Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Skapa pratbubbla runt antalet kommentarer

I dagens video visar Sanna hur man lägger en grå bakgrund bakom antalet kommentarer. Del 1 fokuserar på kodmallen och del 2 på stilmallen

Transkribering av filmen:

Pratbubbla bakom antalet kommentarer

Hej hörni.
Idag så ska jag visa er hur jag har gjort det här så att det är som en kommentarsgrej bakom, vad heter det, hur många som har kommenterat. Först då så har jag gjort den här bilden i Photoshop och den här filmen kommer rikta sin sig på hur man gör i stilmallen och sen så gör jag en till som handlar om kodmallen därför att annars blir den för lång och då går den inte att ladda upp.

Då går ni in i stilmallen kopierar den koden som heter stilmallskod som ligger här nedanför och lägger den längst ner i er stilmall. Jag har döpt den till kommentera eller kommentar menar jag och här är det då så att det finns en liten del som heter background och det är där jag har lagt in själva den här bilden då som jag har gjort och hur man laddar upp bilder får ni läsa i HTML-grunderna och allt sådant där.

Sen är det bara att sitta här och prova sig fram med olika, det behöver ni inte göra nu det kan ni göra sedan när ni har lagt in i kodmallen, men sedan så ska ni alltså sitta och prova lite olika färger, ni provar hur stort ni vill att det ska vara, padding och margin och allt sådant. Sen så trycker ni då på spara stilmallen när ni har lagt in det och då ska vi gå vidare till kodmallskoden eller kodmallsfilmen så kolla på nästa film.

Video för kodmallskoden hittar ni här.

Stilmallskod:


#kommentera {
color: #484848;
font-family: georgia;
font-size: 30px;
padding-right: 10px;
padding-bottom: 5px;
padding-top: 4px;
font-weight: normal;
text-align:center;
letter-spacing: 2px;
font-style: none;
text-transform: capitalize;
background: transparent url(http://bildurlhär) no-repeat;
height:50px;
margin-left: 750px;
margin-top: -170px;
margin-right: 10px;
}

Kodmallskod:


<div id="kommentera">TEXT/LÄNKEN JAG PRATAR OM HÄR</div>

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.