Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Skicka vidare besökare till annan sida (JavaScript redirect url)

Denna kod är alltså till för dem som vill att man automatiskt skickas vidare till en ny blogg (säg att man byter adress eller portal) och vill att besökarna inte ska behöva göra valet att klicka på en länk, utan att de som sagt skickas automatiskt till den nya bloggen. Jag har till exempel lagt in denna kod på sannasrum.blogg.se så att folk skickas vidare till sannasrum.se.

JavaScript redirect url

Klistra in detta precis innan </head> i alla kodmallar/dokument som har det:

<script type="text/javascript">
<!--
window.location = "http://www.dinnyablogg.com/"
//-->
</script>

OBS! Enligt blogg.se’s användarvillkor är det inte tillåtet med en sådan här kod, så man får lägga in det på eget ansvar och risk. Designa Din Blogg ansvarar inte ifall en användare blir avstängd. Om man blir avstängd brukar det vara så att man bara är tvungen att plocka bort det som brutit mot reglerna och därefter är det okej igen. Jag skulle rekommendera att man endast använder koden om man flyttat över allt material.

 

Transkribering från filmen:

Skicka vidare besökare till en annan adress (med Javascript redirect)

Hur man kan göra ifall man flyttar sin blogg till en ny portal eller en ny adress eller så och vill att besökarna ska skickas vidare automatiskt till den nya bloggen så att man slipper göra ett inlägg där det står gå in här och sådär. Då skickas liksom personen automatiskt vidare till den nya bloggen och behöver inte göra det valet att gå vidare, vilket en del inte gör så det genererar ju att man får nya liksom, fler läsare till sin blogg då om man har bytt blogg. Nackdelen med detta är att om man nu inte har flyttat över sitt arkiv till den nya bloggen så kommer inte läsare kunna gå in på den gamla bloggen och kolla i arkivet därför att man skickas automatiskt vidare och man kan själv inte göra något åt det.

Däremot om man stänger av javascript då kommer det inte att fungera men det gör ju besökaren som dem vill, men det här tipset är alltså egentligen bäst om man flyttar över hela sitt arkiv till en ny blogg. Det är ju tyvärr så att även om man skriver gå in på min nya blogg, den finns här, så finns de ju dem som väljer att inte göra det men här får de liksom ingen val utan de skickas vidare direkt.

Man kan göra detta på vilken sida som helst, det behöver inte vara blogg.se men jag kommer visa på blogg.se. Det viktiga är bara att man har tillgång till HTML-koderna så jag tror till exempel inte att man kan göra detta på, vad heter det, nattstad och bloggportaler där man inte har tillgång till HTML-koderna. Men i alla fall om man då kör här på blogg.se så gör man som så att man går in på design man kan också göra så att man trycker control-alt, då får man upp den här och då kan man trycka på design och då kommer man till den gamla vyn där man var, men jag föredrar att vara på den här nya vyn faktiskt.

Det man gör det är att man trycker här på redigera HTML och då kommer man in bland koderna och jag skulle rekommendera att man gör det här på alla sidor där man har en head alltså en head-tagg och det är ju det här. Är det så att man använder till exempel 2:25 som, vad heter det, på de andra sidorna, förlänger framsidan så behöver man inte göra det men ser man att man har en sådan här head-tagg så, då är det viktigt att man gör det på alla sidor för det kan ju vara så att personen som går in och kollar bloggen faktiskt går in via Bloglovin eller något sådant där och finns inte koden på, vad heter det, på den sidan då så skickas man inte vidare. Men det viktigaste är att man gör det på framsidan och på inläggssidan skulle jag säga men jag skulle för säkerhetens skull göra det på alla sidor.

I alla fall det här är svinenkelt, man har en liten kod som kallas Window location och här i den här, vad heter det, adressen så skriver man sin nya adress så om jag nu skulle vilja skickas vidare till Google till exempel så skriver jag http://www.google.com och så lägger jag den precis innan /head. Egentligen så ska man lägga javascript-koder längst ner i kodmallen, precis innan /body, här nere alltså men i och med att vi egentligen, alltså det viktigaste med sidan är att man faktiskt skickas vidare till den nya sidan så behöver man inte göra det för anledningen till att man lägger den så långt ner är för att den inte ska sega ner resten av sidan.

I alla fall, vi klistrar bara in den här helt enkelt. Se till att det är rätt adress här och spara och så förhandsgranskar vi och då skickas man direkt till Google. Istället för, så om jag nu går in på den här sidan som jag höll på med so kommer jag hamna, det kan ta liksom en-två sekunder innan det händer och så där, beroende på hur bra internetuppkoppling man har och så. Men man skickas vidare direkt och det gäller då för vilken adress man en skriver så skulle jag istället skriva sannasrum.se då skickas de vidare till, mina läsare kommer då skickas vidare till min nya blogg som ni ser här och sen då så är det bara att spara och som sagt, gör gärna detta på alla sidor i head-taggen här ser ni till exempel ett exempel där det är så här extends index, står det här då och då betyder det att då kommer den att extenda det som redan finns på, alltså utöka den här kodmallen med det som redan finns på, i den här kodmallen så då behöver jag inte klistra in det där också men är det så att du har de har gamla kodmallarna och stilmallarna från blogg.se så måste du göra det på alla sidor. Ja, det var helt enkelt det jag tänkte visa er idag, så ni får ha en fortsatt trevlig helg. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.