Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Varför egen domän och webhotell?

Varför egen domän och webhotell?

Det är nog en del där ute som funderar på varför man ska ha ett eget webhotell och en egen domän.

Troligtvis så finns det ingen solklar förklaring, men jag tänkte berätta varför jag tycker att det är bra.

1. Du får möjligheten att ha ett domännamn som du själv äger, dvs t ex designadinblogg.se eller designadinblogg.nu eller liknande. Eller varför inte ditt eget namn om det är ledigt, t ex Annasblogg.se. Detta gör även möjligheten att synas högre upp på sökmotorer större, beroende på vad du väljer för domännamn.

2. Du har full kontroll över alla filer och har själv möjligheten att ladda upp bilder på din server som är större än vad t ex blogg.se kan erbjuda. Det gör du med hjälp av ett ftp-program.

3. Du kan ansluta en databas till din blogg, under förutsättning att du vet hur man gör och hur man kodar det.

4. Du kan skapa helt vanliga html-sidor som du kan koppla ihop med din blogg om du vill.

5. De flesta webhotell har mycket bra statistik som du kan följa, där du har möjlighet att se mycket mer info än på din vanliga blogg.

6. Din blogg kommer förmodligen att bli snabbare, då alla filer ligger på din egen server, och inte delas av andra (därmed inte sagt att det kommer gå supersnabbt, det beror på vad du har på din blogg.)

7. Du kan ha en mail till din blogg, som ser mer professionell ut än typ en hotmail. T ex kontakt@minblogg.se eller info@minblogg.se osv.

Det här är bara lite anledningar till varför JAG tycker att man bör skaffa sig ett webhotell och egen domän.

Det finns dock massor av olika webhotell att välja mellan, och de flesta kostar en liten slant. Det finns även de som sägs vara gratis, men nu är det så att det inte finns något som är gratis. Man kanske inte behöver betala en massa för det, men då har man oftast istället reklam på sin blogg som man kanske inte vill ha.

Jag tycker det är bättre då att välja ett webhotell som kanske kostar en liten slant. Idag så finns det så stort urval att man kan komma undan med några kronor per månad.

Jag har skrivit ett inlägg om hur man skaffar sig ett webhotell på one.com och hur man flyttar sin blogg till en egen domän, och oavsett vilket webhotell man väljer, så funkar det på samma sätt när man ska flytta bloggen. Läs det inlägget här: Flytta din blogg till en egen domän

Här har du en lista med lite länkar till olika webhotell, jag kommer att uppdatera den med tiden med fler.

[table id=3 /]

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

9 comments

 1. SvaraRosie

  Hej!
  Det var glädjande att hitta en länk om hur flyttar sin blogg till egen domän. Jag vill flytta min blogg på blogg.se till min egna domän & webbhotell, finns det en guide som jag inte hittar? Tycker att jag har letat (:

  / rosie

 2. SvaraSti

  Hej! Jag har för tillfället 2 bloggar på blogg.se, en gammal och en som jag använder nu. Jag tänkte gå tillbaka till den gamla och undrar därför om man på något sett kan flytta med inläggen från den bloggen jag använder nu till den gamla så att alla samlas på ett ställe?

 3. SvaraMaja

  Hej! jag har en blogg sedan länge, men är även intresserad av att fixa en ”portfolio” med bilder, så man kan bläddra, hur gör man de? kan man använda en blogg som man sedan designar om på komplicerade sätt eller hur funkar det? 
  tack i förhand! 🙂 

 4. SvaraJosefin

  Vilken bra idé, Lari! Jag hade gärna anmält mej om jag inte hade haft så lite tid. Du gör ett grymt jobb, tack för en informativ hemsida! 🙂

 5. SvaraJosefin

  Haha, hoppsan, nu råkade jag förstås kommentera det där ovan under fel inlägg, men spillerill. Min fråga är om du använder något av webhotellen som du nämner? Vilket? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *