Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Visa alla kategorier för ett inlägg

En ny funktion som finns på nya blogg.se är att man kan lägga ett inlägg i flera olika kategorier, men än så länge så finns det bara med automatik i gratis stilmallen som heter Silentium, men du kan lägga in det själv i din design om du vill och det tänkte jag visa dig hur du gör.

1. Logga in på din blogg, och klicka på ”kugghjulet” och sen Design.

2. Klicka på Redigera kodmallar.

3. Leta upp dessa kodrader i din kodmall:

<a href=”{{ entry.category_link }}”>{{ entry.category_name }}</a>

4. Ersätt ovanstående kodrad med denna kod istället:

{% for category in entry.categories %}
{% if loop.last %}
<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>
{% else %}
<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>, 
{% endif %}
{% endfor %}

5. Klicka på Publicera ändringar och gör nu samma sak på dina andra kodmallar.

 

 

Transkriberat från film:

Visa alla kategorier som inlägget är postat i

Hej hörni.
Jag har ju tidigare visat er att man kan visa alla kategorier som man har lagt ett inlägg i. För i och med att blogg.se startade, eller lanserade sitt nya bloggverktyg så kunde vi också publicera våra inlägg i mer än bara en kategori. Ett exempel är om man kanske skriver ett inlägg om mode- och skönhet och så har man en kategori för mode och en för skönhet, då kan man alltså lägga dem i båda två.

Tidigare när jag har visat detta, det gjorde jag i september, så visade jag er ett tips där man tvingas ha antingen ingenting mellan varje kategori eller att det efter varje kategori ligger någon typ av symbol som ett kommatecken eller så och det gör ju också att även när man bara har en så hamnar det en tillslut där men också att om man har flera så kommer den sista också ha ett kommatecken vilket inte är, ursäkta, vilket givetvis inte är jätteuppskattat.

Men som ni ser på min blogg här, ska vi se om vi kan zooma in lite så att ni får se. Så, här ser ni då på min blogg att så är det inte på min utan på den sista så är det ingenting. Jag hade kunnat ha något annat i mellan kanske ett snedstreck en liten rund boll eller en stjärna eller vad som helst, men det hade inte hamnat längst bak och det är det som jag ska visa er idag.

Så jag har visat detta på min testblogg, det var den vi kollade på här innan. Då har ni ju om ni använt min tidigare, mitt tidigare tips, så har ni ju en kod som ser ut såhär. Den börjar med for category in entry categories och så slutar den med endfor, så den här behöver ni leta upp. Har ni inte något av det så behöver ni bara gå in i era kodmallar och leta upp den, det stycket eller raden som har, som visat kategorierna helt enkelt. Istället för den här raden, tar vi bort den, så har ni ju en annan här nedanför som jag precis har sparat här, så, den är lite längre men den säger också att är det så att det bara finns en, ursäkta jag är lite sjuk här, är det så att det bara finns en eller den säger helt enkelt att den sista kategorin, oavsett om det bara är en eller om det är flera, den sista kategorin ska alltid vara utan det här som ni väljer här. Så här ser ni alltså det här lilla kommatecknet som kommer synas är det så att man kanske vill ha ett snedstreck istället, absolut, skriv det. Men nu skriver jag ett kommatecken och så sparar vi.

Då ser ni där att det är ett fult litet kommatecken där men om vi publicerar en gång till här. Nu har jag som sagt zoomat in här för att ni ska se för att det är någon som klagar på att man aldrig ser. Så, då ser ni att det blev ingen sådan. Det här är bara en testblogg där jag har lagt upp, som jämt ska krångla när jag ska göra filmer för er, så typiskt. Ja, men ni såg ju här på min egen blogg att så här kommer det se ut ifall man nu lägger flera kategorier och det var helt enkelt det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.