Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Skapa en egen podcast

Skapa en egen podcast

Fenomenet podcasts har fullkomligt exploderat över hela internet under de senaste åren. En podcast skulle kunna liknas vid ett radioprogram, mer eller mindre planerat. Skillnaden är att vem som helst kan lägga upp och sprida podcast, och det behöver inte kosta ett öre! Är du sugen på att starta en podcast men inte vet riktigt hur du ska göra är det här inlägget till dig!

 

Hitta ditt ämne

Att veta vad din podcast ska handla om är alltid en bra början. Kanske vill du prata om hur det är att vara ung i dagens samhälle, eller intervjua vänner och bekanta med häftiga intressen. Om du inte vet vilket ämen du vil prata om kan det vara bra att lyssna på andra podcasts för att hitta inspiration.

Skaffa en mikrofon

En mikrofon är absolut nödvändigt för att skapa en podcast, men det måste inte vara en jättestor proffsmikrofon för att det ska bli bra. Mobiltelefon eller dator duger även det bra till en början, och i vissa fall ställer kommuner eller företag upp med studio om du frågar!

Spela in

Inspelningen är det absolut enklaste med att skapa en podcast. Vissa poddare gillar att skriva upp saker i förväg att prata om, andra säger vad som faller de in i stunden. Oavsett så kan det vara bra att ha lite koll på vad som ska pratas om i just det här avsnittet!

Klipp podden

För att få till ett bra flyt i sin podcast och ta bort eventuella missar är det bra att klippa den. Det finns många gratisprogram för att göra det, men ett av de enklare är Audacity. På internet hittar du massvis med tips på hur du ska använda det programmet!

Lägg upp och marknadsför!

Sista delen i att skapa en podd är att lägga upp den för offentligheten. Det går att göra på bland annat soundcloud eller spreaker. För att folk sedan ska hitta dit måste du se till att marknadsföra din podd. Du kan till exempel starta en facebooksida, instagram, twitter eller snapchat – någonstans där dina lyssnare kan får reda på mer om din podd och kunna ta del av nyheter.

För att få in din podcast i podcasterappen för iPhone måste du länka ditt rss-flöde från stället du lagt upp podden på till iTunes. Det kan du läsa mer om på deras hemsida.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.