Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Ta bort ramen runt bilderna

Ta bort ramen runt bilderna

Detta inlägg handlar om ramen som man kan få runt vissa bilder på sin blogg. Det finns vissa saker jag skall förklara för er först.

Alla bilder du laddar upp på din blogg via bilduppladdningsfunktionen blir utan ram. Detta beror på att blogg.se har valt att ta bort alla ramar automatiskt.
Dock så kan det synas en ram under tiden som din blogg håller på att laddas, men när bloggen har laddat klart allt, då försvinner ramen, detta beror på att vissa stilmallar har koden för en ram, men den plockas sedan bort när sidan har laddat klart.

Om du däremot klipper och klistrar in en bild på din blogg, eller om du lägger in en bild med hjälp av adressen, dvs att den finns på en annan server än din egen blogg, då kan det bli en ram runt bilden, speciellt om du gör bilden till en länk, t ex en ikon från Bloglovin’.

Det finns en kod som du kan lägga in för att slippa ramen runt ALLA bilder. Den skall du lägga in i din stilmall i så fall.

1. Gå in på din stilmall.

2. Lägg in följande kod längst ner på din stilmall och spara sedan stilmallen:

img{
border: 0px;
}

Om du nu inte vill ta bort ramen runt samtliga bilder utan kanske vill ha kvar en del ramar, då kan du plocka bort ramen för varje bild individuellt. Jag förklarar hur nedan.

För att slippa ramen, måste du lägga in en kodrad som tar bort själva ramen, och detta görs i html-läge. Jag ska visa hur du gör.

Koden för en bild ser ut ungefär så här: <img src=”adressen till bilden”>
Den kod du ska lägga till är följande: border=”0″
Så, det skall alltså se ut så här: <img src=”adressen till bilden” border=”0″>

Om det är en bild som är en länk, dvs att den går att klicka på då ser det ut på följande sätt: <a href=”adressen till sidan”><img src=”adressen till bilden”></a>
För att få bort ramen, så ska det se ut så här: <a href=”adressen till sidan”><img src=”adressen till bilden” border=”0″></a>

Om du har lagt in bilden i dina kodmallar, då går du in under dina kodmallar och lägger till koden.

Så här ska det se ut om det är en länkande bild.

Om du har lagt in bilden i ett inlägg, så måste du gå in i HTML-läge och lägga in koden.
Du kan välja mellan två ställen för att komma till HTML-läge.

När du har gått in i HTML-läge, så letar du upp koden för bilden, och lägger till border=”0″.

Om du vill förhandsgranska ditt inlägg, och du har varit inne i HTML-läge, så måste du spara ditt inlägg som ett utkast först innan du förhandsgranskar, annars kommer dina förändringar att försvinna när du återvänder tillbaka för att redigera ditt inlägg.

Nu så ska du förhoppningsvis ha fått bort ramen runt den bild du ville.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.