Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Skapa/ändra/radera en kategori (blogg.se)

Skapa/ändra/radera en kategori (blogg.se)

Nu när blogg.se har sitt nya verktyg är det väldigt enkelt att skapa en ny kategori, men vissa kanske undrar hur man ändrar eller raderar en kategori. I detta tips visar vi alla dessa tre.


Skapa

Att skapa är som sagt väldigt enkelt, och det enklaste är helt enkelt att när du är i publiceringsverktygets skrivardel (alltså när du ska skriva ett inlägg) så kan du helt sonika skriva en ny kategori i den högra menyn när du väljer kategori.

kategorier


Ändra

För att ändra en kategori så trycker man på Arkiv, går vidare till Kategorier. Där är det bara att hovra med musen över den kategori du vill ändra och sedan trycka på ”Byt namn”. Tänk på att om du byter namn på en kategori så ändras även URL-adressen (länken) till kategorin, så om du lagt in några kategorier manuellt någonstans (exempelvis i dropdownmeny eller en kategorimeny med över- och underkategorier etc.) så måste du ändra URL-adresserna i dem också.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 16.40.30


Radera

För att radera en kategori går du in på Arkiv och går vidare till Kategorier. Därefter markerar du boxen till vänster om den kategori du vill radera. Bläddra sedan längst ner på sidan och tryck ”Ta bort markerade”. Det går givetvis bra att ta bort flera kategorier på en gång om man så vill.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 16.43.53

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.