Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Stilmallen, vad är de olika koderna?

Stilmallen, vad är de olika koderna?

För att förenkla lite för er som är nya med bloggandet, så tänkte jag att jag skulle förklara lite vad de olika koderna i stimallen är och står för.

Jag har valt att fokusera på de delar som man använder mest.

Förstasidan:

 • body – Bakgrunden som är bakom hela din blogg (svart färg i bilden)
 • wrapper – Wrapper är ungefär som ”pappret man ritar på”. Det är på den delen som man bygger själva bloggen.(röd färg i bilden)
 • header – ”rubriken” eller taket på bloggen, här lägger man ofta in en egen bild som jag skapat (blå färg på bilden)
 • side – sidan på bloggen, som fungerar som en meny (gul färg i bilden)
 • content – innehållet på din blogg, där dina inlägg presenteras, går hela vägen ner till slutet (grön färg på bilden)
 • entry headers h3 – rubriken för dina inlägg (grå färg i bilden)
 • navheader – rubrikerna i menyn (brun färg i bilden)
 • nav ul & li – punktlistorna i menyn (rosa färg i bilden)
 • entrybody – själva innehållet i dina inlägg (ljusblått i bilden)
 • entrymeta – där det står datum, premalink, trackbacks osv. (lila färg i bilden)

Kommentarsidan:

 • commentheader – rubriken på kommentaren, där namnet på personen som har kommenterat står (oramge färg i bilden)
 • commenttext – själva kommentarstexten i sig (aquablå färg i bilden)
 • commentmeta – där datumet och ev url står (rödbrun färg i bilden)
 • commentform – området där folk kommenterar (ljusgrå färg i bilden)

Så, det är grunderna i stimallen. Tänk på att våga testa er fram, men är ni smarta så gör ni inte så himla stora förändringar på en gång, utan gör små ändringar och kolla efterhand hur det blir, då är det inte så jobbigt att ändra tillbaka om det blir fel.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

72 comments

 1. SvaraMoa

  Jag skulle vilja centrera reklam rutan som ligger mellan första och andra inlägget… går det, och i så fall hur? Tack i förhand!

  1. SvaraLydia

   Hej, jag den där texten ( där det står datum och kommentarer osv ) är över inläggen på min blogg. Någon som vet hur man ändrar så att den hamnar under inlägget?? 🙂 

  2. SvaraLydia

   Hej, jag den där texten ( där det står datum och kommentarer osv ) är över inläggen på min blogg. Någon som vet hur man ändrar så att den hamnar under inlägget?? 🙂 🙂

  1. SvaraClara

   Då måste du ändra tema från start. Många teman har olika stilmallar, men testa dig fram så ser du vilken av dem som funkar 🙂

  1. SvaraYvonne

   Jag tror du kan kolla här, även om du inte ska lägga in koder för reklam på din blogg. Men det beskrivs bra hur man flyttar hela tjohejsan till vänster eller höger:

 2. SvaraGa Yee

  Tänkte fråga om man kan ändra färg på ”sökrutan”s bakrund?? Tacksam för svar!
  Och sen ville jag bara säga att DDB(designa din blogg) är GULDVÄRT! Kunde fixa min blogg :). Video-instruktonerna är suuuper, rekomenderas att ses.

 3. Svaracaroline

  hej! höll på med min stilmall, och nu har helt plötsligt hela ”side” flyttat från att vara högst upp till vänster till Under Alla blogginlägg. Hur flyttar jag tillbaka den??! 
  upppskattar verkligen svar,! 🙂

 4. SvaraHanna

  Hallå.. jag har provat och provat men lyckas inte..”commentheader – rubriken på kommentaren, där namnet på personen som har kommenterat står (oramge färg i bilden)”. Jag har bytt till alla möjliga färger, nu har jag vit text och lila bakrund. Då ser min stilmall ut såhär..
  .commentheader {font-family:  arial, helvetica, sans-serif;font-size: .70em;font-weight: bold;background-color: #purple;padding:5px;color: #white;}
  Men människor säger att dom får svart text och ingen bakrund. Vad fan har jag gjort för fel. Jag brukar inte köra fast så mycket. Svara gärna på min blogg eller skicka ett mail.

  Tusen tack för hjälpen!

 5. SvaraSara

  Hej;) Jag skykke gärna vilja veta hur man får ett sk. ”streck” emellan inläggen och ? Det ska gå ner till botten på kodningen 🙂

 6. SvaraBeatrice

  Hur får man tillbaka ”tidigare inlägg” och ”senare inlägg” längst ner på sidan? Hade det förut, men det har försvunnit av någon anledning.. :/

 7. SvaraStina

  Hej! Jag har en fråga. Jag undrar hur man kan få dom senaste inläggen, akriven & kategorierna sitta tätt ihop.

  Just nu är det såhär på min blog:

  ”Inlägg”

  ”Inlägg” o.s.v…

  Men jag vill ha såhär:

  ”Inlägg”

  ”Inlägg”
  Förstår du?? Just nu är det ett mellanrum mellan varje inlägg, akriv, kategorier. Det ser jättekonstigt ut, kan du hjälpa mig? //Stina

 8. SvaraBarbro

  Varför går det hel plösligt inte att ändra i silmallen? Allt blir huller om buller oc h svart/vill. Och det står att stilmnallen inte finns?

 9. SvaraCharlotte Karlsson

  hur ändrar jag färgen och storleken på ’OM’ …. mig?? det som är ovanför ’sök i bloggen’ o ’senaste inläggen’….

  blir knäpp när allt annat är ändrat, och så finner jag INGENTING om just den delen.. är jag blind??

 10. SvaraElin Björklund

  Är det någon som kan hjälpa mej? Jag har laddat upp en egen bild som header, men tvärs över min header står mitt bloggnamn i tjock svart text, som en länk.. Jag vill inte ha den där, för då syms inte min bild.. hur få rjag bort den?? Måste jag välja ett annat tema från början?

  1. SvaraSoffan

   om du just har börjat göra din blogg så är ett tips att ta ett annat tema från början men innan du gör nått testa gå in på inställningar, om det står ditt bloggnamn där så kan du testa ta bort det och bara göra ett mellanrum om det inte funkar skriv tillbaka det

   det funka för mig 🙂

   1. Elin Björklund

    TACK! Det funkade att göra mellanrum.. Men vet du vilka teman som är bra? Jag har blogg.se och det finns ju inte så många teman… ;P

 11. SvaraChristian "tintin" Johansson

  Jag tror att min kod ser annorlunda ut för jag hittar inte entrymeta någonstans i mina koder, varken i stilmallen eller i kodmallarna.

  Men jag har ju det där ändå så vad ska man söka efter då?

 12. SvaraMalin

  Hej Hej !!
  Jag har ett litet problem.
  Jag har sett jätte många som gjort sin egen ”bild” till siden.
  Jag har också gjort en som jag vill ha där men jag fattar inte vart jag ska kopiera in adressen så att den syns..
  Kan du hjälpa mig ??

  Tack // Malin

 13. SvaraRebecka

  Jag är kass på att förklara saker och ting så jag försöker göra det så lätt som möjligt. Gå in på min blogg. Titta på mina inlägg och deras text-stil och hjälp mig hur jag kan ändra den. Hade varit grymt gött om du kunde hjälpa mig!

 14. Svaraelsa

  jag skulle vilja ändra menyn, dvs där profilbild, arkiv och sökfunktioner finns, till höger sida på bloggen, för närvarande finns den på vänster. hur gör jag detta? tacksam för hjälp!

 15. SvaraNathalie

  Hej! Jag är helt ny i bloggvärlden och har fått till en blogg som enligt mig ser relativt bra ut.
  Det jag vill ändra är att det blir som ”mellanrum” mellan varje skrivet inlägg och att menyn blir som boxar, och även mellanrum mellan menyn och själva inläggsdelen.
  Vore jättejätte tacksam för svar

 16. SvaraAnna

  Jag behöver hjälp med en sak! Hur gör man själva ”skrivpappret” bredare?
  Jag skulle vilja ha där jag skriver, själva inläggen bredare, just nu är det rätt så smalt för min smak.
  Hjälp mig tack!

 17. SvaraMissSoffe

  Hej! Jag har några problem! Jag har sett att många har haft videoklipp på sin blogg, och jag skulle vilja veta hur man får dem dit. För jag vet typ bara hur man länkar och hur man sätter bilder….

  Och hur får man de där färgerna till sin blogg 🙂

  Tacksam för svar 😀

 18. SvaraJenny

  Hejsan,
  Har ett ursäkta språket men förbaskat problem med
  en rand från bakgrundsfärgen mellan entrybody och side!
  vad gör jag för fel? Fick till det sist jag bytte header, och den
  här gången gick det också bra men nu utökade ja entrybodyn
  lite, och då kom problemet upp igen. Tacksam för svar!

 19. Svaranathalie

  Hej ! jag har köpt en ny dator och när jag skulle testa blogga gick det inte att ladda upp bilder, och det gick inte att skriva i inlägget heller utan jag var tvungen att byta redigerare i inlägget, hur får jag så att jag kan blogg och lägga in bilder i vanliga inlägget utan att behöva byta redigerare ? skulle vara tacksam om du kunde hjälpa mig !
  bloggar på blogg.se

 20. SvaraFanny

  Skulle vilja ha bort randen mellan menyn och ”bloggen” typ 🙂 Alltså där det som man skriver kommer upp. Tack på förhand! 🙂

 21. SvaraJohanna

  Jag skulle vilja ändra min stilmall så att hela headern syns, utan att något döljs som det gör nu. och att det inte är vitt runt headern, det är jättefult.
  och när jag lägger in en headerbild så syns inte hela något på den döljs , för att den ska vara snygg så måste jag ju ta typ storlek 600 o då är det jätte mycket vitt runt, hatar det.
  Tack på förhand, svara gärna i mailen.

 22. SvaraJosefine

  det som är vitt på den översta bilden,(den stora vita rutan) var kan man ändra brädden på den?? TACKSAM FÖR HJÄLP FORT !! vill ha så man kan göra bredare inlägg!

 23. SvaraMinna

  Jag har inte entry headers h3 i min stilmall och det funkar inte att bara lägga till heller. Hur gör jag då?

 24. SvaraBente

  Hej!
  Vill bara tacka så hemskt mycket för all hjälp man får på den här bloggen. Jag hade ingen aning om hur man gjorde saker tills jag hittade din sida, och nu har jag iaf fått ihop en någorlunda blogg sida. Så återigen. Tack så mycket för en superb sida!

 25. SvaraWilma

  Hur ändrar man färgen i själva rutan vid kommentarerna?? jag gick in där det stog men de gick inte-.-’ skulle fixa min kompis blogg.

 26. SvaraLovisa

  Hej!

  min kompis har gjort så när man drar muspekaren av en av bilderna så rör den på sig och går från svart vit till färg. man kan också klicka på den som en kategori. men när jag frågar henne vägrar hon berätta. är det någon som vet hur man gör??

 27. Svaramoa

  där man trycker så man kommer in på kommentarssidan, hur får man den under rubriken? Om ni fattar (a)

 28. Svarajessica

  jag har fått ett STORT problem.om ni går in och tittar på bloggen så ser ni att under rubrikerna på kategorier,länkar arkiv osv är blanka dom finns där det ser man ju med muspekaren men färgen är borta..hur kan det komma sej att det har försvunnit bara..är det nån som kan förklara detta och ev hjälpa mej med detta problem så vore jag väldigt tacksam..

 29. SvaraZandrha

  Hejsan! 😀 Jag kommer inte ihåg ifall jag har frågat detta förut eller inte men bäst att jag frågar ifall 😉
  Jo när jag går in på gmala sidor på min blogg, jag kankse vill kolla på vad jag skrev i januari jo … då är hearden borta och sånt 🙁 Tacksam för svar ( helst via mejl ) 
  ps. Kolla på min blogg om inte du förstår

 30. SvaraJulia

  Hej jag har ett problem. På mina kodrader hittar jag ingen entrybody och jag vet inte hur man ändrar färg. Måste jag byta tema?

 31. SvarabornAmanda

  hur centrerar man hela bloggen? det har funkat förut när jag satt precis under i stilmallen, men nu funkar det inte? 😮

 32. SvaraEmma

  Jättebra hjälp!
  Fattar dock inte hur man ändrar färg på texten där det står namn, e-postadress och sånt när man kommenterar..?

 33. Svarakarolina

  Hej, jag har nog råkat radera Entry Headers, för jag kan inte hitta den någonstans.. finns det något sätt att återställa det på? Om det är någon som vet skulle jag vara väldigt tacksam!

 34. SvaraMaja

  Hej! jag undrar hur man byter färg på täxteen som står under ett inlägg för man ser inte var nån stans man skriver komentarer

 35. Svaralinora

  Hej! Jag har gjort en test blogg till mig, jag ville prova och kolla om jag kan fixa en egen header. Men problemet är att det står att jag måste söka upp #header på min stilmall, men jag söker upp det på min stilmall men det kommer tyvär inte upp, vad ska jag göra då? TACK! 😉

 36. SvaraMoa!

  Undrar bara hur man får bilden på inlägget sitta i höger eller vänster sidan? Skulle bli jätte glad då och hur man får inlägget sitta höger och vänster eller mitten!?

 37. SvaraVilma - Silverbirds

  Jo, på ”love” temat så är det en rosa kant runt bilderna man lägger upp, hur tar man bort den?

  1. Svaracarina

   nedan visas kodningen som finns i stilmallen. vart ändrar jag så jag får bort punktlistningen i menyn?

   .nav ul {
   margin: 0px 0px 12px;
   padding: 5px 10px 10px;
   font-weight: normal;
   background-color: #FFFFFF;
   }
   .nav li {
   list-style: none;
   padding: 0px 0px 6px 0px;
   font-weight: normal;


  2. Author
   SvaraLari Salminen

   Leta upp följande i din stilmall:

   .nav ul {
   margin: 0px 0px 12px;
   padding: 5px 10px 10px;
   font-weight: normal;
   background-color: #FFFFFF;
   }

   ersätt med:

   .nav ul {
   margin: 0px 0px 12px;
   padding: 5px 10px 10px;
   font-weight: normal;
   background-color: #FFFFFF;
   list-style-type: none;
   }
 38. SvaraEmelie

  Hej!

  Vad är felet när bloggdesignen ser perfekt ut på startsidan (allt är centrerat), men när man går in i arkivet t.ex. .. då flyttas designen till höger?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *