Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Skarpare bilder i Photoshop

Skarpare bilder i Photoshop

 

Metod 1 – det enkla sättet

 

metod1

Börja med att öppna den bild du vill skärpa upp i Photoshop och klicka på ”Filter” i den övre menyn. I undermenyn väljer du ”sharpen” och sedan ”unsharp mask”. Då kommer det att komma upp en ruta som bilden till höger visar. Där kan du ställa in amount, alltså hur mycket skarpare du vill att bilden ska bli och förhandsgranska resultatet. När du känner dig nöjd trycker du bara på OK!

 

 

Metod 2 – lite krångligare, lite finare

 

metod2-1

Duplicera den bild du vill skärpa upp (obs mycket viktigt! annars kommer bilden bli helknasig) genom högerklicka på bildlagret och välja ”duplicate layer”. Gå sedan in under ”Filter” i topmenyn precis som första metoden, men välj istället ”other” och ”high pass”.

 

metod2-2

När du klickar på ”high pass” kommer  bilden att bli grå som ovan och en ruta kommer upp. Där kan du styra hur skarp du vill att bilden ska bli genom att dra på reglaget. Jag brukar inte ta i så mycket eftersom det är lätt att bilden bli överskärpt då och ser onaturlig ut. Hur mycket radius du ska ha beror helt på bild och smak, det är någonting man får testa sig fram till!

När du tryckt OK kommer den sista delen som gör att bilden ser skarp och inte grå ut. Välj det gråa lagret och klicka på rullgardinen där det står ”normal”. Där finns det två val – antingen kan du göra som jag brukar göra och välja ”soft light”, eller så tar du ”overlay” som fungerar precis lika bra. Sedan är det klart!

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.