Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Stygneffekt i Photoshop

Från filmen:

Stygneffekt i Photoshop

Hej hörni.
Idag så tänkte jag att jag skulle visa er en liten funktion i Photoshop, man kan kalla den stitched. Jag har använt den på till exempel Yohannas blogg, yohannafotograferar. Då är det som så att man lägger till en liten grej ut med kanten på en bild som ni ser här på den här så att det ser ut som att någon har liksom sytt små stygn där ute och hur gör man då detta för att det ska bli snyggt? Jo, så här gör man.

Då gör vi som så att vi skapar oss ett nytt litet dokument, så där, kan jag färglägga det också så att det är vitt och sen på det här dokumentet då så gör vi, ska vi se, någon form av, kanske hittar någon sådan här. Ska se har vad jag lyckas hitta som jag skulle kunna göra en liten sådan här runt, ja vi gör så här, så. Nu hade jag lite inställningar här innan, sådär och så lägger vi så att det här blir en liten ribbon då så att ni verkligen ser hur man gör. Då ska vi ser här, så. Nu gör jag det här väldigt fort för nu gör jag bara en ribbon liksom på fri hand så det här är inte en del utav tipset utan, så. Då gör vi som så att vi väljer en färgen vi ska ha, man kan ta helt vitt till exempel, sen tar man text verktyget, så gör man en lång sådan här och så gör man en massa sådana här, alltså, men vad heter det, bindestreck heter det. Så och så bestämmer man hur stora man vill att stygnen ska vara, man kanske vill ha jättesmå stygn men man kanske också vill ha lite mer mellanrum mellan dem och det väljer man ju här borta på egenskaper och sådant där.

Något sådant där, så där någonting och sen kan man då göra som så att man kopierar, att man duplicerar det här lagret och så går man in på edit och så transform och så lägger vi 90 grader här. Så, något sådant där och då duplicerar vi den, lägger den likadant på andra sidan, då ska vi se så att den blir, så, så att den ligger likadant. Sådant här får man ju liksom sitta och pilla med, men för att göra de hör sneda då så skulle i alla fall jag göra så att jag duplicerar den här igen. Flyttar lite på den, så där, sen trycker jag control eller command beroende på om man har Mac eller PC och så t, vilket är transform. Man kan också göra som så att man trycker på edit, transform och free transform där, så och sedan så vrider jag bara på den här då, så.

Nu vill jag ju att det här ska bort och jag vill ju ta bort lite där och då får man göra som så att man högerklickar på det lagret i lagerpaletten som man håller på, som man vill modifiera lite med. Så då högerklickar vi och sedan så tar man rasterize type, rasterera typ, ah kommer inte ihåg vad det heter på svenska, men rasterera i alla fall. Då blir det som ett vanligt lager och då kan jag använda vad jag vill här så då tar jag suddgummit här när det är snett. Ska bara se till så att den är hård här också så att det inte blir att lite försvinner men inte allt. Så och här uppe, oj, den var inte rastererad nej så då får jag rasterera den också och det var ju alltså det lagret som var här uppe. Oj! Då kan jag göra så för att det ska bli snyggast så gör jag så. Så där.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.