Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Visa taggar på ditt blogginlägg (blogg.se)

En ny funktion som finns på blogg.se är att man kan tagga sina inlägg med viktiga ord som gör att det blir lättare som besökare och för sökmotorerna att hitta rätt och relevanta inlägg på din blogg. Å andra sidan är det inte säkert att taggarna syns för Google, för vi vet inte hur blogg.se använder dessa taggar.

Just nu, så kan man inte klicka på en viss tagg och få fler inlägg inom den kategorin av taggar, men det kommer i framtiden, hoppas vi.
Fram tills dess så tänkte jag visa er hur man gör för att få stöd för taggar i din design.

Placera ut koden nedan där du vill ha den (förslagvis efter <div class=”entrymeta”> eller något liknande):

{% for tag in entry.tags %}
<span>{{ tag }}</span>,
{% endfor %}

Glöm inte att lägga in denna kod i alla kodmallar så att taggarna syns på alla sidor.

Svårare än så är det inte! Lycka till!

 

Textat från filmen:

Visa inläggets taggar

Idag så hade jag tänkt visa er hur jag har gjort för att visa mina taggar här nere. Som ni ser, sedan blogg.se gjorde den nya versionen med publish me konceptet som är väldigt likt Tumblr så kan man ju lägga taggar här och taggarna används helt enkelt för att man lättare ska hitta bloggen ifall någon till exempel googlar på något speciellt så hamnar, vad heter det, ens blogg högre upp i google sökningen så att säga. Allt står förklarat här helt enkelt att det står liksom att: Du skriver ett inlägg om dagens outfit, du kanske väljer kategorin mode eller dagens outfit för det inlägget då kan du dessutom tagga inlägget med de klädesplagg du har på dig till exempel skor, t-shirt och så vidare. Eller om du vill tagga märket på väskan kan du ange Louis Vuitton. Med taggar så beskriver du inlägget med ett par korta ord så att det går att söka mer precis i din blogg.

Så säg att jag har skrivit ett inlägg om, ja vad ska vi säga, men säg att jag har skrivit ett inlägg om den här sminkpaletten till exempel då har ju jag taggat sminkpalett här och då när folk söker på Sannasrum och sminkpalett så kommer de lättare till just det här inlägget, det som de söker. Då kan man antingen ha det så att man inte visar hur man har taggat inlägget eller så kan man helt enkelt ha med så som jag har då att jag visar vilka taggar jag har använt och nu ska jag alltså visa er hur man lägger in de här taggarna.

Ni ser att det ligger en kod nedanför. Den här koden är den som jag anser är bäst därför att du, eller längst bak så ser ni att då är det inte ett kommatecken därför att lägger man bara in en vanlig taggnings-kod och så har man då sin tagg, alltså koden för en tagg, och sen så har man lagt som ett, vad heter det, kommatecken bakom då kommer ju kommatecknet hamna bakom den sista också men den här koden gör så att den sista taggen har ingenting bakom sig eller så kan man välja vad man vill ha där och man behöver ju inte ha kommatecken heller utan man kan välja att ha en slash eller om man vill ha ett bindestreck eller man får välja precis själv. Eller om man inte vill ha något överhuvudtaget.

Men i alla fall. Vart lägger man då in den här koden? Det får man ju absolut välja helt själv. Jag har valt att lägga den precis under där jag har lagt mina kategorier och då är det helt enkelt så att jag går bara in i kodmallen och letar upp var ligger mina kategorier och där man kommenterar och det tänker jag inte förklara i den här videoguiden om hur man hittar saker och ting utan det har jag redan andra guider om och det får ni leta upp och lära er själv då.

Här har jag då det sista precis innan det här div class entry-meta slutar och då väljer jag ju helt enkelt bara att klistra in den här koden här och så här står det ju, ja, här då så har jag ju lagt då att den där har ett kommatecken efter sig och den här är if loop length är mindre än två så ska det inte vara någonting bakom och sen if loop last, det betyder alltså att den här i mitten den är den som, vad heter det, den är den som är sist så här kan man då lägga ett utropstecken om man skulle vilja det ifall man vill att det ska vara ett utropstecken i slutet eller om man bara vill ha ett hjärta längst ut eller jag vet inte, ni får välja precis helt själva. Den här är alltså om det är mindre än två och då vill jag inte ha någonting alls här därför att då, om det är mindre än två så betyder ju det att det är en eller noll och då vill jag ju inte ha något kommatecken i slutet så därför så har jag valt att lägga kommatecknet här längst ner som ni ser och det kan man alltså byta ut mot ett slash eller en punkt eller vad man nu vill ha. Det får man välja själv och jag har också gjort så att här innan jag lägger in koden så har jag gjort en byt rad kod alltså <br>, bara för att den ska byta rad så att inte de här två ligger på samma rad och sen är det helt enkelt bara att trycka på publicera ändringar och så gå in och se hur det blir. Nu har inte jag använt taggar på alla de här i den här testbloggen, vi ska scrolla ner lite här så ska vi se, här nere ser ni då till exempel. Här har jag bara lagt ett inlägg som jag har, vad heter det, använt i min vanliga blogg, men det här är min testblogg där jag har gjort min design.

Så det är helt enkelt så man gör och för att styra den här koden då kan man helt enkelt göra ett stycke i stilmallen som styr det eller så gör man som så att man gör att det är entry-meta i stilmallen som styr det här. Det är så jag har gjort. Så här då så finns det, ah det här blir liksom i samma typsnitt och färg och storlek och allting som det är här ovanför och det kan man såklart styra som man vill. Eller så kan man använda vanlig HTML det är i och för sig svårare men ni kan gå in och kolla på mina HTML-grunder och kolla där ifall det är något ni inte förstår. Är det så att ni behöver hjälp med något så är det bara att slänga iväg en kommentar eller så, så ska jag göra allt jag kan för att förklara lite bättre. Men det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.