Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Recensioner på 6 bra bloggportaler

Recensioner på 6 bra bloggportaler

 

bloggportalerVisst vill du att bloggportalen du väljer ska vara bra?

Klart du vill!

Du kanske undrar:

Vilken är den bästa bloggportalen?

Men, vet du vad?

Vi kommer att tala om det för dig.

Du får veta lite om varje bloggportal, så att du kan avgöra vilken som är bäst för dig.

 

Bloggportaler där du får igång din blogg på nolltid

När man ska starta sin blogg är det första steget att välja en bloggportal.

Inte helt lätt att välja vilken?

Lugn, vi guidar dig genom Sveriges bästa bloggportaler.

Här kommer vår recension av sex av de största bloggportalerna. Hoppas det hjälper dig att välja.

Devote.se – enklast att komma igång med

Devote.selogo_devote

Hos Devote kan du snabbt starta en gratis blogg.

Sidan är enkel att hitta på och det är lätt att skriva snabba inlägg. Jag som van bloggare är kritisk till deras design på hemsidan men det är inte det viktigaste för en bloggportal.

 

Har du inga kunskaper inom kodning är Devote bra. Att designa bloggen är enkelt och det finns olika flikar för de olika funktionerna.

Det mesta går att ändra och det kan bli minst lika bra som när man kodar själv, klart inte lika fritt men man får ändå möjligheten att styra mycket.

Du kan även skriva en egen stilmall istället, vilket är bra för de med mer kunskaper! Html koden går inte att ändra vilket kan göra det lite mer onödigt att trixa med stilmallen. Devote har också olika tips på bloggar som finns på deras portal. Har du tur kan du synas där och få få många nya läsare.

 

Nouw.com – du kan tjäna pengar från dag 1

 

Nouw.com:nouw

 

 

Nouw är före detta Nattstad, de har bara bytt namn. På denna bloggportalen kan du genom en annan tjänst tjäna pengar på din blogg, vilket är bra!

På denna bloggportalen kan du genom en annan tjänst tjäna pengar på din blogg, vilket är bra!

När det kommer till att ändra bloggens design så ändrar man allt samtidigt som man ser sin bloggsida. Vilket gör att man kan direkt se hur det blir utan att behöva gå in på bloggen. Du kan ändra allt från bloggens storlek till vad du vill ha för olika widgets.

Nouw har även en veckans blogg som får synas på deras startsida, där de även har ett flöde med olika saker som händer eller bloggar som får synas. Jag har själv använt Nouw innan när det hette Nattstad och de har faktiskt förbättrat sig sen dess och jag rekommenderar den!

jag rekommenderar den!

Blogg.se – för dig som gillar att koda & designa din blogg

 

 Blogg.se blogg

 

 

Blogg.se var den första bloggportalen som jag själv använde mig av när jag skapade min första blogg, då var portalen utformad på ett mer friare sätt och man behövde skriva mycket kod.

Nu har de förenklat det så att man kan både ändra i stilmallen och kodmallen men även i ett förenklat designläge där man väljer typsnitt och storlek på de olika texter man har i bloggen. Man kan även använda gratisdesigner och ändra vad man vill i dom.

Jag tycker blogg.se passar för alla olika sorters kunskaper, vilket är bra. Jag som kan en hel den om kodning kan tycka det är  bra att man kan göra sin egna bloggdesign, vilket inte är möjligt på alla portaler.

man kan göra sin egna bloggdesign, vilket inte är möjligt på alla portaler

 

My Showroom – för dig som vill synas

 

Myshowroom.semyshowroom

 

 

Myshowroom är för bloggare som lätt vill bli populära och synas mycket.

Fokuset på denna bloggportal ligger i de sociala och många väldigt stora bloggar som juliahofsweden eller fitspooration finns på myshowroom.

Om man är intresserad av bloggdesign är detta dock inte portalen för dig då de är ganska simpla ändringar som kan göras och själva hemsidan är enkelt utformad.

Jag läser själv flera bloggar från myshowroom och inte läst några klagomål på portalen heller. De har en stor gemenskap och anordnar event och liknande ibland.

Myshowroom är för bloggare som lätt vill bli populära och synas mycket.

Blogger – om du gillar Google kommer du älska Blogger

 

Bloggger.com: (ägs av google) blogger

Blogger är enkelt utformat med samma tema som google drive etc. Enkelt att hitta det man vill göra och även att designa sin blogg är enkelt.

Jag använde mig av Blogger i början när jag bloggade och den passade perfekt då jag inte kunde någonting om kodning eller design. Man ser hela layouten för bloggen när man redigerar designen vilket ger en direkt överblick. Det finns många olika widgets och olika sidebar alternativ att välja mellan.

Man kan lätt se sin statistik med unika och sammanlagda besökare på sin blogg och man kan även tjäna pengar på bloggen med få inställningar. Google levererar en bra och enkel bloggportal och eftersom de flesta redan har ett google-konto behöver man inte skapa ett nytt konto.

Jag använde mig av Blogger i början när jag bloggade och den passade perfekt

For-me – inspirerande bloggplattform

 

2015-09-06 11.59.28

Forme.se

När man kommer in på forme.se startsida ser man massor av tips på olika bloggar på portalen och även en bloggtopp. Letar man inspiration eller vill läsa bloggar är här lätt att gå igenom massor av bloggar i olika genrer.

Själva hemsidan är ljus och enkel att navigera på, inget komplicerat eller rörigt. När det kommer till designen kan man ändra nästintill exakt vad man vill genom de olika flikarna för delarna på bloggen. Jämför man med att skriva kod så är möjligheterna nästan lika stora och passar bra för personer som inte kan kodning. Det finns inga begränsningar vad jag kan se och det är bra! Designen är ju där man vill uttrycka sig och det första intrycket för läsarna. Jag har själv inte haft blogg på forme.se men skulle kunna tänka mig att ha det.

 

Vilken tycker du är bäst av alla bloggportaler?

18 år gammal, går teknikprogrammet tredje året med inriktning på information och media. Läst kurs inom webbutveckling och är mycket intresserad av webbdesign.

Läs mina andra inlägg

18 comments

  1. SvaraFredrik Le Falk

   Att starta en blogg är gratis. Eventuellt kan du lägga till funktioner som kostar, men grundutförandet är gratis.

  1. SvaraHanna Eriksson

   Hej Asseni! Vilken bloggportal man föredrar är väldigt individuellt. Därför föreslår jag att du testar dig fram lite för att se vilken som passar dig!

   /Hanna

 1. SvaraEMMA

  Jag rekommenderar verkligen inte Nouw, fruktansvärt dåligt betalt om man har många läsare, Då menar jag, jag har ca 27000 läsare per vecka och tjänar 0 kr i princips. sen kan du inte spara din blogg om du vill flytta bloggen i efterhand.

 2. SvaraGson

  Intressant att den enda upplysningen om företag bakom var blogger. Jag själv som hoppas att alla bloggar istället för att jobba 2017 måste säga att jag är grymt imponerad av de aktiva idag.

  Låt oss fortsätta på denna väg, All in! Vi kan blogga oss till ett fungerande samhälle!!! Om vi alla skriver kan vi skapa jobb (till de som inte bloggar i mode/smink och underhållningsbranschen), och nya möjligheter till inkomster!

  BNP kommer att skjuta i höjden då vi alla älskar varandra, eller hatar, beroende på affiliering! Vi kan köra över våra föräldrars tråkiga prat om jobb/infrastruktur osv, inget kan stoppa oss!!!

 3. SvaraSofie

  Är alla dessa portaler gratis?

  Är dom lätta att använda via mobilen och surfplattan?

  Vilken portal är enklast att ladda upp sina bilder på?

 4. SvaraLena Sandberg

  Hej! Vi är två arbetskamrater som skulle vilja starta en blogg tillsammans. Finns det någon blogg där man kan vara två personer som har den? Med samma mailadrees eller varsin och varsit lösenord?

  Med vänlig hälsning, Lena

 5. SvaraAlicia

  Är det någon som har provat Google Adsense på sin blogg? Med 27 000 läsare per månad som Emma nämnde ovan så borde det vara ett alternativ värt att prova. Framförallt om Nouw inte betalar tillräckligt mycket. Intressant att höra vad ni som är rutinerade bloggare tycker om just Adsense.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *