Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Uppåtknapp för scroll till bloggens topp

Hur gör man en enkel uppåtknapp för automatiskt scroll till bloggens topp? I dagens videoklipp visar Sanna en mycket enkel variant på uppåtknapp. En funktion som gör din blogg mer användarvänlig och enkel att navigera.

 

Kodmallskod:


<a name="top">

 

Placera kodmallskoden i samtliga kodmallar innan < div id=”header ”>< / div> .

Mer kodmallskod:


<a href="#top">Upp?</a>

Denna kodmallskod lägger du vart du vill i kodmallen beroende på vart du vill att besökarna ska komma när de scrollar. Tex vid kategori eller tid & datum.

Transkribering av filmen:

Enkel uppåtknapp

Hej allihopa.
Idag så tänkte jag visa er hur man får en sådan här uppåt-länk som jag har som gör att när man trycker på den då kommer man högst upp på sidan igen, vilket kan vara när man har läst en massa inlägg och så orkar man inte rulla upp så kan man trycka på upp istället bara. Eller top eller vad man nu vill döpa den till. Då ser ni här nedanför att jag har lagt två stycken koder. Först så är det a name och så står det top och sedan så är det a href=#top och den som är a name den lägger du innan div id header i kodmallarna, alltså alla kodmallar.

 

Så den första koden lägger du alltså innan div id header. Jag kan lägga den nedanför, då ska vi se här, så och sedan tar du a href=#top under där och då har jag skrivit upp det här så att ni ska förstå om ni kollar här till exempel så står det ju upp och där kan ni skriva precis vad ni vill. Ni kan skriva till toppen eller tillbaka eller vad ni nu vill skriva och den lägger ni var ni vill egentligen. Ni kan lägga den här uppe under rubriken eller ni kan lägga den här nere ihop med kanske kommentarer och sådant där, det bestämmer ni helt själva liksom. Det är helt enkelt så man gör att man lägger en kod som liksom styr vart man ska hamna och en kod som gör att när man trycker på något så hamnar an där och det var lite det jag hade att visa er idag så får jag hoppas att ni, vad heter det, förstod vad jag menar och så där. Men annars hoppas jag att själva förklaringen här nedanför ska vara lite kompletterande ifall ni inte fattade. Ha det så bra, hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.