Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Rubrik-bakgrunden går utanför inläggsbakgrunden

Margin-left-kod: (ändra värdet på siffran)

margin-left: 0px;

Margin-right-kod: (ändra värdet på siffran)

margin-right: 0px;

 

Transkribering från film:

Rubrik-bakgrunden utanför content

Hej allihopa.
Jag ska på begäran visa er hur jag har gjort med Ottillias design där jag har fixat hennes rubriker så att den här lilla rubrik-bakgrunden går som ut över själva det här vita på inlägget och det här är faktiskt ganska så lätt så vi kommer i princip bara att jobba i stilmallen idag med margin.

Så om alla bara går in i sin stilmall då och trycker på design och så går vi in på redigera stilmall och så rullar man ner och förstå då kommer vi till h3 eller entry header och h3 är ju alltså det som är rubriken i sig. Den har blogg.se valt att kalla h3 och hittar man inte den så kan man då trycka på control-f eller command-f om man har Mac och söker på h3 och då hittar man det där och det vi börjar med att göra då som jag har gjort det är att vi lägger en margin-left som vi ställer in på -10 pixlar, så sen rullar vi ner till entrybody, nej den vill inte. Om vi gör om då kanske. Nej den vill inte vara med. Vi rullar alltså ner till entrybody det ligger ju i princip i mitten av sheetet så att säga. Post body text eller entrybody då och här lägger vi till en margin-left och en margin-right och margin-left ställer vi in på 10 pixlar och margin-right på 10 pixlar och sen precis nedanför på post body text så finns post by text eller entry meta, där gör vi samma sak. Vi lägger till en margin-left på 10 pixlar och en margin-right på 10 pixlar så notera nu att uppe på h3 där ska det vara minusvärde, -10 pixlar. Men här nere på entrybody där ska det vara plus, alltså lägger ni inte något tecken innan utan ni skriver bara 10 pixlar, alltså 10 px.

Så, och så publicerar vi och så där då var det färdigt. Det är alltså inte svårare än så. Det som man kan behöva trixa med det är ju padding uppe under h3 sp vi kan kolla lite på det, vi har ju faktiskt lite tid här. Då ska vi se, då går vi ner till h3. Här har jag lagt en hel del padding. Det man kan testa, man kan säga så här: margin, det gör att allt det här flyttar sig. Alltså hela den här koden flyttar sig men padding det gör så att värdet i koden flyttar sig kan man säga och värdet i koden det är ju det som är inom h3 och då är det ju rubriken som är inom h3 och då blir det alltså det som flyttar sig om man ändrar padding.

Så om vi skulle ändra padding här nu till kanske 25 på left då betyder det att själva ordet bild ska flytta sig litegrann till höger och det gjorde det då. För left betyder ju att hur långt vänster ska det vara alltså inte hur långt åt vänster utan hur långt ifrån vänster ska det vara.

Det är alltså så jag har gjort för att fixa till den här lilla rubriken helt enkelt och hur jag har gjort här nere med kommentarer det får jag ta i en annan video om nu så önskar så får ni lämna en liten kommentar. Men ni får ha det så bra det var det jag hade att visa er idag, jättetrevlig torsdag på er här så ses vi snart igen.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.