Skapa Bildcollage Online

Att ha bildcollage på sin blogg är ju något som är mer vanligt än ovanligt.

Kollage (på franska collage) är en komposition sammansatt av olika material. I detta fallet flera olika bilder eller foto som är sammansatta till ett fotocolage eller bildcollage.

Många tror kanske att man måste vara duktig på Photoshop  för att göra bra kollage

Det stämmer inte!

Det finns faktiskt många sidor online där du kan göra egna kollage på enkla sätt och helt gratis!

Det är ytterst enkelt att göra collage.  Jag skapade följande kollage nyss och det tog mig knappt två minuter att sätta ihop.

Sidan som jag använde mig av heter Fotor.com och där kan man redigera bilder, skapa kollage, vykort mm… det är bara att testa sig fram.

Om det är någon som har tips på andra sidor, så släng in en kommentar så lägger jag in dem i listan nedan.

Skapa bildcollage online här:

Det finns flera webbplatser där du enkelt kan skapa ett snyggt bildcollage online på nolltid:

  • www.picmonkey.com – enkel webbtjänst för att skapa bildcollage.
  • ipiccy.com – populär sajt för enklare bildredigering
  • befunky.com – här kan du göra collage online, många mallar, klistermärken etc.
  • ribbet.com –  Sajt för att skapa bildcollage – effektfull färgmatchning mm

Vi har recenserat och utsett de 5 bästa hemsidorna för att skapa fotokollage. Där visar vi steg-för-steg hur du skapar ett collage gratis online med hjälp av olika webbtjänster. Smidigt och bra, dessutom blir det otroligt snygga bildcollage.

Du kan oftast göra mer än bara skapa fotokollage på dessa sajter. På de flesta tjänsterna har du även möjlighet att redigera bilder, lägga till text på bilden och liknande saker.

Bildcollage med mobilen

Idag tar man ofta alla sina foto med mobilen. Flera av ovanstående webbsajter fungerar såklart med mobilen också. Det kan däremot vara enklare att ladda ner ett app för att göra collage på mobilen. Det finns flera fotoappar för Android och iPhone som är helt gratis och där man skapar fotocollage enkelt.

Vi har recenserat och testat 5 bra fotoappar till Iphone och Android där du kan göra collage enkelt. Du kan ladda hem apparna gratis och börja skapa dina bildcollage på nolltid. Bra va?

Har du några fler förslag på bra webbplatser elller appar till mobilen? Där man kan skapa collage?

Frågor och svar om bildcollage online

Hur gör man ett bildcollage?

Du. kan enkelt skapa ett bildcollage med hjälp av en hemsida eller app. Vi har listat våra favoriter högre upp i texten. Här hittar du en guide som hjälper dig att skapa ett snyggt bildcollage.

Kan man skapa bildcollage med mobilen?

Ja, det finns appar till både iPhone och Android som hjälper dig att skapa bildcollage. Här har vi listat de. bästa fotoapparna.

Hur gör man två bilder till en?

Med hjälp av en bildcollage-hemsida eller app kan du sätta ihop två bilder till en. Vi har listat de bästa hemsidorna högre upp på sidan.