar härinne 😉 Jag har en liten fråga.. När man besöker min blogg genom mobilen, så syns det rätt i en sekund, sen hoppar allt ut o blir utzoomat typ.. Wrappern e inte större än content och headern.. Så jag förstår inte varför det visas rätt i endast en sekund ? Skulle ni vilja besöka min blogg genom mobilen o se hur det blir för er ? http://www.nathalieflisbäck.se

  Jag funderar oxå lite på om det möjligen har att göra med de flikarna på sidan, eftersom desse e mkt mer till höger i bloggen, än va de e på datorn ?

  1. SvaraSanna Preifelt

   Om du vill att din blogg ska se bra ut i mobilen så rekommenderar jag att du använder media queries och mobilanpassar den på den vägen.
   Men för att svara på frågan, du använder en kod som är utdaterad för att positionera dina flikar. Du får göra css-deklarationer för flikarna istället.
   Du kan alltså inte använda denna om du vill att det ska se bra ut på alla datorer/enheter:

   &lt;div style=&quot;position:absolute; width:903px; x-index:0; left:1150px; top:300px;&quot;&gt;&lt;/div&gt;

   Så som sagt, använd CSS för att positionera istället, för här lägger du absoluta värden, men resten av din blogg är relativ och anpassar sig efter enheten = det går inte ihop.

 10. Svaranathalie
  &amp;lt;div style=&amp;quot;position:absolute; width:903px; x-index:0; left:1150px; top:300px;&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;a href=&amp;quot;https://www.bloglovin.com/blog/12984499&amp;quot; rel=&amp;quot;nofollow&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;img src=&amp;quot;https://cdn1.cdnme.se/4462404/6-3/b_546093e9ddf2b30ad0dbf600.jpg&amp;quot; border=&amp;quot;0&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;/a&amp;gt;&amp;lt;/div&amp;gt;
  
  
  
  &amp;lt;div style=&amp;quot;position:absolute; width:903px; x-index:0; left:1150px; top:410px;&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;a href=&amp;quot;#?w=600&amp;quot; rel=&amp;quot;02&amp;quot; class=&amp;quot;poplight&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;img src=&amp;quot;https://cdn3.cdnme.se/4462404/6-3/k_546092d2e087c365bf35210b.jpg&amp;quot; border=&amp;quot;0&amp;quot;&amp;gt;&amp;lt;/a&amp;gt;&amp;lt;/DIV&amp;gt;

  Så har jag det nu.. Så, jag måste ändra detta till en css version av ngt slag för att det ska bli bra ? Är det svårt?

 11. Svaranathalie

  Sanna, jag har suttit och tänkt lite, jag e inte så jättebra, men jag kan om jag bara tänker till.

  Såhär gör jag nu, ett försök:

  Nytt stycke i stilmallen som jag döper till flikarna:

  .flikarna{
  display: none;
  background: #fff;
  padding: 10px;
  font-family: arial;
  float: left;
  font-size: 10px;
  position: fixed;
  top: 10%; left: 52%;
  z-index: 999999999999;
  border: 0px solid #333333;
  
  }
  img.btn_close {
  float: right;
  margin: -25px -25px 0 0;
  }
  *html .popup_block {
  position: absolute;
  }

  Så gör jag såhär i kodmallen:

  &lt;div id=&quot;flikarna&quot;&gt;&lt;a href=&quot;#?w=600&quot; rel=&quot;02&quot; class=&quot;poplight&quot;&gt;&lt;img src=&quot;https://cdn3.cdnme.se/4462404/6-3/k_546092d2e087c365bf35210b.jpg&quot; border=&quot;0&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;/DIV&gt;

  Är detta att jag omvandlar om det till css ??

  1. SvaraSanna Preifelt

   Nästan – kolla gärna på denna film om hur css fungerar. .flikarna kan inte höra ihop med ett id, om det är . så är det class, inte id.

