Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Skugga bakom inläggsrubrik

Detta är simpel CSS, så det fungerar på alla portaler där du kan specificera egen CSS. Videon ovan visar hur en gör på Blogg.se, men det fungerar alltså även till WordPress, Blogger, Devote m.m. Det en får göra är att ta redan på vilken klass som styr rubrikerna. Det kan du göra med Google Web Developer Tools.

Lägg till detta efter Entry Headers/h3 i stilmallen:

text-shadow: 0px -0px 2px #646464;

(Transkribering av film)

Lägg till skugga på inläggsrubrikerna

Hej hörni.

Idag så ska jag visa hur man kan få en skugga bakom rubriken. Då gör man så att man går in i stilmallen och så tar ni det lilla stycket här nedanför, eller den raden som jag har skrivit här nedanför och så kopierar ni den och så bläddrar ni ner till entry headers eller h3. Om ni inte hittar det så kan ni trycka på control-f samtidigt, då får ni upp ett litet sökfält här nere och då är det bara att söka på entry headers och då kommer det upp där och då är det bara att lägga till det här lilla stycket, trycka på förhandsgranska. Nu tycket ju inte jag att det här passar in speciellt bra in på min design men liksom det är ju, det är ju typ om man kanske har en lite mörkare design eller så.

Sen då om man typ vill ha en annan färg på det eller något, kanske lite ljusare hade passat min design bättre, så tar man bara en annan kod här då. Jag provar typ e3e3e3 för det vet jag är en grå, en ganska ljus kod om jag inte minns fel. Då får det bara lite, lite, lite. Nu ser ni antagligen inte det på filmen därför att ni, det är så dålig upplösning, men då får jag bara jätte, jättelite skugga på det. Sen så kan man prova att byta siffror här och se liksom lite vad som händer. Det kan vara så att den hamnar längre ifrån eller det kan hända lite vad som helst om man trixar med de siffrorna. Den, om man byter tvåan till exempel till typ fem då blir det så att själva skugga sprids mer. Om ni har Photoshop så vet ni lite, typ storlek tror jag det kallas där och så kan man prova liksom lite att och ändra lite siffror här beroende på hur långt ifrån man vill ha skuggan eller hur långt, hur nära man vill ha den och så. Testa er fram lite med sifforna här och se vad ni tycker blir bra liksom och testa er fram med, vad heter det, skugg-färgen också. Man kan ta vilken färg som helst, man kan typ ta blå eller rosa eller vad man vill egentligen, det är ju upp till er. Det var lite det jag hade att visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.