Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Skugga på bloggmenyn

Transkribering av filmen:

Skugga på menyn

Hej allihopa.
Idag så tänkte jag visa er hur man gör en meny som har en skuggad bakgrund eller bakom. Då så börjar man ju med att göra den här bilden då som ska vara skuggan i Photoshop och då bestämmer man sig för hur bred man vill att menyn ska vara. Säg att jag vill att min ska vara 220, då lägger jag på lite så att det blir typ 250 för annars får inte själva, vad heter det, skuggan plats och så height:en behöver man inte riktigt bry sig om, jag kan sätta 200 där.

Sen då tar man vit som bakgrund och så väljer man rektangeln och så gör man en rektangel, sådär och sedan så går man in på blandningsalternativ och tar drop shadow eller skugga och så tar man noll som distans eller distance och sen så bestämmer man hur mycket, hur liksom tjock man vill att skuggan ska vara eller hur liksom bred man vill att den ska vara. Här då så har jag liksom en grund och nu ska jag klippa ut olika delar av den här så att den ska kunna passa i menyn och då så gör jag först ett nytt lager, control-shift-n och lägger det ovanför. Sedan så kopplar jag ihop de två, trycker på control-e så att det blir ett lager som jag kan klippa ifrån.

Då zoomar jag ut litegrann med control och minus eller control och talstreck och så här då, den här bilden ska bli själv toppen. Så kopierar jag den och lägger in den i ett nytt, så, och sen så tar jag en som ska vara mitten, så och för att göra botten kan man bara vända på den här igenom att trycka på edit och transform och vertical och då vänder den på sig och så får man dra upp den lite så.

I alla fall, sen sparar man alla de här tre bilderna och då så kan man spara dem som typ menutop och så måste ni ta gif eller PNG när ni sparar. Så och mitten kallar jag för menumiddle och sen då ska jag vända på den här. Man kan även göra så att man image och sedan så tar man rotate arbetsyta eller canvas och så vänder man på den så och så sparar jag den som menubottom och PNG. Så då har jag all dem tre bilderna som ska bli min, vad heter det, min skuggade blogg eller meny menar jag. Jag ska bara logga in på min blogg här och sen så tar ni den koden som är här nedanför box-koden och lägger in någonstans i eran stilmall. Ni kan lägga den längst ner till exempel. Sen så går ni till #side, om ni inte hitta det är det bara att trycka på control-f, då kommer det upp en liten sökruta eller här nere om man har Firefox. Jag använder Internet Explorer nu bara för att min Firefox har hängt sig, och så söker man på side och då hittar den side åt en.

Här då så brukar det finnas ett stycke som heter background. Ta bort hela det stycket för då har inte bakgrunden, då har liksom inte menyn någon bakgrund utan då är den transparant och istället då ska man göra boxen till sin bakgrund eller meny, förlåt. I den här koden då som ni ser så finns det background och då är det bara i den här URL-koden att man klistrar in sin middle-bild, alltså mittenbilden som var den här lilla och sedan bestämmer man hur bred den ska vara och testar sig fram lite grann och sådant. Sen är det bara att spara, sparar man stilmallen, går in i kodmallen och bläddrar ner till side om man inte hittar det så är det bara att skriva side igen så hittar den det för dig.

Efter side så skriver du div id=box och sen så efter all side, eller efter allt i hela side så skriver du /div och det brukar ligga här längst ner typ så då skriver du bara /div. Sen för att lägga in den här översta koden då som ska vara toppen den lägger du innan du skrev div id=box så gör du bara en vanliga image source-kod alltså en vanlig bild-kod, lägger in den där och samma sak gör du längst ner men den som var, vad heter det, själva, vad heter det, bottom alltså botten-koden eller vad man ska säga, botten-bilden. Åh vad jag känner att det här blir en dålig, vad heter det, en dålig guide bara för att jag pratar lite osammanhängande.

Men i alla fall i själva kodmallen så lägger du alltså först din, eller det spelar egentligen ingen roll men du lägger in div id=box efter side och innan div id=box lägger du in din top-kod, alltså topbilds-kod och bild-kod kan du hitta hur man gör på, bland mina HTML-grunder bland mina bloggtips och längst ner när du har skrivit /div så lägger du in botten-bilden som en bild-kod. Det är så man gör så får man ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.