 12. Svaranathalie

  Jag har fått iordning på det nu, men nu vet e helskotta va jag har gjort. Besök bloggen genom datan o skrolla ner fort.. Ett två tre, så blir inläggen lika breda som min skärm. Fortsätter jag skrolla ner sen, så blir det normalt igen, tll nästa inlägg syns, så blir det stor igen, sen litet.. Va e detta ?

 13. Svaranathalie

  Men nu förstår jag inte ? Kan ett inlägg vara anledningen till det ? Eller är det bara så att du önskar att jag tar bort det inlägget ? För vill du det, så gör jag det omedelbart. ?

  1. SvaraSanna Preifelt

   Nej, men för mig är det det som dyker upp, och jag vet inte vad det annars beror på, så det varfärför jag tänkte att det kanske var det.

 14. Svaranathalie

  det hjälpte inte faktiskt, jag tog bort det, o det är fortfarande från blogginlägg nr 3.. Hmm, åhh jag blir så ledsen när det strular sig såhär..

 15. Svaranathalie

  Men du, jag såg nu att när jag skrollar ner, så när det ska gå över till nya inlägg som updaterar, så även om man e långt ner i listan, så kommer senaste inlägget fram.. Kan de vara fel på skrollkodningen då?

 16. Svaranathalie

  *kod*

  Okej, va bra, jag blev jätterädd att jag gjort fel som bloggat om dig sådär.
  Jag visar er kodmallen för startsidan, ser ni något som är fel som kan orsaka felet ?
  Felet måste ha uppkommit idag när jag hållt på med länken till kategorier, som finns under entrymeta.. Koder för detta finns både under entrymeta, samt längst ner på 2 ställen, vid body taggen o de.. Måste ju vara att jag gjort ngt galet. Jag hoppas ni kan hjälpa mig och ser felet. Jag har ingen lust att återställa kodmallen 🙁

  1. SvaraSanna Preifelt

   Det funkar inte riktigt att du dumpar ut hela dina mallar i kommentarsfältet, och jag kan tyvärr inte sitta och kolla igenom en hel mall. Däremot har jag helt tappat bort mig i vad du ska göra – problemet som var innan uppstår inte för mig på din blogg längre?

   1. nathalie

    Jag fixade det. Är du ensam här inne o jobbar ? Beundransvärt att du gör så mkt här på din fritid.
    Jag förstår och respekterar det. Ha en trevlig kväll Sanna

   2. Sanna Preifelt

    Vad skönt att höra 🙂 Lari och jag sköter olika delar i mån av tid. Jag tkr dock det är roligt att svara på frågor, men ibland blir det lite många och lite för mkt!

 17. Svaranathalie

  De hade med det att göra, för nu tog jag bort det som jag lagt till idag, pop up.. de måste vara ngt som e fel då i kodningen, kan ni se vad ?

 18. SvaraHannah

  MÅSTE VERKLIGEN HA HJÄLP MED DETTA. Jag har googlat runt som en galning, provat andra webbläsare, stängt av ”adblock”, ändrat allt jag tror ska funka i kodmallen/stilmallen MEN INGENTING VILL FUNGERA.
  Såhär är det, i års-skiftet startade jag en ny blogg, kände mig väldigt nostalgisk så gick tillbaka i min gamla (www.hannahantoniaelin.blo.gg) för att kolla tillbaka i arkivet litegrann. Men även fast jag trycker på en månad i arkivet hamnar jag bara på startsidan igen? Länken står som den ska i fältet däruppe, men det är som om länken typ är trasig eller något. Blir galen!! Så tänkte jag att det är ju ändå bara min gamla blogg så det gör ju inte så himla mycket. Men nu upptäckte jag att samma sak händer på min nya blogg även när jag trycker på en kategori. Vad är problemet, och hur ska jag lösa det egentligen? ÄR OTROLIGT TACKSAM FÖR SVAR. Vill verkligen lösa detta för det känns absolut inte nödvändigt att blogga om jag inte kan titta tillbaka senare på vad jag har skrivit. Så snälla snälla snälla svara så är jag er evigt tacksam. Tack på förhand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *