Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Skapa en animerad bild

Skapa en animerad bild

Det finns många som undrar hur man gör för att skapa en animerad bild, och det finns massor av olika sätt att göra det på, men jag tänkte visa ett av de enklaste sätten, nämligen där bilden skiftar mellan olika bilder.

Man behöver ett animeringsprogram för att kunna göra detta, och det finns massor av olika sådana program att ladda hem. Vissa är gratis, vissa får man testa ett tag och vissa kostar pengar.

Jag har valt att använda mig av ett som är helt gratis, du kan själv välja nåt annat, men då får du komma på hur man gör själv.

Gör så här:

1. Ladda ner och installera Beneton Movie GIF (använd winzip för att packa upp filerna om du inte lyckas med windows)

Tänk på att avmarkera frågan om du vill ha Crawler som sökmotor, om du nu inte vill ha det förståss (se bild nedan)

2. Skapa de bilder som du vill använda i ditt bildprogram. Behöver du ett gratis bildprogram, kolla här då: Nyttiga webblänkar

3. Starta nu Animeringsprogrammet som du installerade i punkt 1.

4. Klicka på Add frame(s)

5. Bläddra fram till din första bild och ladda upp den. Gör likadant med alla andra bilder, tills det att du har samtliga bilder längst ner i fönstret (jag har bara två i exemplet).

6. Markera nu första bilden och fyll i hur lång tid just den bilden ska visas genom att fylla i ett tal där det står Delay 0 centiseconds. Ju högre tal, desto längre tid visas just den bilden.

7. Markera sen nästa bild och skriv i en tid för den med och upprepa detta för alla dina bilder.

8. Nu kan du trycka på play, och testa hur det ser ut.

9.Om du är nöjd med hur det hela ser ut, så klickar du på spara (disketten) och sparar ner bilden på din dator.

Sen är det bara att ladda upp den på din blogg och använda den som en vanlig bild.

Svårare än så är det inte.

Det finns massor av finesser och funktioner i det här programmet, som jag inte har hunnit sätta mig in i, men det är bara att testa och ha sig och våga göra fel. Vem vet, du kanske hittar en massa skojiga saker att använda.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

48 comments

  1. Svaracornelia

   Har du sparat den som en GIF bild då? Om du sparar det till en JPEG/ JPG bild så blir den inte animerad. 😉

 1. Svaranatalie

  när jag laddar ner det så funkar det men sen kom det en ruta som sa att jag skulle svara på några frågor och när jag har valt dom alternativen så säger den typ att jag måste bevisa att jag är 18 eller äldre men det går inte för det är bara alternativ som man kan välja liksom!! Hjälp mig!!

  1. SvaraPatricia=)

   hej, jag bara tryckte lite här o där, tryck ”HELA TIDEN” på dom översta allternativen! det gjorde jag och det funkade DIREKT! lycka till=)

 2. SvaraHeadshot

  Det känns obehagligt att ladda ner det där juh:S Fan tuuusen varningar om att det kan skada datorn, kan det de eller? Jag vill verkligen ha det där programmet, men tänk om hela datan ballar ur! Har det funkat får nån? Hur gick det…

 3. SvaraEbba

  Mitt virusskydd tyckte att jag ABSOLUT INTE skulle använda mig av det animeringsprogramet pga att det ansågs vara osäkert. Först tänkte jag ”va fan, jag kör ändå”, men när jag fick min andra varningsruta blev jag osäker. Jag vill jättegärna kunna göra en animerad bild, men jag vill inte utsätta min dator för någon risk. Finns det något annat animeringsprogram som du kan rekomendera? Tacksam för svar// Ebba

   1. Sara

    Jag använder oxå gimp o på bloggen hofh.se finns det den så kallade gimpskolan. lite längre bak i arkivet finns en gimpskola om hur man gör en animering. jag har gjort som den sa, men när jag laddar upp den som en vanlig bild blir det liksom bara en vanling bild. nån som kan hjälpa mig, för jag vill jättegärna kunna göra animeringar! Tacksam för svar!

  1. Svarasophies*

   Picasion.com är en enkel sida att använda sig av.
   Ladda bara upp de bilder du vill ha i din animation, så fixar sidan det av sig själv! 🙂

 4. SvaraYuki Yoursic

  ett annat gratisprogram är Photoscape som är ett bildredigerarprogra men funkar också om man ska göra animeringar.

  det andra visade att det Beneton Movie gif var virus. 🙁

 5. SvaraMinna

  När jag laddar upp animeringen blir det bara en bild, den rör inte på sig om du fattar. Hoppas på hjälp! // Minna 😀

 6. SvaraRebecca

  hej. jag behöver verkligen hjälp. det är inget med det här inlägget, men hoppas du kan hjälpa mig ändå. det är någon som varit inne på min sida och tagit bort de temat jag hade ( som jag hade pillat jätte mycket med) och nu går inte det att få tillbaka. det är ingen fara så men nu när jag ska börja koda och så igen (tar hjälp av den här sidan) så funkar ingenting. när jag trycker på ”förhandsgranska” så bli hela sidan bara upp och ner, huller om buller. hoppas du förstår va jag menar. snälla va kan vara fel?

  1. SvaraTompa

   Har du återställt kodmallen? Det är ju där allt ”händer”, så att säga.
   Inte mycket till svar, men testa med det!

 7. Svaramaja

  alltså, jag fick en trojan som mitt virusskydd just tog bort när jag laddade ner det där programmet? inte okej överhuvudtaget.

 8. SvaraInas

  SNÄLLA HJÄLP!
  Min header är jätte mycket åt höger, men jag vill flytta den till vänster hur ska jag göra? tacksam för svar!

 9. SvaraSofia

  hej! Jag har en VIKTIG fråga,när jag skulle ladda ner Beneton Movie GIF så kom det massa varningar om virusskydd och sånt,jag kan inte ens komma in på sidan,men i några komentarer så nämner dom andra program som gimp och Photoscape,men när jag ska ladda ner dom så kommer de upp ett fönster där det står att det kan medfölja risker om jag laddar ner programmet.Till ni som redan har laddat ner något av dom programmen till eran data,har det hänt något för er som har laddat ner dom programmen eller kan ni skriva något annat program som det inte kommer upp såna saker på.vore jättetacksam för svar!har hållt på med de här i en vecka med att gå in på alla möjliga sidor! SNÄLLA HJÄLP!

  1. Svarasophies*

   hej! jag har laddat ner Gimp från gimp’s egna hemsida (gimp.org)
   Virusfritt & bra program som verkligen funkar. Lite svårt att lära sig bara, men ju längre man håller på & klickar runt, desto bättre blir resultaten.. Men som sagt, ladda ner från Gimp.org så slipper du virus / problem.

 10. Svaraamanda ~ annasdotter

  FYFAN VA DU ÄR GRYYYMM! min blogg ser ut som ett mästerverk och allt är tackvare dig! du har lärt mig allt jag kan om bloggdesign osv! Du gör det värt att lägga ner tid på bloggens utseende! TACK!

 11. Svaraj

  varför sluta det plötsligt funka.. Jag gjorde en animerad bild och ladda upp sen nu har jag gjort flera på exekt samma sätt men nu funkar det inte när jag laddar upp dom på blogg, visar bara en bild??

 12. SvaraMathilda Hell

  jag har gjort min animering i photoshop, och när jag bloggade på bubbleroom så var det bara att klicka i en länk man ladda upp på typ fuskbugg.se sen så blev det bra. Men förstår inte hur jag gör på blogg.se blir bara en bild :/ Någon som vet?

  1. SvaraLiza

   Det fungerar 🙂 Du kanske har för stor bildstorlek? Det funkade först inte heller för mig(hade dock bara 5MB), men när jag tog bort flera bilder och gjorde bilderna mindre(592×444)(tror framförallt det funkade pga detta) så fungerade det utmärkt. Dock blir det dålig kvalité på själva bilderna.
   Använde photoscape.

   Hoppas det var till någon hjälp, ifall du inte redan fått det att fungera! 🙂

 13. SvaraEmilie

  Jag kan inte ladda ner det där animerationsprogramet, skulle nån kunna vara supersnäll och skicka det till min e-post? ;>

 14. Svarasara

  när jag ska spara kan jag bara spara till en gif fil, kan inte välja något annat… så hur får jag det till en jpg fil? o: har testat att konvertera gif filen till jpg på tusen olika sätt men det blir bara en bild som inte rör sig då :/ snälla hjälp mig!!

 15. SvaraStina Björklund

  Ville först börja med att säga ett stort fett TACK till dig – du har hjälpt mig så himla mycket genom dina inlägg! TACK för att du lägger ner din fritid på OSS och att hjälpa oss! min blogg hade inte alls sett så bra ut utan din hjälp!

  Men nu till min fråga, allt funkar osv! Men bilden blir ju så himla brusig i GIF eller vad man ska säga, finns det något sätt man kan lösa detta på? Ser ju inte så himla snyggt ut 🙂 Tack på förhand!

 16. Svaraeellaaa

  jag får det absolut inte att funka hos blogg.se 🙁
  Förhansgranskar jag bilden så blir den rätt, men det går inte hos blogg.se. Blir bara som en vanlig bild 🙁

 17. SvaraAmanda

  Angående det här med GIF, är GIF såna bilder som är liksom ”animeringsbara”, PNG blir genomskinliga, BMP vet jag inte exakt men de blir typ som enkla bilder, JPG är också nästan samma sak fast bättre, typ. Satt o funderade över det nu när jag läste kommentarerna 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *