Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Vattenfärgseffekt på text i Photoshop

Transkribering av film:

Vattenfärgseffekt på text i Photoshop

Jag tänkte jag skulle visa er hur man kan göra vattenfärgseffekt på text i Photoshop. Det första man behöver det är en någon typ av vattenfärgs-brush, alltså en pensel till Photoshop och då kan man helt enkelt göra som så att man söker på watercolor brush Photoshop i Google och ladda ner en som man tycker är bra, som man liksom tycker ser bra ut och verkligen ser ut som, som vattenfärg och sedan så får man då importera dem i Photoshop och hur man importerar brushes det gör man så här.

Man går in i Photoshop, trycker på brush tool som är b, man kan bara trycka på b på tangentbordet och sedan nu ser ni att nu har jag massa arrows här så då så trycker jag här uppe på det lilla kugghjulet och trycker på antingen load brushes om jag vill ladda in fler än de här om jag vill ha kvar de som redan är här eller replace brushes om jag vill att de här ska försvinna och ersättas med de här andra de ligger fortfarande kvar på datorn så det är inte så att de försvinner från datorn utan de försvinner från bara härifrån så får man ladda in de igen om man vill ha de. Och sedan så är det bara då att lägga in, lägga in sina watercolor brushes och jag har säkert inte samma som jag visade här nu tidigare, jag har en massa watercolor brushes så jag gör bara som så att jag tar någon här om den vill sammanarbeta med mig.

Det viktiga är egentligen bara att den har texturen av vattenfärg så blir det bra. Nu ska vi se. I och med att det laggar så himla mycket när jag spelar in så gör jag som så att jag använder dem som är här, de är inte jättebra för det här tipset men jag illustrerar bara hur jag gör. Och sedan skriver man sin text i valfri färg, det spelar egentligen ingen roll för vi kommer inte använda själva texten sedan eller textfärgen, så, så kanske jag skriver vattenfärgstext, gör den lite större här så att ni ser. Det spelar ju egentligen ingen roll vad det står. Jag skriver bara text så att allting får plats och välj givetvis det typsnittet du vill använda också. Sedan så gör man ett nytt lager, då är det command-shift-N eller om man har PC så är det control-shift-N, vad jag vet. Annars så kan man också bara trycka här uppe på lager eller layer, new och layer.

Då har vi ett nytt lager där så kan vi döpa om det till vattenfärg så, sen så håller man inne antingen control eller command och håller över det här lagret som heter text, alltså texten som vi skrev och se till att det kommer den där lilla ikonen framför handen som ser ut som en liten markering och det gör det när man håller över själva thumbnailen på lagret och så klickar man en gång, då blir det en markering ut efter själva lagret. Se till sedan att det vattenfärgslagret som är markerat och ta din brush, eller pensel och så tar vi en annan färg så att man verkligen ser att det blir skillnad. Så där, så där och klickar runt lite bara så att det ser ut som vattenfärg. Sen så trycker vi på det lilla ögat här bredvid text, ta bort det och sen så control-b eller command-b för att se hur det blev och det här blev ju helt okej för att visa upp för er i alla fall. Jag hade nog inte använt detta men det är också för att jag inte orkar ladda in några andra penslar. Sedan så gör vi ytterligare ett nytt lager command-shift-N eller control-shift-N och det döper vi till kantlinje för vi vill ha en liten kantlinje som liksom illustrerar kanten på vattenfärgen, som om det har liksom flutit ut lite mer färg där och sedan gör vi samma sak igen, håller ner control eller command, tryck på det lilla t:et här på text så att vi återigen markerar ytterkanterna utav textlagret, sen så trycker man på edit eller redigera, stroke och lägger en stroke i, alltså en ramlinje på texten.

Jag lägger en lite ljusare färg här än den som, den svarta som jag hade och så får man välja själv om man vill ha inside, center eller outside. Jag väljer inside, så, då ser ni då blir det liksom en liten kantlinje här men det ser ju inte så vattenfärgigt ut att ha en helt perfekt, rak kantlinje och då gör man som så att man trycker på filter och så trycker man på distort och hittar alternativet som heter ripple och vad det här heter på svenska vet jag faktiskt inte, men man kan googla sig fram till vad det heter. Det finns ordlistor på google där man kan se vad alla saker heter på engelska. Trycker på ripple och jag brukar välja ungefär 33 %, det brukar vara lagom, man får testa sig fram beroende på hur stor text man har och hur stor upplösning man har så kan man behöva ha mer, och så ok. Och då ser ni då blir den lite så här, lite ojämn i kanterna. Vi zoomar ut igen och det blir ju ganska bra. Det är så jag brukar göra min vattenfärgstext i alla fall. Sedan så kan man ju också lägga en liten opacitet på den här kantlinjen så att den inte är så tydlig och jag skulle nog inte använda en sans-serif, alltså ty Arial eller Verdana till vattenfärgstext utan jag skulle använda en lite mer dekorativ, ett mer dekorativt typsnitt, antingen kursivt eller en serif som Georgia eller ett kursivt handskrivet. Det var det som vi hade att visa idag så får ni ha en fortsatt trevlig torsdag. Ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.