Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Profilbild när du kommenterar – Gravatar

Profilbild när du kommenterar – Gravatar

Jag vet inte om ni har märkt det att när ni kommenterar här på bloggen, eller på andra bloggar, så dyker det upp en liten bild intill er kommentar, och på vissa så finns det en helt vanlig profilbild.

bloggdesign, gravatar

Gravatar

Alla kan få en sådan bild, som kallas för gravatar genom att registrera sig på http://sv.gravatar.com/

Det funkar på sådant sätt att när du har registrerat dig på sidan, så laddar du upp en bild, som är knuten till en viss epostadress som du brukar använda när du kommenterar på olika bloggar/webbsidor.

Om just den bloggen eller webbsidan har stöd för gravatarer, vilket ganska så många har, då kommer din profilbild automatiskt synas intill din kommentar.

Du kan registrera flera olika epostadresser med om du vill.

Så, kika in på den sidan och skaffa dig en Gravatar du med!

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

108 comments

 1. Svarabitte

  Testar och skriver igen. Blir snart galen får ingen hjälp någonstans.
  Hur ska jag göra för att få min domän fri och att bloggen går tillbaks till ursprungs adressen blogg.se?
  Ska flytta hela bloggen men först och främst få domänen ledig utan att radera HELA bloggen.

 2. SvaraTinaO

  Du har så mycket bra tips och jag får hela tiden en massa bra idéer genom dig! Är så glad jag hittat åt dig!!! 🙂

  (Även om jag fortfarande inte fått det där med gilla-knappen att funka på min blogg….)

 3. Svaranath

  Jag har ett stort problem som jag hoppades att du kanske kunde hjälpa mig med. När jag klickar på någon kategori så syns inte alla mina inlägg, bara ett par stycker TROTS att jag har ändrat inne i kategorisidan i kodmallarna till 500..

 4. SvaraMiranda

  Jag kan inte logga in på forumet längre av någon för mig okänd anledning, så jag ställer en fråga här och hoppas att någon kan besvara den:
  När jag gör så att en bild länkar till något, dyker det upp en blå ram runtom. Hur gör jag för att få bort den? Tack på förhand!

 5. SvaraCarro

  Hej! Skulle någon kunna svara på varför min blogg är sne? Sen jag la in mer kategorier och gjorde menyn personlig blir den bara mer och mer sne för varje kategori eller inlägg jag skriver, hjälp?

 6. SvaraAnna - Swaussie

  Hej,
  Kanonblogg du har, den leder till mycket inspiration. Jag har en fråga angående kommentarer. Du har ju en Svara funktion under varje skriven kommentar. Försökte hitta i bloggen hur man får till en sådan men lyckades inte. Skulle du kunna förklara hur man kan få in en sådan på sin egen blogg?

  1. SvaraJimmy

   På Blogg.se kan man inte ha svarsfunktionen på kommentarerna. Designa Din Blogg använder sig av WordPress. Det du kan göra om du vill ha något liknande det kommentarssystemet som finns här är att du överväger Disqus.

   https://disqus.com

 7. Svaravivienne.blogg.se

  mm kul tips, tack det det! testade att kommentera min egna blogg (skrev i e-posten o allt) men de verkade inte funka. så gravatarer kanske inte funkar för blogg.se? får väl se nu i kommentaren hos dig om de funkar där iallafall 🙂

  vill också passa på att tacka för en jättebra hjälpsida! helt otroligt att du tar dig tid att hjälpa andra såhär mycket, uppskattas enormt! vartenda steg i min bloggdesign har jag lärt mig genom dig och din sida! med många timmars läsande och testande så har jag till slut lyckats fått till en unik design, precis som jag ville ha den, utan att behöva lägga ut en krona på att ev köpa en skräddarsydd egen bloggdesign! 

  keep up the good work (y)

 8. Svaralinnea

  det funkar inte på blogg.se 🙁
  men därimot kanske det funkar när jag kommenterar detta nu? vi får se. om det gör det, så tack!


  1. Author
   SvaraLari

   Nä, det funkar inte på blogg.se för att de inte har den funktionen, men man kan ju hoppas att det kommer i framtiden även där.

 9. Svaradenie

  jag skulle bli väldigt glad om du kunde berätta om det går (och isf hur man gör) att ta bort Permalik och trackback dem stör ju bara, också hur man flyttar och byter plats nere vid kommentar länken, tack för svar!
  Btw, keep going with the good work! Jävligt bra blogg!
  älska<3<3<3<3<3<3<3<3

 10. SvaraElina

  Hej . Jag undrar hur man lägger alla sina månader i typ en mapp . Jag har nästan bloggat i 1 år nu och jag skulle vilja lägga allt i en mapp så man kan klicka där om man vill läsa dom gamla inläggen om man vill . För det är inte så kul att ha en massa gamla inlägg framme och sen så vill jag bara ha det ny . Så om det går skulle jag bli glad om du kunde berätta de i ett inlägg eller skriva de till mej . Jag hittade ingen mejl till dej , jag kollade nog för dåligt men du kanske kan svara ändå ? Tack på för hand och jag tycker din blogg är väldigt bra ! 🙂

 11. SvaraStardust

  Hej. Jag undrar om du kanske kunde göra en video på videofy.me hur man gör när man ändrar i kommentarer. Alltså när någon ska kommentera står det typ.
  Istället för namn så kanske det står ”Vad heter du?”
  Ha det bäst!

