Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Tobbe Andersson – nu skribent på Designa Din Blogg

Tobbe Andersson – nu skribent på Designa Din Blogg

Idag har jag det stora nöjet att hälsa Tobbe välkommen som skribent på Designa Din Blogg. Ni med bra minne kommer kanske ihåg att Tobbe bloggat på DDB 2012. Vi är väldigt glada att ha Tobbe tillbaka och att vi kan få ta del av all hans kunskap inom webbdesign.

Tobbe, berätta för de som inte känner dig så väl, vem är du?
Jag heter Tobias, men det sägs aldrig utan jag kallas bara för Tobbe 😉 Jag är en positiv, sprallig och humorfull kille på mina bästa snart 23 jordsnurr som är väldigt kreativ av mig, älskar att pyssla, handarbeta, designa bloggar och hemsidor, bor utanför Ystad nere i Skåne och jobbar som webbdesigner, (helt självlärd) grafisk formgivare & kurslärare (webbkurser), men är just nu helt sjukskriven året ut.

 Tobbe Andersson bild
 
Hur kommer det sig att du vill börja blogga på Designa Din Blogg?
Jag ville börja blogga på Designa Din blogg för att jag vill dela med mig utav mina kunskaper, lära andra att få en riktig snygg blogg på ett enkelt men ändå rätt sätt. Att lära ut det jag kan är ärligt talat underbart och enormt roligt 🙂 Att se andra lära sig det jag kan och lär ut är superkul! 🙂 Som jag brukar säga till mina kunder: ”Att få en snygg design ska vara enkelt och roligt” 🙂
 
Vad kan läsarna förvänta sig för blogginlägg från dig på DDB?
Av mig kan alla läsare förvänta sig inlägg som riktar in sig på blogg.se och WordPress. Inlägg som är enkla att förstå, med en hel del finesser man inte alltid kan tro att man kan ha. Jag kommer lära ut en hel del och visa alla läsare att det faktiskt finns mycket man kan göra, bland annat. 🙂

 
Hur har din egen bloggkarriär sett ut? 
Min bloggkarriär har både varit svår och lätt. Jag började blogga i Maj 2009 och i början gick det trögt, men efterhand gick statistiken upp och fler och fler hittade min blogg. Jag var med i vår lokaltidning som gjorde sitt (positivt) och där efter har det bara blivit bättre och bättre och allt fler bloggläsare har hittat min blogg.

Jag började blogga på Blogg.se 2009 och ett år senare satte jag mig ner och lärde mig WordPress, flyttade min blogg till en egen server med WordPress installerat.

Nu i Januari tog jag steget att flytta tillbaka bloggen till Blogg.se och blev efter några dagar Blogg.se andra mest besökta blogg. Nu håller jag på att flytta min blogg till min egen bloggportal som lanseras inom kort.

Visst har det funnits motgångar, men jag har haft mer medvind i bloggkarriären som har vägt upp det hela.

Har du någon egen blogg idag?
Jajemen! Det har jag. På Tobbees.com finner ni mig, just nu har jag en kortare bloggpaus pga ingen inspo alls men är strax tillbaka igen.

Tobbe Andersson blogg
 
Vad handlar den om? Hur har du fått så många besökare?
Min blogg handlar om mig, min vardag, åsikter jag har men även om min kreativitet och mitt mående, både psykiskt och fysiskt. En helt ärlig blogg utan undanskymtningar och lögner typ 😉

Hur jag har fått så många besökare vet jag nästan inte själv. Jag antar att mina bloggläsare gillar det jag skriver och på så vis även delar det i sina sociala medier. Men jag har delat mina blogginlägg aktivt i sociala kanaler, länkat min blogg i cv, på presentationer i communityn, i kommentarsfält på andra bloggar tillsammans med vettiga kommentarer, varit med i vår lokaltidning m.m. 🙂
 
Du verkar vara en riktigt kreativ person som älskar design, hur kom det sig att du började med handarbetet.
Som mina vänner brukar säga; ”ditt förnamn är Kreativ” 😉 Handarbete har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. Jag har inte velat skymta om det pga alla dumma åsikter som idag finns, men nu idag struntar jag i dom. Men jag började handarbeta efter en lektion i lågstadiet på syslöjden. Mamma lärde mig det jag frågade om och därefter så tog allt fart och idag sitter jag hemma på kvällarna, antingen med mina stickor eller en virknål och skapar filtar eller sockor 🙂
 
När det gäller bloggdesign har du också bra med erfarenhet med både egen designade bloggar och webbkurser. Kan du inte berätta mer för oss?
Design och koder har alltid varit min ”sak” och något jag har älskat sen den dagen jag upptäckte det hela. 🙂 Jag lärde mig designa i html redan på tiden Lunarstorm fanns och 2009 tog det fart ”på riktigt”. Jag designade vänners och bloggläsares bloggar gratis och jag upptäckte även att detta är något jag vill jobba med. 3 år senare slog jag slag i saken och startade ett företag inom webb & bloggdesign och grafisk formgivning.

Jag har inte gått någon utbildning alls, utan är helt självlärd. Tack vare Google, kanonbra bloggdesigners och självklart Designa Din Blogg (som har varit en riktig klippa i många lägen).

Mina webbkurser skapade jag redan under 2012 och det jag ville då (men som jag också vill idag) är att folk ska se och lära sig att det faktiskt inte är svårt att designa en blogg. Om den så ligger på blogg.se, Blogspot eller WordPress.

Jag ville då att fler skulle upptäcka denna roliga ”värld” med koder, finesser och alla snygga layouter som man kan skapa med sin kreativitet men också hjälpa folk så att dom kan bli lika bra som jag. Det fanns och finns tyvärr inte många sidor/kurser på just internet där man kan lära sig. Idag så finns webbkurserna kvar, men jag håller på att uppdatera alla kurserna och ska även inom kort släppa nya kurser. Fram tills dess så ligger mina webbkurser offline för allmänheten. 🙂


Om du skulle ge andra bloggare tre tips när det gäller bloggdesign, vad skulle det vara då?
Mina tre tips jag tycker är superviktiga är:


1. Använd webbsäkra färger, färger som fungerar i alla webbläsare och i alla mobila enheter annars finns risken att färgerna du ser på din dator inte visas i dina läsares surfplattor.
2. Strukturera upp din design på ett snyggt och smart sätt.
3. Gör inte din design svårare än du klarar av, det är lätt att det blir ”för mycket”.
 
Något annat du vill dela med dig av?
Ja det är nog en sak. När du gör en bloggdesign, tänk enkelt, tänk inte för svårt eller att du vill ha jätteavancerade finesser och funktioner på din blogg om du inte redan kan en del. Börja med att tänka enkelt, när du har lärt dig göra en egen snygg design enkelt så kan du tänka på lite mer avancerade funktioner och finesser och då blir inget svårt för dig 🙂 Risken kan vara annars att det blir kattskit av det hela och dina bloggläsare väljer att lämna din blogg.

Vi hälsar Tobbe välkommen till DDB och vi ser fram emot att läsa hans inlägg framöver!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.