Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Tilt-shift i Photoshop

Tilt-shift i Photoshop

Om du tycker om att fotografera och leka i Photoshop har du kanske stött på fenomenet ”tilt-shift”, en effekt som får bilder att se ut som miniatyrmodeller. Den riktige entusiasten kan köpa tilt-shiftobjektiv för flera tusen, men att göra en liknande effekt i photoshop fungerar minst lika bra!

 

tilt1

  1. Öppna din bild i photoshop och klicka på QuickMask-symbolen som du ser på bilden ovan, eller ”Q” på tangentbordet.

 

tilt2

2. När du har QuickMask-läget på, se till så att din förgrundsfärg är svart och att bakgrundsfärgen är vit. Välj sedan gradient tool. Kolla så att du har svart på höger sida av toningen, och vitt till vänster, samt att du valt reflected gradient  (alltså samma symbol i övre gradientmenyn som är blåmarkerad på bilden över). Dra sedan med verktyget för att skapa en röd rand över bilden. Det är det röda som sedan kommer att bli skarpt i bilden.

 

tilt3

3. Slå av QuickMask så att du får en markering istället för ett rött band. Gå sen in på filter > blur > lens blur

 

tilt4

4. Här styr du hur mycket oskärpa du vill att bilden ska ha genom att dra lite i radius. När du är nöjd trycker du på OK och avmarkerar allt genom att trycka på ctrl + D (cmd + D på Mac). Hoppas att ni blev lite klokare av det här och lycka till med era försök!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.