Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Ta bättre bilder med mobilen!

Ta bättre bilder med mobilen!

Systemkameror och objektiv i all ära, men den bästa kameran är ju faktiskt den vi alltid har med oss – mobilen. Enkel och smidig, och med dagens teknik även kraftfull och effektiv. Att ta bilder har aldrig varit lättare än nu, men hur gör man egentligen för att få till snygga bilder med mobilen? Här kommer sju saker att tänka på när du tar din nästa instagram-bild!

 

mobilbild1

För att göra din bild lite mer intressantkan du försöka hitta ledande linjer i din bild. Med ledande linjer menas bilder som drar betraktarens bild in i bilden, för att skapa ett djup och få betraktaren att kolla på hela bilden. Typiskt bra saker som ofta innehåller ledande linjer är vägar, skyskrapor och trappor.

 

mobilbild2

Tar du kort på solnedgången eller vackra landskap är det stor chans att horisonten hamnar på bild. För att inte förvirra betraktaren är det bra att hålla den rak, annars kan bilden verka rörig och ogenomtänkt.

 

mobilbild3

 

De vackraste bilderna är inte alltid de knivskarpa, tvärtom kan oskarpa bilder vara väldigt vackert. Bra motiv att träna på är stadsljus, eftersom de skapar ljusa prickar, en så kallad bokeh-effekt. Oskärpa och skärpa kan kombineras, till exempel genom att fokusera på regndropparna på ett fönster.

 

mobilbild4

Kanske är ljuset den allra viktigaste delen i att ta en bra bild. Du kan låta det lysa in genom ett fönster och skapa häftiga skuggor på väggen, eller fotografera i motljus för en cool effekt. Tänk alltid på att belysa det motiv du har på ett bra sätt. Tar du till exemepl porträttbilder, placera personen framför ett ljust fönster!

 

mobilbild5

 

Att ha rörelse i en bild skapar intresse. Vart är tunnelbanan på väg, och vart ska de människorna på torget? Rörelse är inte helt enkelt att fånga, men bra träningsmotiv är tåg och människor.

 

mobilbild6

En cykel är i sig kanske inte världens häftigaste, men vad sägs om hundra cyklar? Att ha ett mönster i sin bild kan göra ointressanta motiv till konst. I kombination med ledande linjer, som på bilden på åkern, kan du få jättefina bilder!

 

mobilbild7

När du fotar någonting – ta ett steg tillbaka. Ser motivet annorlunda ut därifrån, är det bättre eller sämre? Kanske passar det bättre om du istället tar några kliv framåt och försöker fånga detaljerna.

 

Till slut

Att lära sig att ta bra mobilbilder är någonting man måste träna på. Ta många, många bilder, rensa och ta sedan ännu fler. Kom även ihåg att det är okej att bryta mot alla dessa tips – kanske gör sig landskapsbilden bättre med en vriden horisont? Det enda som går att göra är helt enkelt att testa sig fram.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.