Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Toluna – enkäter, presentkort och gratis testprodukter

Toluna – enkäter, presentkort och gratis testprodukter

Vad skulle du säga om att få påverka och göra din röst hörd?

Att världsledande företag skulle fråga dig om vad just du tycker och förändra sina tjänster och produkter därefter?

Det är faktiskt en möjlighet du har med Toluna.  Du kan dessutom få betalt för det i form av presentkort, kontanter och gratis produkter som du får testa.

Varför registrera sig hos Toluna?

Toluna är ett av företag inriktade på marknadsundersökningar online. Varje dag gör stora internationella företag som till exempel Sodastream, L’Oreal, Bourjois, och Vita Coco (kokosvatten) marknadsundersökningar på Tolunas plattform.

 

toluna

 

Det innebär att de som är registrerade på Toluna får inbjudan att besvara enkäter och undersökningar i utbyte mot poäng. Poängen kan man sedan omvandla till pengar eller presentkort. Flera av företagen vill också ha hjälp att utvärdera nya produkter och erbjuder därför gratis testprodukter i utbyte mot att du provar och tycker till om dem.

I detta blogginlägg kollar vi på

  •  Hur man gör för att få bli del av Tolunas community
  •  Tips & Trix för att få ut maximalt av att vara med hos Toluna
  •  Hur mycket du kan tjäna på det

Så blir du en del av Tolunas community

Börja med att registrera dig på Tolunas hemsida. Det går snabbt genom att fylla i registreringsformuläret.

registrera sig

När du registrerat dig får du ett mail från Toluna. Det mailet innehåller en bekräftelselänk som det är viktigt att du klickar på för att bli medlem.

Givetvis kostar det inget att bli medlem och du förbinder dig inte att göra något. Däremot får du möjligheten att vara med i massa roliga undersökningar och testa nya produkter.

Tips & Trix för att få ut maximalt av att vara med hos Toluna

Det finns en hel del knep för att få ut maximalt av att vara medlem hos Toluna. Det kan till exempel innebära att bli inbjuden till så många paneler och undersökningar som möjligt.

Det viktigaste du kan göra är att uppge så mycket och korrekt information om dig som möjligt. Det gör det lättare för Toluna och företagen som gör undersökningar att bjuda in dig till undersökningar där de verkligen behöver din åsikt.

Genom att fylla i all information om dig kommer du:

  • Spara tid på att få fler riktade undersökningar där just din åsikt behövs
  • Maximera vad du tjänar på Toluna

Få gratis produktprover hemskickat

En av de populäraste sakerna hos Toluna är att vara med och testa nya produkter.

Det är perfekt för dig som bloggare som vill hålla koll på de senaste trenderna.

Klicka på utforska och testprodukter.

provprodukter

Där kan du anmäla ditt intresse för produkter du vill testa.

Kom ihåg: Företagen som erbjuder testprodukter vill ha din åsikt. För att öka chansen att få testprodukter måste du visa att du är aktiv och besvarar frågorna som företagen har. Ju fler enkäter och undersökningar du besvarat desto större chans att få prova produkter.

Genom att vara en superuser som deltar i många undersökningar och verkligen besvarar frågorna med hjärta och hjärna kommer du bli allt mer uppskattad och belönad.

Besvara enkäter och undersökningar

Hjärtat i Toluna är undersökningar och enkäter. Du hittar dem under menyn undersökningar och undermenyn undersökningar.

undersökningar

 

Innan du påbörjat en undersökning får du alltid veta hur lång tid Toluna uppskattar att undersökningen kommer att ta. Du får också veta hur många poäng du kommer att få för att delta i undersökningen.

enkät

 

Vad undersökningen eller enkäten handlar om kan variera. Det kan vara allt ifrån dina shoppingvanor till dina mobilvanor.

mobiltelefon

 

När du besvarat hela enkäten sätts poäng in på ditt Toluna konto.

När du samlat ihop tilläckligt med poäng kan du växla poängen mot olika premier. Du kan till exempel välja mellan presentkort eller att få pengar utbetalada via Paypal.

betalning

 

Hur mycket du kan tjäna på det

Du kanske undrar hur mycket du kan tjäna på att vara med på Toluna? Är du ute efter att tjäna mycket pengar så är nog inte Toluna rätt för dig.

Faktum är att det har alltid funnits undersökningar. Du kanske har hört talas om Sifo-undersökningar på nyheterna någon gång? Det är människor som slumpmässigt väljs ut och gratis besvarar frågor. På Toluna får du tycka till om saker, men du får också något för din tid. Ett steg i rätt riktning helt enkelt.

Tittar vi på enkäten som jag besvarade på 15 minuter, så fick jag 2200 poäng. För att få ett presentkort värt 150 kronor eller få 150 kronor utbetalt till sitt Paypal-konto behöver du 60 000 poäng.

Det innebär att jag måste besvara enkäter i 6 timmar och 49 minuter för att få 150 kronor. Med andra ord är det inte Toluna främst för dig som vill tjäna pengar.

Tycker du däremot att det är kul att besvara enkäter och undersökningar? Ja, men då är det ganska schysst att få 150 kronor för att göra något du tycker om att göra. Kombinerar du det dessutom med att få ett par gratis produktprover genom Toluna – ja då blir det förstås ännu bättre.

Slutsatsen är att du kan tjäna pengar och du kan få gratis produkter via Toluna. Du kommer däremot inte bli rik på det och det är inte heller därför vi tycker du ska bli medlem hos Toluna. Du gör det istället för att vara en god samhällsmedborgare och påverka genom att göra din röst hörd och testa nya produkter.

 

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.