Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Så ändrar du stil på din meny

Vill du ändra utseendet på din meny? I dagens videoklipp visar Sanna hur du kan ändra utseendet på text och länkar i din meny.

Transkribering av filmen:

Ändra menytext och menylänkar

Hej hörni.

Idag så ska jag visa er hur man ändrar typsnitt och sådant på länkarna och texten i menyn. Då gör man så att för att styra alla sidor, alltså när man klickar på ett inlägg eller när man går in på arkiv eller ni fattar så gör man det i stilmallen. Ni kan göra det i kodmallen också med HTML men då måste man också tänka på att göra det i alla kodmallar.

 

Men om man nu vill göra det i kodmallen, eller stilmallen menar jag, då kan man trycka på control-f, då kommer det upp en liten sökruta här nere och då kan man bara söka på nav och då kommer man ner till de styckena som handlar om menyn. Navheader är, vad heter det, överskriften. Så om ni kollar på min till exempel så det här är en navheader och det här är en navheader. Men om man till exempel vill styra själva texten, alltså till exempel den eller det här eller själva de här länkarna och så då så går man ner till, först kan man ta nav, bara nav, och där så bestämmer man vilket typsnitt man vill ha. Det är den texten som ligger, som bara ligger i menyn liksom och sedan så går man ner till nav ul till exempel. Det är det som ligger inom ul-koden, då kan man bara kopiera den som är font-family som är under nav och lägga in under där också för att få det i samma och så går man samma sak under nav li. Nav li är de som ligger i listor och det här är ju till exempel en lista och om man inte har ett personligt kategori meny, eller vad man ska säga då så kallas det också lista och detsamma med länkar och allting om man nu inte har suttit och pillat med vanliga a href-koder.

 

Det är helt enkelt så man gör och så får jag hoppas att lyckas bra med det här tipset. Hejdå.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.