Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ta bort profilbilden & lägg till en egen

Så tar du bort profilbilden och lägger till en egen på Blogg.se.

Relaterade inlägg:
» Ladda upp en bild

I nya kodmallar på blogg.se ser det ut såhär:

 <section id="profile">
 {% if profile %}
 <div class="profile"></div>
 <h4>{{ profile.name }}</h4>
 <p>{{ profile.description }}</p>
 {% endif %}
 </section>

 

Om du sedan vill lägga till en egen bild så är det en vanlig bildtagg man använder:

<img src="urladresstillbilden">

Ett tips om du har en bild som inte passar menyn optimalt så rekommenderar jag att man lägger upp en lite större bild (kanske 300px eller 400px) och sedan lägger till detta i bild-taggen:

width="200px"

Justera siffran till det som passar din meny. Koden ser då ut såhär:

<img src="urladresstillbilden" width="200px">

Från filmen:

Ta bort profilbilden

Hej allihopa.
Idag så ska jag visa er hur man tar bort profilbilden på blogg.se. Då går man in i kodmallarna, tar framsidan för jag har för mig att den bara finns på framsidan och så bläddrar man ner till div id side. Man kan trycka control-f och söka på side och då ser ni att då markeras det här och då hittar jag det snabbt.

Precis under div id side finns div id profile, det är det som ska bort och det tar du bort tills du kommer till /tagg och kolon profile. Därefter finns ett div och det div:et ska du också ta bort. Så ta bort från div id profile till /div och då kan du göra så att du söker här nere på, när du trycker upp control-f så söker du på profile och då ser du det där och sen söker du på /div och då ser du det där och så tar du bara bort allt det här. Så och sedan för att lägga till en egen då, alltså vilken bild som helst. Fördelen med detta är ju att du kan lägga till som är, som liksom ser ur precis hur som helst och den kan vara en länk eller ni förstår liksom.

Då lägger man bara till en helt vanlig bildlänk och hur man gör en bildlänk hittar ni bland mina HTML-grunder under bloggtips. Men det är i alla fall en kod som är image, eller först om det ska vara en länk då är det <a href=”http://ditbildenskalänka”> alltså vilken adress det är och sedan så är det image source och där lägger du bilden eller adressen till bilden. http://adresstillbilden och sedan /a och då får du en bildlänk.

Om du till exempel vill centrera den här nu så att den ligger i mitten då skriver du center och även detta finns bland mina HTML-grunder, hur man centrerar någonting. Så enkelt är det att ta bort profil, blogg.se:s egna profilbild och lägga till en egen så får ni ha det så bra. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.