Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Sidor att ladda ner typsnitt på

Sidor att ladda ner typsnitt på

Typsnitt kan vara något av det roligaste som finns, om ni frågar mig. Jag kan sitta i timmar och ladda ner typsnitt. Men många frågar vart man kan göra detta, och därför tänkte jag att det kan vara en bra idé att dela med sig utav de sidor som är gratis, men också ge er ett tips på en sida där man kan ladda ner typsnittslicenser till förmånliga priser. Om det är så att ni är osäkra på vad de olika licenserna innebär, alltså när ni får använda ett typsnitt eller ej, så har vi skrivit ett inlägg om det som ni hittar här.

Gratissidor

dafont.com
Dafont är nog den vanligaste att ladda ner typsnitt från inom bloggvärlden skulle jag säga. De flesta typsnitt är gratis (men som sagt, läs gärna om fontlicenser så att du vet hur det fungerar och har koll på vilka typsnitt som är värda att ladda ner), och det finns otroligt många typsnitt på den här sidan och de är uppdelade i kategorier så att man lätt kan hitta det man är ute efter.

fonts2u.com
Den här sidan påminner väldigt mycket om den förra, och man kan hitta många typsnitt på dem båda som är likadana, då många författare/designers lägger upp typsnitten på flera sidor för att tjäna pengar eller bli mer kända. Jag gillar den här sidan då den inte är lika använd i svenska bloggvärlden och man kan hitta några riktigt fina typsnitt här då och då som inte alla andra har, så att säga. Det är ju roligt att vara lite unik ibland, så att säga.

urbanfonts.com
Nästan identisk med Dafont vad gäller innehållet, men jag som är en riktig typsnittsjunkie vill ju alltid kolla igenom alla sidor så att jag inte missar något, hehe.

1001freefonts.com
Precis som ovanstående så är det här en sida där man som designer/författare får ladda upp typsnitt man själv designat, men många av sidorna förekommer på flera av dessa sidor. Nackdelen med denna sida är att man inte ser direkt vilken licens det är på typsnittet utan man måste gå in på typsnittet och kolla på specifikationen på sidan. Eller så kan man läsa den textfil som skickas med, för att vara helt säker på vad man får använda typsnittet till.

Google Fonts
Google’s egna fontsida är en bra sådan då dessa typsnitt kan användas för webben. Många använder det på sina bloggar, och det ger det en lite personlig prägel. Det går också bra att ladda ner typsnitten på Google Fonts, och de är 100% gratis och licensen ska vara helt och hållet full så att man kan använda dem precis hur man vill.

fontsquirrel.com
Fontsquirrel är lite annorlunda på det viset att den även kan hjälpa en att webgenerera ett typsnitt vilket betyder att det går att använda i texter (precis som Google Web Fonts). Här hittar man mer klassiska typsnitt, och jag gillar bland annat att hitta vanliga antikver (seriffer) och Sanserifer. Det finns vissa kursiva typsnitt som även de är fina, men som sagt föredrar jag att hitta något lite mer unikt när det kommer till handskrivna och övriga typsnitt.

Några bra sidor med överkomliga priser

fontspring.com
Fontspring har flera prisvärda typsnitt, och man behöver sällan betala mer än 60 dollar för ett typsnitt. Med tanke på att dollarn är ganska låg så blir det inte överdrivet mycket pengar, om man nu hittar ett typsnitt som man verkligen vill ha.

youworkforthem.com
Jag är helt förälskad i typsnitten på You Work For Them! När vi fick nys om denna sida så blev jag helt galen och ville ha vartenda ett av dessa underbara typsnitt. Det finns allt här, helt enkelt, speciellt om man vill sticka ut lite och ha typsnitt som inte alla andra har. Ibland kan jag få en uppenbarelse av typsnitt, men sällan hittar jag exakt det jag är ute efter bland de typsnitt som är gratis. You Work For Them har verkligen samlat the fonts of my dreams.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.