Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Retuschering Photoshop – tips och råd

Detta kan medföra att det ser lite vaxigt ut, men man får försöka jobba med hur mycket man lägger på osv.
 

Innehåll i filmen:

Retuscheringstips i Photoshop

Hej hörni.
Idag så ska ni få ett litet Photoshop-tips som har med retuschering att göra i och med att jag har börjat göra lite retuscheringar igen så jag har testat lite nya grejer för att se det här med att få en slät hy. Då har jag testat lite nya grejer och kommit fram till en sak som jag tycker, var faktiskt ganska bra så jag tänkte att jag skulle visa er det.

Det man gör då det är att först och främst så behöver man retuschera klart bilden innan man gör detta det är liksom ingen idé att, om man nu anser att det finns en del skavanker i ansiktet, beroende på, alltså det spelar ju ingen roll vad man retuscherar utan det är resultatet som räknas och vad man har tänkt sig. Men är det som så att man, vad heter det, tycker att det finns en del som ska förändras i ansiktet, till exempel påsar under ögonen eller någon finne här och var eller plita eller vad det nu är, då gör man det först och sen gör man detta.

I alla fall, man öppnar sin bild, man gör klart den och sen så ska man göra ett, oj oj, sen så ska man göra en kopia av lagret och då högerklickar man på lagret här ute i lager-paletten och trycker på Duplicate Layer eller duplicera lager. Så och man kan döpa den till vad man vill, jag orkar inte riktigt det, så och sen så går man in på filter och så tar man Blur och så tar man Smart Blur. Det här är ett blur som har ett tröskelvärde, vilket gör att om man kollar här på den här bilden som blir, så blir, den blir lite gummiaktig men man får liksom testa sig fram här med vad som blir bra. Men däremot om jag nu skulle använda, det som jag har visat er här tidigare, det här som heter Gaussian Blur, då blir det ju, alltså det blir så gummiaktigt så att det ser verkligen inte, det ser liksom inte för fem öre naturlig ut och därför så försöker jag hitta någonting annat då och då kom jag fram till att den här faktiskt var ganska bra, den här som heter Smart Blur.

Man får ju testa sig fram själv och liksom se vad man gör, alltså med själva radius och med thresholden och så där, så det gör man precis som man vill. Man får testa sig fram och se hur det blir helt enkelt. Nu gör jag jätte- jättemycket här men det är bara för att visa er liksom och sen så tar man suddiggummit. Man tar inte så mycket hardness för det ska bli mjuka kanter för nu ska vi sudda ut delar av bilden, till exempel håret ska ju inte vara så här, håret ska ju vara fixat. Det är bara själva hyn som ska vara, vad heter det, i den här mjuka. Så då suddar vi ut det här, då ska vi bara se hur det blir det här liksom man får som sagt testa sig fram med vilka inställningar man har. Det beror ju helt på bilden också, men jag rekommenderar ju verkligen att ta en, om man ska göra detta, att ta en stor bild alltså. Den här bilden på Miley då den är över 1000 pixlar bred och sen så precis som med typ alla andra som jag retuscherar, alltså de är jättevackra som de är. Det här bara ett tidsfördriv. Det handlar ju inte om att jag vill att de ska se ut på något annat sätt utan jag tycker bara att det här är ett roligt tidsfördriv så därför gör jag det.

Så där, och det man kan göra när man har suddat ut så här för att se att man inte har glömt någonting det är att man tycker på control eller command om man har Mac och så håller man över den här själva miniatyr-bilden som är i lagret och så trycker man så. Då blir det markerat allting som är utsuddat eller inte utsuddat. Då kan jag helt enkelt trycka här, så, oj, så kan vi testa en gång till och se hur det ser ut då. Då har jag ju bara här på det här örhänget som jag vill fixa till innan vi går in på att fixa själva ansiktet då, så där. Nu kan det ju vara bra att fixa till så att det liksom inte. Det jag gör nu det är att jag tar bort själva kanterna här så att de inte är utsuddade så att det ändå ser normalt ut eller vad man nu ska säga. Även på munnen är det bra att göra detta för att munnen är ju väldigt skarp i sig så därför ser det bara knasigt ut om den också skulle vara i ett tröskelvärde och även alla kanter runt näsan, ögonen ska givetvis vara skarpa så. Nu gör jag detta väldigt slarvigt, bara så att ni vet, ni får givetvis sitta och pilla med det här i flera timmar om ni känner för det, då kan ni göra det hur snyggt som helst men nu är det ju bara en liten Photoshop-film som jag har tänkt visa er och kanske lägga ut den bloggen.

Sen kan det ju vara så att det här threshold också gör att det blir så här konstiga kanter, då kan man ju bara sudda ut lite kring dem också egentligen. Sådär och då kan man bara testa och kolla hur det såg ut innan. Så såg det ut innan, det blir ju liksom en avsevärd skillnad man måste ju också liksom försöka balansera det så att det inte ser onaturligt ut. Men det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.