Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Tjäna pengar på din blogg – Lägg in reklam

Tjäna pengar på din blogg – Lägg in reklam

Det finns väl ingen idag som har missat det faktum att man kan tjäna pengar på sin blogg. De största bloggarna tjänar många tusen varje månad på sina bloggar, just genom att göra reklam på dem.

Det finns flera olika sätt att göra reklam på, och jag tänkte förklara hur man som en vanlig normal-bloggare kan tjäna några extra kronor på sin blogg.

Jag själv använder mig av precis de saker som jag kommer tipsa er om, så det är inget skitsnack, utan det funkar. Man kanske inte tjänar jättemycket, men allt beror på HUR man väljer att presentera sin reklam.

Det finns många olika affiliate-program där man kan bli medlem och hitta reklam.
Jag har valt att skriva om två stycken olika reklamföretag, och jag har skapat guider som är lätt att följa för er, när det gäller hur man registrerar sig och hur man lägger upp sin reklam på bloggen.

Om man skall maximera sina inkomstmöjligheter, så bör man bli medlem på flera olika reklamsidor. Anledningen till det är enkel:

Alla affiliate-program har olika utbud av annonser, och olika ersättning för dig som användare. För att hitta reklam som passar just din blogg, så bör du bli medlem på flera olika ställen, och välja ut just de annonser som passar in hos dig och framförallt dina besökare.

De företag som jag har valt att tipsa er om är följande:

Tradedoubler

Ett affiliate-program som har haft svensk verksamhet sedan 1999 och har expanderat enormt mycket sedan dess. De har många storkunder, och därmed väldigt bra förtjänstmöjligheter för dig som bloggare. Företag som är kunder hos TradeDoubler är t ex. Svenska spel, Tre, Telenor, Bonnier, Tradera m fl. Här kan du hitta många varierande annonser och det kommer ständigt nya erbjudanden och kampanjer som du kan köra på din blogg.
Du väljer själv vilka företag du vill göra reklam för.
För att läsa min guide om TradeDoubler, klicka här: Guide till TradeDoubler

Double.net
Som sagt, jag använder mig av dessa två företag i dagsläget, och det funkar fint. Man får se det lite på sättet att många bäckar små…ger bra inkomst i längden.Double.net är ett affiliate-företag som har vuxit sig stora på marknaden.
De erbjuder många olika typer av företagsprogram, och även en hel del program som andra inte har.
Dessutom är de ett företag som har program som ger betalt per visning, dvs att dina besökare inte behöver klicka på annonsen, utan du får betalt för att annonsen visas istället. Sen om någon klickar eller inte, det kvittar.
Ett bra alternativ till Tradedoubler om du inte tycker att du hittar rätt annonser för din blogg där.
För att läsa min guide om Double.net, klicka här: Guide till Double.net
Har du några frågor, så kan du fråga mig, men du kan även fråga supporten på respektive företag. Jag ger inte några garantier på att jag kan svara på allt nämligen.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

89 comments

   1. theres

    om man använder bloggerfy hur mycket pengar kan man då tjäna per reklam? och kostar det något att vara medlem där?

   2. Jossan ;)

    Men måste man ha typ ett eget konto? Hur får man annars pengarna? Jag fattar inte ;/

   3. Alex

    du kan ju bara ta din mammas eller pappas konto  och så överfördom pengarna sedan till dej ? 🙂 eller hur menar du ? 

 1. Svarab

  jag tjänar också pengar på min blogg, men jag vill inte ha reklamerna längst ner på bloggen, ingen ser ju dom då ?
  jag vill ha dom på sidorna, så kan inte du lägga ut ett videoklipp eller något och visa hur man lägger ut reklamerna på sidorna ? 😀

  1. SvaraIda

   Lägg in den i kodmallen till exempel efter ”entrybody” eller under ”arkiv” eller var du nu vill ha den, testa dig fram, det är inte så svårt som det ser ut 😀

 2. SvaraKim Karlström

  Heej, kan man tjäna pengar på sin blogg även fast man är en vanlig ”småbloggare” som skriver om sitt liv fast på ett lite roligare sätt? 🙂 tacksam för svar !

  /Kim  www.kimiees.blogg.se

  1. SvaraYvonne

   Hej!
   Här finns en manual för hur du kan göra för att lägga in reklam till höger om din bloggytan (alltså där du har bakgrunden till din blogg):

   // Yvonne

 3. SvaraYvonne

  Morrn, morrn!
  Blogvertiser finns också:

  Där kan man inte hämta koder från företag, i stället skriver man på uppdrag (som man får betalt för) om en produkt eller tjänst – man skriver ett vanligt blogg-inlägg.
  En förutsättning är att man har Google Analytics på sin blogg (och det är ju enkelt att lägga in) så att admin/Blogvertiser kan värdera vad det kostar ett företag att beställa ett inlägg av bloggaren.

  // Yvonne

  1. SvaraRam

   Uff, denne bloggen se5 jeg ikke ff8r ne5, og hterjet gjorde et hopp ja, med tanke pe5 Duco/Zainos stf8rrelse kontra den lille hingsten! Uansett dyr, se5 synes jeg det er fe6lt e5 se dyr i sle5sskamp det er se5 brutalt! Men det gjelder jo to-bente ogse5 :-PMen inntrengeren, for en nydelig hingst Nina! Og hint, hint, kunne jo ve6rt tvillingen til Nelly jo 🙂 Takk & lov for at det ikke ble mer skader/se5r Klem

 4. SvaraYvonne

  Så där! Då är jag igång med reklam på bloggen.
  Jag vill ha högst 125px breda annonser, men inte alla har det måttet (mindre eller större har de). Och så är det inte så säkert att man vill ha ALLA som är 125px breda på sin blogg. 😉

  Nu har jag smällt in koder … Är trött!
  God natt …
  // Yvonne


  1. Author
   SvaraLari

   Det beror på vilket affiliate-program du använder dig av. Dock så brukar de flesta erbjuda någon slags bannerrotation eller pool.

 5. Svaravladica

  Hur exakt tjänar man pengar på det då? Lämnar man sitt bank konto nummer eller nåt osen ba kommer det in eller..? Jag är lite osäker på den delen. Och inte så bekväm med att lämna ut personliga uppgifter på internet.

 6. SvaraNiklas

  Vart tycker ni man ska ha reklamen?
  Kolla in min sida och släng in en kommentar!
  Hör även av er om ni vill ha avancerad design hjälp!

  1. SvaraYvonne

   Jag tycker din sida är jättesnygg! 
   När du skriver inlägg kan du ibland koppla dem direkt till en annons, som du bäddar in.
   Du gillar foto? De fasta annonserna du kan ha vid sidan av blogginläggen kan ju ha fokus på foto.
   Är du med i något affiliate-nätverk?
   / Yvonne

 7. SvaraYvonne

  Google AdSense finns också. Man ska förstås betala skatt på annonsintäkterna, men jag hittar ingen info om hur det ska gå till: Om man själv (som privatperson) ska betala in sin skatt eller om Google AdSense sköter om det … Eller någon tredje part?
  / Yvonne

 8. SvaraReklambyrå Stockholm

  Tror faktiskt inte att det bästa sättet att tjäna pengar på sin blogg är att lägga in reklam. Det är nog bättre att skapa sina egna produkter och sälja på bloggen.

  1. SvaraYvonne

   Jag förstår inte vad du menar nu … Menar du att affiliate-nätverken har videopklipp? Jag är medlem på ganska många men några koder till videoklipp har jag inte sett hittills. Vad är det för nätverk du är med i?

   1. Steffi

    Hej! Du verkar kunna rätt mycket om dem här affiliate programen. Är dem säkra och så? I och med att man ger ut sina konto uppgifter och allt sånt.
    Har du testat dem? Funkar dem bra? Tack för hjälpen //Steffi

  1. SvaraYvonne

   Från min dator är det som borde vara bokstäverna å, ä och ö oläsliga. Det blir andra tecken för de bokstäverna. Ser det okej ut från din dator?

   1. Yvonne

    Ooops!
    Det var med Google Chrome bokstäverna såg konstiga ut. När jag använde Firefox såg det alldeles riktigt ut.

   2. Patrik

    Sätt den här koden mellan head taggarna så borde svenska tecken fungera

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    
 9. SvaraYvonne

  Det är kul att hitta mindre affiliate-nätverk med företag man (jag!) aldrig hört talas om. Xmart är ett sådant nätverk med just nu lite okända företag/produkter/tjänster.
  / Yvonne

 10. SvaraRosa

  Går det att lägga in reklam på bloggproffs.se`? i så fall hur gör man det? Snälla jag behöver hjälp!!!!!!Melja eller skriv på bloggen tack.

 11. SvaraClaraS

  Hej! Det här med att lägga upp reklam på ens blogg…. kan man göra det även fast man är under 18? isåfall HUR får man in pengarna sen?

 12. SvaraMALIN

  hur många unika besökare måste man ha per dag för att få använda sig av annonsörer så som du skriver om? skulle uppskatta jättemycket om du svarade till min mail. kram

 13. SvaraAprilyn

  Hej, jag har gjort det jag skulle göra enligt instruktionerna. Det jag undrar är, kommer annonsen även fast inte tex Nelly har godkänd det ännu (för dem måste ju godkänna innan jag kan börja lägga reklam ), för jag ser ingen annonsreklam på min bloggsida! Vad har jag gjort för fel? Eller har jag gjort rätt? MVH/ Aprilyn

 14. SvaraSandra

  Hej!
  Jag undrar om man MÅSTE tjäna pengar när man lägger ut ett videoklipp på videofy.me ?
  För jag vill bara göra videobloggningar för skojjskkull.. ((:

 15. Svaraarreeeeh

  Hejsan…. Jag undrar om det finns någon sida, där man får pengar utifrån antal besökare som endast klickat på din sida.Dvs för antal klick besök.

  MVH

  Arreeeeh

 16. SvaraKajsa-Stina

  jag har fått dit en reklam artikel men e sugen på fler, hur gör man så de inte kommer på samma ställe utan utplacerade på olika ställen?

 17. SvaraLaleh

  Varför kan inte jag se statistiken på min blogg? (hur många som besöker), måste man ha ett visst antal för att det ska synas?

 18. SvaraIDA

  okej bra tipsning!Men hur får jag pengarna?När man gör en e-mail skriver man ju in postadress ”skikar dom pengar via post?” svara på min blogg + får man vara i alla åldrar?

 19. SvaraÖregrundarbloggen

  Njae, jag vet inte om just affiliate-verksamhet ger några kulor i plånboken. Visserligen handlar det om passiva inkomster, man behöver inte göra mer än att hämta en kod och lägga in på sin blogg, man behöver ju inte bränna ut sig precis.
  Men jag tror mer på bloggar med fokus där företag vill synas.
  En sådan blogg har jag nu – en regional/lokal – och tar en pyttekostnad för försäljning av annonsplats. Men då har jag alltså f-skatt, vilket man inte behöver ha när man är affiliate.

  Ha en bra dag!
  // Yvonne

 20. SvaraHenny

  Heejj ! Jag undrar om du kan hjälpa mg med reklamen på wordpress.com jag har försökt men det går ej har redan en reklam jag ska lägga in men får ej in den 🙁

  TACK I FÖRVÄG !

 21. SvaraSofiie Svenssoon

  Måste man vara 18 för att tjäna pengar på det här?
  Jag har ett konto och kort från Nordea fastän jag är 15.

 22. Svaramaria

  Jag undrar hur man ska göra när man fått koder av olika företag. Jag har satt in dom på min blogg och dom verkar fungera bra. Men måste jag göra något mer? Och vad ska jag göra med Pooler? Måste jag fixa något i det också för att allting ska fungera bra?
  När står det att jag tjänat några pengar? Jag har fått ungefär 61 annonsvisningar och 12 klick hittills. Krävs det mycket mer för att det ska stå att jag fått minst en krona?
  Tacksam för svar!

 23. SvaraMillan_music

  Hejsan! Jag har en blogg som handlar om hemsidan Stardoll.com och jag har i genomsnitt 15 läsare per dag och jag är 11 år. Kan jag tjäna pengar på min blogg? Kostar det något? Handlar det om hur många besökare man får? SKulle bli tacksam för svar ♥

  PS. detta är en jättebra sida och du ger väldigt bra instruktioner tkr jag ^^

 24. SvaraJohanna

  Hej jag undrar om man kan få pengar om man är 12 år för jag har inget bankonto direkt så går det?? Tacksam för svar!


  1. Author
   SvaraLari

   Jadå, det är inga som helst problem… det är bara att lägga in den reklam du själv vill.

 25. SvaraKimia

  Hej , är det säker med såna saker?
  Asså om man gör reklam!
  Är det inte någor farligt?
  Tack om jag får svar 😉

 26. Svaraanita

  hej, när man blir medlem på några Reklamhemsidor, och efter ett tag så tröttnar man. Går det att avsluta det då eller? 

 27. Svaracaroline

  hej, på ADOperator sidan för att tjäna pengar genom sin blogg kan man få hem fakturor då som man måste betala eller är det helt gratis? Vill gärna veta så man inte gör nått så man lär sitta och betala en massa sen.

  tack på för hand


  1. Author
   SvaraLari

   Hej där!
   Jag förstår inte varför folk tror att det kommer kosta dem en massa pengar att ha reklam på sin sida. Man kan endast tjäna pengar på det. Däremot så är det ju så att man kanske måste betala skatt för sina inkomster, men det sköts ju med automatik av det affiliateprogram som man väljer att samarbeta med.

   1. caroline

    Vet att det är gratis men stod någonting om att fakturor kunde skickas hem till en beroende på någonting som jag inte kommer på nu vad det var i deras avtal, därför jag blev lite fundersam 


  1. Author
   SvaraLari

   Det beror helt och hållet på vilka annonser du väljer och vilket affiliatenätverk du använder dig av.

 28. SvaraOcean Finance

  Detta meddelande är att informera er om att vi erbjuder alla typer av lån
  (Affärs-, person, konsolidering, Bil, etc.) @ 2% årstakt. Kontakta oss
  För mer information

  VIKTIGT: Alla intresserade sökande bör komma tillbaka till oss via e-post på (oceanloanfinances@live.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *