Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Skapa en animerad bild

Skapa en animerad bild

Det finns många som undrar hur man gör för att skapa en animerad bild, och det finns massor av olika sätt att göra det på, men jag tänkte visa ett av de enklaste sätten, nämligen där bilden skiftar mellan olika bilder.

Man behöver ett animeringsprogram för att kunna göra detta, och det finns massor av olika sådana program att ladda hem. Vissa är gratis, vissa får man testa ett tag och vissa kostar pengar.

Jag har valt att använda mig av ett som är helt gratis, du kan själv välja nåt annat, men då får du komma på hur man gör själv.

Gör så här:

1. Ladda ner och installera Beneton Movie GIF (använd winzip för att packa upp filerna om du inte lyckas med windows)

Tänk på att avmarkera frågan om du vill ha Crawler som sökmotor, om du nu inte vill ha det förståss (se bild nedan)

2. Skapa de bilder som du vill använda i ditt bildprogram. Behöver du ett gratis bildprogram, kolla här då: Nyttiga webblänkar

3. Starta nu Animeringsprogrammet som du installerade i punkt 1.

4. Klicka på Add frame(s)

5. Bläddra fram till din första bild och ladda upp den. Gör likadant med alla andra bilder, tills det att du har samtliga bilder längst ner i fönstret (jag har bara två i exemplet).

6. Markera nu första bilden och fyll i hur lång tid just den bilden ska visas genom att fylla i ett tal där det står Delay 0 centiseconds. Ju högre tal, desto längre tid visas just den bilden.

7. Markera sen nästa bild och skriv i en tid för den med och upprepa detta för alla dina bilder.

8. Nu kan du trycka på play, och testa hur det ser ut.

9.Om du är nöjd med hur det hela ser ut, så klickar du på spara (disketten) och sparar ner bilden på din dator.

Sen är det bara att ladda upp den på din blogg och använda den som en vanlig bild.

Svårare än så är det inte.

Det finns massor av finesser och funktioner i det här programmet, som jag inte har hunnit sätta mig in i, men det är bara att testa och ha sig och våga göra fel. Vem vet, du kanske hittar en massa skojiga saker att använda.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.