  1. Svaravivienne.blogg.se

   det ändrar man ju bara i kodmallar, i ”inläggssidan”. koderna du ska ändra ligger ungefär i mitten och ser ungefär ut som koden ja kopierade in här nedan.
    (kollar du noga hittar du texterna ”Kommentera inlägget här:” ”Namn:” ”Kom ihåg mig?” ”E-postadress:” ”URL/Bloggadress:” ”Kommentar” och ”Skicka kommentar”….. det är bara att skriva om dom till vad du vill)…. 😛

                E-POSTADRESS: ${CommentAuthorEmail}                     URL: ${CommentAuthorURL}           
                  KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:     NAMN:          KOM IHÅG MIG?        E-POSTADRESS: (PUBLICERAS EJ)            URL/BLOGGADRESS:             Kommentar:               

  1. SvaraRolf

   Nej! Gravatar är fristående ifrån WP. Den fungerar i alla miljöer som ASP.NET, ASP, PHYTON, PHP med mera. Läs mera här: https://sv.gravatar.com/site/implement/

   Det är utvecklarna för blogger.com och blogg.se som har valt att inte ta med Gravatar. Det tycker jag är lite fel av dem, men vi får väll se i framtiden.

   Ha en bra dag

 12. SvaraIzabell

  Tack för tipset! Synd att inte många har stöd för gravatarer.. de är hos dig är det första gången det fungerande, kul… men synd att det inte gör det oftare hos andra oxå…

 13. SvaraLena

  man går in på bloggdesign.nu sen finns det en liten rektangel till höger där det står ”egna smileys till din blogg”, klicka på den så står det exakt hur man gör sen, GOOD LUCK! 😉

 14. Svaraina

  Hej jag förstår inte din hemsida sen du gjorde om den du har värkligen hjälp mej och min kompis när vi kollat runt här när vi fixar grejer till bloggen vi inte kan Jag vet inte hur man hittar på din sida längre

  Jag vet inte vad jag ska göra längre ? :O

 15. Svaram

  hur får man i kategorierna olika typ rubriker??
  ex. FOTO
  -kategorilänk
  -kategorilänk
  -kategorilänk
  STYLE
  -kategorilänk osv… ? hjälpa någon ? 🙂

 16. Svaratove söderström

  Bloggdesign – Devote – Inget finns.
  Varför inte? Det finns en himla massa på Blogg Esse men ingenting på Devote? Anledningen varför står säkert här någonstans men jag tyckte det var svårt att hitta med den nya designen 🙂

 17. SvaraSandra

  Har sett det där förut:) trodde bara det var för mailadresser men om det går för webbadress är det ju skitbra:) Bra du skrev det:)

  Ha det gott!

 18. Svaraebba

  Vad coolt! Ska bara se om det funkar med denna kommentar, det skulle vara roligt om man kunde fixa det här till blogg.se 🙂

  1. SvaraYvonne

   Är det bara när det handlar om Gravatar du menar nu?
   Själv försöker jag hitta nån tråd här inne som handlar om hur man gör för att de senaste kommentarerna ska synas i menyn … (jag fortsätter leta)
   / Yvonne

 19. SvaraHanna

  [xlm]

  [/xlm] Hej!
  Jag har en fråga, hur gör man sådana ” svara ” knappar som du har på din blogg? Snälla svara båda här, och i min blogg.

  / Hannababyy.blogg.se


  1. Author
   SvaraLari

   Hej! Tyvärr så går det inte om du har blogg.se. Jag använder mig av WordPress, och det är därför jag kan ha såna knappar.

 20. Svaraemelie

  När någon kommenterar min blogg så syns det inte på bloggen, det är bara jag som kan se dom när jag accepterar dom, eller hur man säger.

  Hur fixar jag det? 😮

 21. SvaraRovie

  Min gavatar syns endast på Worldpress, där jag har en vän.
  Inte blogg.se där jag har de andra. Obs att e-postadressen är densamma.


  1. Author
   SvaraLari

   Det beror på att blogg.se inte stödjer detta… förhoppningsvis kan de ordna så att det finns stöd för det i framtiden.

 22. SvaraVega

  Hej, detta har egentligen inget med detta att göra men jag behöver verkligen hjälp. Jag har totalt gjort om min blogg men någonstans försvann funktionen så man kan kommentera. Trycker man på kommentera kommer liksom ”startsidan” på bloggen upp igen. Snälla svara hur jag ska kunna lösa mitt problem..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *