Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Tilt-shift i Photoshop

Tilt-shift i Photoshop

Om du tycker om att fotografera och leka i Photoshop har du kanske stött på fenomenet ”tilt-shift”, en effekt som får bilder att se ut som miniatyrmodeller. Den riktige entusiasten kan köpa tilt-shiftobjektiv för flera tusen, men att göra en liknande effekt i photoshop fungerar minst lika bra!

 

tilt1

  1. Öppna din bild i photoshop och klicka på QuickMask-symbolen som du ser på bilden ovan, eller ”Q” på tangentbordet.

 

tilt2

2. När du har QuickMask-läget på, se till så att din förgrundsfärg är svart och att bakgrundsfärgen är vit. Välj sedan gradient tool. Kolla så att du har svart på höger sida av toningen, och vitt till vänster, samt att du valt reflected gradient  (alltså samma symbol i övre gradientmenyn som är blåmarkerad på bilden över). Dra sedan med verktyget för att skapa en röd rand över bilden. Det är det röda som sedan kommer att bli skarpt i bilden.

 

tilt3

3. Slå av QuickMask så att du får en markering istället för ett rött band. Gå sen in på filter > blur > lens blur

 

tilt4

4. Här styr du hur mycket oskärpa du vill att bilden ska ha genom att dra lite i radius. När du är nöjd trycker du på OK och avmarkerar allt genom att trycka på ctrl + D (cmd + D på Mac). Hoppas att ni blev lite klokare av det här och lycka till med era försök!

Född 1998 och studerar andra året på naturvetenskapliga programmet. Tycker om glass, listor och allt som är kreativt. Har bloggat och designat sedan 2010, och spenderar stor del av min fritid till att koda och fotografera.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *