Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Välj det perfekta färgschemat till din blogg!

Välj det perfekta färgschemat till din blogg!

När du skapar en bloggdesign till din blogg finns det väldigt många saker att tänka på. Vilken font du vill ha, om du vill ha sidomeny eller inte och kanske det allra viktigaste – vilket färgschema vill du ha?
Att välja vilken eller vilka färger bloggen ska gå i kan vara bland det svåraste tycker jag, men det finns några knep!

 

färgschema

Alla färger vi ser ger olika intryck till våran hjärna. Vissa blir vi glada av, andra lugna och en tredje hungriga. Genom att använda oss av den här psykologin kan välja vilket intryck bloggläsarna får när de går in på våran blogg.

 • Röd är kärlekens färg och står för passion och energi. Har du en matblogg kan röd vara en bra färg eftersom den gör oss hungrigare.
 • Orange är en färg vi blir glad av och våra hjärnor kopplar även ihop det med att vara aktiv och social.
 • Gul är precis som orange en färg som gör oss glad. Vi blir mer optimistiska och fokuserar bättre med gult omkring oss.
 • Grön symboliserar helande, ungdom och bra hälsa. Bra som färggrund om du har en träningsblogg alltså!
 • Blå är färgen du ska använda om du vill sprida lugn och ro på bloggen. Den symboliserar rofylldhet, frid och stillhet.
 • Lila är en kreativ färg som står för problemlösning och förfining, perfekt för dig som driver ett projekt eller företag!
 • Rosa symboliserar romantik och snällhet. Dessutom sänker den våran stressnivå!
 • Brun är en naturfärg som säger åt oss att sakta ned och ta det lugnt.
 • Grå står för modernitet, på gränsen till futuristiskt, och får oss att fokusera bättre.
 • Svart är ju egentligen avsaknaden av färg, och står för mystik, känslighet och makt.
 • Vitt är rent och nytt, det är äkta och bra. Det står även för lugn och används bäst till att skapa harmoni.

 

Untitled-12

Nu har du kanske blivit lite klarare med vilken färg du vill ha på din blogg, men att bara ha en färg kan ju bli lite tråkigt. Då kan det vara bra att hitta färger som passar ihop med din huvudfärg. Här kommer lite tips på hemsidor som kan vara hjälpsamma!

 

designseeds
1. DesignSeeds

På DesignSeeds hittar du paletter med liknande färger som passar bra ihop. Du kan söka på färger du gillar, eller bara välja en palett du tycker ser bra ut.

 

colorcc

2. Adobe Color CC

Adobe Color CC är ett färghjul där du kan välja basfärg för att sedan låta hemsida göra nyansjobbet. Det går även att göra manuellt, ifall det känns bättre.

 

material

3. Material Palette

På material Palette väljer du två färger du tycker är fina och sedan sätter hemsidan ihop en palett efter dina val. Perfekt om du inte har så stor koll på vad som passar eller bara är lite lat!

 

Hoppas att ni blev lite klokare av den här guiden nu, och som vanlig får ni gärna ställa frågor om det är någonting ni undrar över. Lycka till med ert färgväljande nu!

 

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.