Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Tumblr design basics

Vill du lära dig Tumblr design basics?  Sanna går igenom lite av grunderna för att göra designändringar på Tumblr.

 

Tumblr design logo

 

Transkribering av film:

Basic Tumblr design tips

Hej hörni.
Jag har fått lite förfrågningar om ifall jag kan visa lite mer om hur man ändrar sin design på Tumblr. Jag själv gör inte helt min egen design utan jag hittar liksom en design och så ändrar jag om den litegrann tills jag tycker att den passar mig. Men jag har alltid kvar den här länken. Just nu ligger den här nere, credit då till den personen som har gjort designen.

Varför jag inte gör min egen, det är väl för att jag tycker att det är lite komplicerat liksom. På blogg.se så har vi ju alla de här olika sidorna. Vi har en för framsida en för inlägg och så en stilmall då där alla CSS-koder ligger men så är det inte riktigt på Tumblr, vilket gör mig lite förvirrad. Hur som haver, gå in på det här lilla kugghjulet här och välj vilken blogg. Nu har jag lite olika här bloggar här i och med att jag har mitt portfolio och sånt där, så trycker jag på Sannas rum då och customize och då kommer man in till själva det här, vad heter det, läget där man kan ändra så själva ändringsläget eller vad man nu vill kalla det.

Då har vi lite olika grejer här. Först har vi de här temana och här väljer man då ett tema. Jag skulle föreslå att man kanske tar ett gratis tema, om man nu vill använda ett sådant tema, sen då här till exempel på Title där är det Sannas rum. Den finns inte med här nu för det är liksom inte för de har inte lagt till det i den här designen helt enkelt, den som jag använder. Sen har vi description och det ser man väldigt lätt vart det hamnar. Just på den här designen hamnar det ju här då och här i description där kan du använda alla typer av lätta HTML. Du kan göra länkar, du kan ändra färger, du kan göra tjocka texter. Du kan göra allting här helt enkelt.

Sen går vi ner till appearance och här är det ju då, vad heter det, vilka färger och vilka bakgrunder det ska vara och så där. Så bakgrunden på det här som ni ser den är ju vit och där är det vitt och så blogtitle den är svart och så, ah ni förstår liksom.

Vill man ladda upp en bakgrund så kan man göra det här nere och sådär. Sen så har vi här nere Blogtitle, det är alltså själva titeln som jag har bestämt att den här bloggen liksom ska heta och det är ju things I love då i och med att jag bara lägger upp saker som jag tycker är fina. Här då är länkar, jag vet inte riktigt om den här är kompatibel med alla designer man väljer men får testa sig fram helt enkelt och här ser ni då alla länkar som jag har lagt upp här. Då har vi home och home har ni där då och då har jag bara lagt länken tillbaka till min blogg och sen har vi message, det är alltid ens egen URL/ask, då kommer det upp, vi kan kolla här. Nähä, oj jag hade ju stavat fel på den där, då ska vi se här. Jag hade skrivit sannas, så, i alla fall, vi kan prova en av de andra här då till exempel favorites. Här har jag inte gjort så mycket har jag för mig. Jag har typ bara lagt upp lite vad alltså, personer jag tycker om. Så där har ni dem då, ah det är liksom min länklista skulle man kunna säga.

Sen har vi min svenska blogg. Det är alltså länken till min vanliga blogg, sannasrum.se. Då går vi tillbaka här till redgeringsläget och då har vi pages och det är där jag har skapat de här favorites och så, då kan man lägga till en page och så går man in i edit här, då ska vi se här, den är inte så snabb den här. Så, här då body, alltså, antingen så kan du ju redigera i HTML-läge eller så kan du redigera som vanligt och det här ser ju precis ut som ett vanligt blogginlägg på blogg.se och här uppe så har ni page URL och så har ni page title och så är det bara att save page, och standar layout och där kan man liksom välja själv hur man vill göra om man är lite haj på det.

I alla fall, när vi då kommer till dem lite mer avancerade grejerna så handlar det först om att hitta en design som man tycker är fin och då kan vi gå in på den här tjejen som har gjort min design tycker jag. Jag tycker att hon har väldigt fina grejer. Detta är en helt fantastisk design, jätteduktig tjej. Då går man in, det kallas teman, alltså themes, och då går jag in på hennes themes här. Då ska vi se. Då har hon en sådan här terms of usage då och då har jag redan läst igenom det här så det står att: now to continue to my themes click the word love in the eight sentence och där ligger den så då blir det bra.

Så, då kommer vi alltså in här på hennes sida där hon har sina små teman och om man då hittar någon som man tycker om så tycker man helt enkelt på den. Jag har ju den här, day dreaming, så trycker man helt enkelt på den och så hämtar man koden, så man ska alltså alltid hämta code, då ska vi se här. Så code och då kommer man oftast in på en sådan här sida så då kopierar man bara hela den här koden som är här. Hela den här koden och sen går vi in på customize och så tar vi edit HTML och då tar man bort allting som är här och så update preview och då ser ni att då ändras det och då för att till exempel ibland då så blir det ju som så här att det finns liksom ingen bild där. Då kan man ju, det är ju det här som är lite krångligt liksom men då har ni längst upp här, längst upp kan man säga att ni har stilmallen. Det är där ni styr allting som har med stilmallen att göra, sen när vi kommer ner lite längre ner då får man liksom börja, alltså man förstår om man försöker liksom.

Som här till exempel så har vi side picture, då förstår ju jag att det här måste vara den här och så står det image source, image sidebar. Då förstår ju jag att det här någonting jag behöver ha laddat upp här någonstans för jag kan ju inte hitta image sidebar. Det kan vara så att det är den men jag blev liksom lite osäker så därför går jag bara in här istället och så laddar jag upp den bilden som jag vill ha på blogg.se eller tinypic eller vad det nu är och så klistrar jag in den HTML eller URL koden här istället. Precis som man gör med en vanlig HTML, det är bara att det ser så himla annorlunda ut så det skrämmer en litegrann och sen så kan man gå ner här då och så hittar man v och a och f och r och det är då de olika som är här liksom.

För då ser ni att står det link one då är det ju link one men man får helt enkelt testa sig fram. Jag har inte så mycket kvar utav den här videon. Man får liksom testa sig fram för att se vad alla saker och ting betyder men det bästa är väl egentligen om man bara nu känner att åh fasen, jag vill verkligen hålla på med Tumblr men jag förstår inte hur man gör. Så jag tycker inte att man ska ge sig på att försöka göra en helt egen design för det är skitsvårt. Alltså det är helt groteskt svårt verkligen.

Typ sådana här saker, jag blir helt vansinnig över att jag förstår verkligen inte hur det fungerar och det gör mig så sur. Däremot så kan man ju hämta en massa koder härifrån och det är ju asnice liksom. Men det man kan göra ifall man är osäker, de flesta sidor här som hon den här tjejen som hade den här, där har de ofta HTML-hjälp och sådana saker. Eller så kan man bara gå in på Google och söka helt enkelt. Alltså tycker man att, man kan bara söka på free themes tumblr till exempel och då kommer Max Davis upp som jag hade förut eller James som jag också har haft.

Man kan också liksom, help HTML tumblr och då kommer man ofta upp alltså så här, kommer det också upp sådana här HTML coding help och jag menar HTML är ju ett språk så det är ju någonting som man måste lära sig så det är ju inte någonting som bara, alltså det fungerar ju på ett visst sätt och man skriver saker på ett visst sätt och det är så det görs. Det finns liksom inget annat. Men nu måste jag säga hejdå. Hejdå.

 

Någon som har några designtips av Tumblr? Dela gärna med er av era Tumblr design tips i kommentarsfältet!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.