Använd sociala medier och maximera din synlighet online

Laptop

I dagens digitala värld är en stark närvaro online otroligt viktigt för att bygga ett varumärke. En webbsida är ett bra första steg, men man kan nå ännu fler potentiella besökare om man använder sociala medier för att synliggöra sin webbsida ytterligare. 

Vi har skapat en guide som kan hjälpa dig att synas bättre online. 

Share-knappar – sprid dina inlägg över flera plattformar

Instagram

Ett enkelt första steg om man vill använda sociala medier på sin webbsida är att använda share-knappar. En share-knapp gör det möjligt att, med ett klick, dela ett inlägg från din webbsida till sociala medier som LinkedIn, X (tidigare Twitter), Pinterest, Instagram och Facebook.

Detta gör det smidigt och lätt för dina besökare att dela ditt innehåll vidare och eventuellt lägga till kommentarer som skapar diskussion vilket kan leda till vidare delning. Med mycket skicklighet, och lite tur, kan detta leda till att trafiken till din webbsida ökar – om många delar ditt inlägg och skapar ett intresse kring just ditt content. 

En share-knapp på webbsidan uppmuntrar helt enkelt till delning. Man hjälper besökaren att göra det man vill att den ska göra.

Plugins för att lägga till share-knappar

Det finns många olika plugins till WordPress med share-knappar till sociala medier. Vi har listat ett par nedan som är lättanvända och smidiga att installera.

Shareaholic  

Shareaholic

Detta plugin för share-knappar används av tusentals WordPress-hemsidor. Programvaran är enkelt att använda och man kan skapa share-knappar till Facebook, Pinterest, X, Instagram och många andra plattformar. 

Jetpack

Jetpack

Jetpack är ett brett WordPress-plugin som kommer med en mängd olika funktioner och verktyg – däribland share-knappar till sociala medier. 

Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons

Sociala media Share Buttons

Detta plugin från UltimatelySocial är lättanvänt och har 16 olika designalternativ. Man kan bland annat skapa knappar till Facebook, X LinkedIn, Youtube, Pinterest och Instagram. 

Dela inlägg från sociala medier på din webbsida

För att skapa en levande hemsida som ständigt uppdateras kan man välja att dela sina sociala medier-inlägg direkt till sin webbsida. Detta skapar inte bara aktuellt innehåll, utan uppmuntrar även dina besökare att även följa dig på andra plattformar – en win win! 

Med hjälp av plugins kan man enkelt bädda in och dela inlägg mellan plattformar.

Smash Balloon

Smash Balloon

Med Smash Balloon Social Photo Feed kan man enkelt lägga upp sina instagraminlägg på sin hemsida. Pluginet är gratis och man behöver inte skriva någon kod eller genomföra en komplicerad installation. Smash Balloon har även plugins för att dela content från X, Youtube och andra plattformar. 

Juicier.io

Juicer

Juicer.io är ett WordPress-plugin som gör det möjligt att skapa en sociala medierfeed på ens webbsida snabbt och utan bekymmer. Man kan bädda in innehåll från X, Instagram, LinkedIn, Facebook och många andra plattformar. Pluginet är dessutom helt gratis om man använder grundutgåvan, men om man vill dela inlägg från X och LinkedIn måste man ha betalversionen. 

WPZOOM Social Feed 

WPZOOM

Detta plugin är anpassningsbart och responsivt. Med WPZOOM kan man dela content från Instagram direkt till WordPress-hemsidan. WPZOOM kan användas gratis, men om man vill ha alla funktioner och designmöjligheter kan ma välja en Pro-version. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *