Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Vattenstämpla dina bilder direkt på internet

Vattenstämpla dina bilder direkt på internet

En fråga som kommer upp konstant och ständigt är hur man på bästa sätt kan skydda sina bilder från att bli stulna av andra på internet.

Svaret på frågan är egentligen väldigt enkelt, nämligen att låta bli att lägga ut dem på nätet.

Om man verkligen inte vill att någon ska kunna sno bilderna av dig från din blogg, bilddagbok, facebook eller liknande så är det tyvärr så att man ska låta bli att lägga upp dem där.

MEN, då faller ju hela grejen med att man vill visa upp sina fina bilder.

Visst, man kan lägga in ett högerklicksskydd, men det hjälper inte så mycket mot nån som verkligen vill komma åt en bild, det är lätt att komma åt bilden ändå. Nä, det bästa sättet i min mening, är att sätta en vattenstämpel på bilden i så fall. En liten text eller en logga som påvisar att den här bilden är fotad av dig.

Så här kan det se ut t ex:

Som ni ser längst ner på bilden, så har jag skrivit in © www.designadinblogg.se
Det finns olika varianter på hur man kan lägga in texten, var den är placerad osv.

Om man har photoshop eller något annat program, så kan man lägga in detta själv, men om man inte har det, så har jag hittat en kanonbra sida där du kan lägga in en vattenstämpel helt gratis, nämligen Picmarkr.

Så här gör du:

1. Gå in på Picmarkr.

2. Välj din(a) bilder genom att klicka på Bläddra (1 i bilden), du kan välja fem åt gången som max får vara 25Mb stora tillsammans. Klicka sen på Ok, go to step2 (2 i bilden)

3. Nu laddas dina bilder upp och när det är klart så ska du fixa själva vattenstämplen. Fyll i texten som du vill ska synas i bilden (1 i bilden), välj sedan hur texten ska se ut i rullgardinen (2 i bilden) och sist så väljer du placering av själva texten (3 i bilden. Gömmer sig under rullgardinen). Du ser hur texten kommer att se ut i visningsbilden till höger.
När du är nöjd, klickar du på Continue (4 i bilden).

4. Nu kommer vattenstämpeln att läggas på dina bilder. Klicka på Download images to computer (1 i bilden) då får du upp en lista med dina bilder som länkar. Klicka på länken (2 i bilden) så kommer din bild fram, sen så är det bara att spara ner den bilden till din dator.

När du har sparat ner dina bilder, så kan du klicka på Set watermarks to other images (3 i bilden) och upprepa samma procedur igen.

Om du vill veta lite mer och få en närmare beskrivning hur man gör, så kan du kika på videoinstruktionen som jag har gjort till inlägget. Där berättar jag mer ingående och du kan följa allt steg för steg.

Hoppas att detta är något som hjälper er som vill behålla era bilder för sig själv.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.