Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Vattenstämpla dina bilder direkt på internet

Vattenstämpla dina bilder direkt på internet

En fråga som kommer upp konstant och ständigt är hur man på bästa sätt kan skydda sina bilder från att bli stulna av andra på internet.

Svaret på frågan är egentligen väldigt enkelt, nämligen att låta bli att lägga ut dem på nätet.

Om man verkligen inte vill att någon ska kunna sno bilderna av dig från din blogg, bilddagbok, facebook eller liknande så är det tyvärr så att man ska låta bli att lägga upp dem där.

MEN, då faller ju hela grejen med att man vill visa upp sina fina bilder.

Visst, man kan lägga in ett högerklicksskydd, men det hjälper inte så mycket mot nån som verkligen vill komma åt en bild, det är lätt att komma åt bilden ändå. Nä, det bästa sättet i min mening, är att sätta en vattenstämpel på bilden i så fall. En liten text eller en logga som påvisar att den här bilden är fotad av dig.

Så här kan det se ut t ex:

Som ni ser längst ner på bilden, så har jag skrivit in © www.designadinblogg.se
Det finns olika varianter på hur man kan lägga in texten, var den är placerad osv.

Om man har photoshop eller något annat program, så kan man lägga in detta själv, men om man inte har det, så har jag hittat en kanonbra sida där du kan lägga in en vattenstämpel helt gratis, nämligen Picmarkr.

Så här gör du:

1. Gå in på Picmarkr.

2. Välj din(a) bilder genom att klicka på Bläddra (1 i bilden), du kan välja fem åt gången som max får vara 25Mb stora tillsammans. Klicka sen på Ok, go to step2 (2 i bilden)

3. Nu laddas dina bilder upp och när det är klart så ska du fixa själva vattenstämplen. Fyll i texten som du vill ska synas i bilden (1 i bilden), välj sedan hur texten ska se ut i rullgardinen (2 i bilden) och sist så väljer du placering av själva texten (3 i bilden. Gömmer sig under rullgardinen). Du ser hur texten kommer att se ut i visningsbilden till höger.
När du är nöjd, klickar du på Continue (4 i bilden).

4. Nu kommer vattenstämpeln att läggas på dina bilder. Klicka på Download images to computer (1 i bilden) då får du upp en lista med dina bilder som länkar. Klicka på länken (2 i bilden) så kommer din bild fram, sen så är det bara att spara ner den bilden till din dator.

När du har sparat ner dina bilder, så kan du klicka på Set watermarks to other images (3 i bilden) och upprepa samma procedur igen.

Om du vill veta lite mer och få en närmare beskrivning hur man gör, så kan du kika på videoinstruktionen som jag har gjort till inlägget. Där berättar jag mer ingående och du kan följa allt steg för steg.

Hoppas att detta är något som hjälper er som vill behålla era bilder för sig själv.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

24 comments

 1. SvaraSanna skarp

  Jag provade att göra så på några av mina bilder men texten i den rutan blir så liten att man knappt ser den. Då blir det inte snyggt ju!

  1. SvaraMadde Andersson

   Ja så ´blev det för mig också! Kan det kanske ha med storleken på bilden att göra? Jag försökte på ganska stora bilder som jag tagit med systemkameran, i originalstorlek då – har inte ändrat något med storleken, men jag tror att det kan ha med storleken att göra, prova med en mindre bild, som du kanske har skapat själv i paint lr photoshop eller en mobilbild funkar nog också 😉 Jag tänker nog testa det iaf 🙂

   1. Strangerz

    Kan ni inte använda Google? Men i alla fall så finns det flera alternativ. De bästa (enligt mig) är antingen Bandicam eller Camstudio. Dom båda är gratis dessutom. Men Bandicam tillåter bara 10 minuters inspelning om man inte köper deras programvara.

 2. Svaraoooomg

  omg omg omg, kan du skriva mera! ÄR DHU FINSK? LARI 
  MOI MÄ OON SUOMALAINEN OSAAN PUHUA SUOMEA JA RUOTSIA! 🙂 OSAAKS SÄ?
  Mikä on paras Kissie, Dessie, Paow, Foki, Kenza vai Blondinbella
  pusi ja hali
  omg

 3. SvaraKajsa

  Vill bara tacka för att du lägger upp så bra tips och det hjälper verkligen mej när jag ska fixa min blogg 😀

  så TACK TACK TACK 😀
  fortsätt.

 4. SvaraRosis

  Det gick inte för mig! jag klickade på att fortsätta med steg två när jag hadde laddat upp min bild! men komm bara tillbaka till första steget! varför blev det så?

 5. SvaraKarolina

  Hej!
  Jag vill byta blogg till blogg.se från wordpress eftersom att blogg.se äntligen ska få en app snart, och undrar hur man kan ta med sina inlägg och så till den nya bloggen?
  Jag är väldigt tacksam för svar eftersom att jag haft problem med detta ett tag

 6. SvaraErika - Mamma till Tino

  Hej!
  Har en liten fråga till dig. Jag har en mamma blogg och är inne på att stämpla mina bilder, eftersom att de flesta bilderna är på min son. Kan man på något sätt stämpla de bilder som redan ligger ute? 

  M.v.h Erika 🙂

  1. Svaraamanda - ett ögonblick i övik

   men asså, de är ju bara att gå in i vilket program som helst och skriva en text över enskild bild, spara, så!

   1. GodisGlassgirl

    Jag menar inte tex Paint utan som Lari brukar göra på hans inläggs bilder

 7. SvaraAlice

  Jag vill både vattenstämpla dom och högerklicksskydda dom, men jag vet inte hur man fixar högerklicks skydd på blogg.se, kan nån hjälpa mej ?

 8. Svaraalva

  du ska veta att du är inte smart jag hoppas med hela mitt hjärta att du läser dethär och upptäcker att du förstör för dig själv. Varenda gång man trycker på något på din”blogg” så kommer en jävla länk upp hela jävla tiden. åh jag hatar DIG snälla ta bort det för jag orkar inte komma och titta här om jag hela jävl tiden måste kryssa 20 jävla reklamlänkar bara för att jag vill lära mig om design fattar du det och kan du för helvette ta bort det. TACK det uppskattas på förhand idiot!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *