Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Spotify playlist på din blogg eller hemsida

Spotify playlist på din blogg eller hemsida

Om du har en grym spellista på Spotify som du bara känner att du vill dela med dig av till alla dina läsare, så är det otroligt lätt att lägga in den spellistan på din blogg eller hemsida.

spotify playlist pa din blogg

Det som är viktigt är att du har Spotify installerat på datorn.

Gör så här:

1. Starta upp Spotify på din dator.

2. Högerklicka på en av dina spellistor som du har längst till vänster i Spotify och välj Copy embed code.

spotify playlist pa din blogg2

3.Gå nu in på din egen blogg och klistra in koden där du vill.

Du kan välja lite olika alternativ, antingen så lägger du in spellistan i ett vanligt inlägg, men tänk då på att du måste klistra in koden i html-läge (genom att klicka på Ändra redigerare nere till höger under rutan du skriver inlägget i).

Annars kan du välja att lägga in den i menyn på din blogg och då måste du gå in under dina kodmallar och lägga in koden där. Här ser du ett exempel där jag valt att lägga in koden högst upp i menyn.

spotify playlist pa din blogg3

 

Om du vill ändra storlek på själva spellistan så kan du göra det i koden som du klistrar in. Koden ser ut ungefär så här:

<iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:xxx:playlist:4pWvTAOUZ5eOgj0hjdrg” width=”300” height=”380” frameborder=”0″ allowtransparency=”true”></iframe>

Då kan du ändra bredd och höjd på den genom att byta ut värdena som jag har rödmarkerat (width och height).

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

12 comments

   1. Mariachen

    Nej tyvärr. Första jag la in borde ha kunnat visa minst 6 låtar men syndes bara en. Testade att göra den längre men fortfarande bara en låt

 1. SvaraMonalisa

  om man har ”originalmåtten” visar den flera låtar men om man ändrar visas bara en… 🙁

 2. SvaraCissiWallin

  Jag har letat över hela internet (nästan..) och jag hittar verkligen inte någonstans det jag behöver hjälp med! Jag läste ditt inlägg om hur man gör horisontell meny men det funkar inte på Devote.se Så det jag undrar är om du har någon aning om hur man lägger in någon sånt på den sidan? Jag vill alltså ha en drop down meny istället för en sidomeny. Men detta verkar ju vara omöjligt att fixa. Bortsett från att denna bloggeskan har det:

  Så om någon snäll jävel kan något om detta är ni mer än välkomna att hjälpa mig med detta.

  Mvh otålig tjej som inte fixar att göra en design på den mest simpla sidan någonsin…

 3. SvaraRebecca

  Hej! Jag vill ha spotify listan brevid men det blir bara tomt när jag lägger in den? Och jag hittar inte sidebar…

 4. SvaraSibba

  Det ar likadant för mig, när jag förhandsgranskade blev det bara tomt men spellistan visade däremot efter att man sparade. Men tyvärr har jag samma problem som andra, att när man har ändrat storleken så visar den bara en låt 🙁

 5. SvaraPetra

  Skulle du kanske kunna hjälpa mig med en sak?

  Hur får man sina kategorier under headern efter varandra? Jag har testat och testat men får inte till det. Tack

 6. SvaraMathilda

  Jag har gjort det här, och det fungerar. Men jag skulle vilja att spellistan följer med när man skrollar ner! Skulle vara HUR tacksam som helst för hjälp. 🙂

  1. SvaraSanna

   Menar du att man lägger den typ på sidan av bloggen? Isåfall kan du lägga den inom en div-tagg som du sedan styr från stilmallen som har deklarationen position: fixed; 🙂 Om du är nyfiken på hur man gör egna div-taggar kan du kolla på detta inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *