Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Ramar med illusion om ett foto i Photoshop

Transkriberat från film:

Ramar med skugga i Photoshop

Gör de här ramarna som är lite skuggade. Tanken är ju att det ska se ut som att det ligger på en bänk eller vad som helst och det liksom, att den är lite välvd i kanterna. Det är därför det är lite mer skugga här då för att där går den upp lite mer då, det är själva illusionen man försöker skapa med den här typen av bild.

Då hade jag tänkt att jag skulle visa hur jag har gjort för att det ska se ut så här. Först och främst så behöver vi en bild, så jag tar den här på Miley Cyrus i och med att jag har precis gjort klart den. Gör den sisådär 50 pixlar mindre än vad du brukar ladda upp dina bilder i. Jag brukar ladda upp mina bilder i 800 pixlar och därför har jag gjort denna till 750 pixlar, så, då tar vi den, control-a, control-c eller command då om man har Mac och så har jag gjort ett, vad heter det, nytt dokument här då som är lite större än detta så att det för plats. Så att det liksom får plats här på sidorna och att själva den här skuggningen som ska komma till, att den också får plats.

Det jag gör sedan det är att jag kopierar detta lagret så att jag har två stycken lager. Det understa lagret lägger jag en drop shadow och för att komma till detta så dubbelklickade jag på lagret. Jag lägger den på 75% som vanligt men jag ändrar distansen till noll så att den ligger så nära, liksom nära på alla sidor. Sen så gör jag ett nytt lager. Då trycker man control-shift-n eller om man har Mac command-shift-n, så och lägger det nedanför det lagret. Ni behöver inte bry er om alla de här lagerna , jag kan ta bort dem de kanske bara är förvirrande. Då har vi alltså det understa lagret som är vitt, oj, det understa lagret som är vitt där sen har vi det här lagret som vi inte har gjort någonting med och sen har vi det här lagret som har skuggan och sen har vi det översta lagret som inte har någonting just nu.

Det ni ska göra nu det är att ni markerar det här lagret som har själva skuggan sen trycker ni control-e eller command-e, det betyder att den läggs ihop med den där nere. På så sätt kan vi nu ändra i det här lagret utan att det blir knasigt med skuggningen. Då gör man, då gör jag i alla fall så här att jag tar det här markeringsverktyget här uppe, jag lägger till en, vad heter det, en, ah men så att den blir, vad heter det, inte helt hård ut med kanterna utan när jag nu kommer ta bort delar av bilden så blir det liksom som en liten blend kan man säga. Så jag tar bort delar här, så jag har lagt 20 pixlar då så att den skuggas 20 pixlar, försöker se till så att det är lika mycket på den sidan som det är på den sidan och sen är det bara att trycka delete några gånger, oj, två gånger kanske, och sen så gör vi samma sak på det håller, så, då kan vi ta bort det här lagret.

Nu ser ni att det bara är kanterna som är kvar här och det är bara för att vi ska få den här skuggade kanten, vi lägger på den igen. Sedan så går jag in på det här lagret och går in på lageralternativ så att jag kan gå in och ändra lite där. Då tar vi först och gör en liten stroke, brukar jag göra, en linje alltså och lägger den på insidan så att den inte, vad heter det, skymmer den här skuggningen. Sedan så lägger jag också till en liten drop shadow men då lägger jag den på 20 pixlar så att den inte syns över bilden tänkte jag och sen ska det vara distance 0, så och där har vi en sådan bild och det var allt jag skulle visa er idag så får jag önska er lycka till och ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.