Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Popup – så här enkelt gör du ett popup-fönster

I dagens film visar Sanna hur man enkelt kan göra ett popup-fönster på sin blogg.

 

Transkribering av filmen:

Popupfönster

Hej hörni.
Idag så tänkte jag visa er hur man gör en popup på sin blogg. Till exempel så har jag popup här på min kontakt och då kommer det upp en ny liten ruta med mina kontaktuppgifter som ni ser här. Då är det så att du först och främst behöver ha skapar en ny blogg som är till för din popup och där så är det så att du ska ta bort allting som ligger mellan body och /body. Om du inte hittar det. Vi kan, vi ska se, jag startar en ny blogg här bara för att ni ska se. Visa kallar jag den, så och så går vi in här och i kodmallarna då tar du bort allting från body till /body och då är det så för att hitta body och /body och chalalala då så kan du ta control-f och så söker du på body. Där hittar du det första då och sen så kan du söka på /body och det är där nere och då tar du helt enkelt bort allting här, upp till just body.

Så, och här inne så lägger du sedan din formation. Jag har lagt en bild som ligger som en fixed background och det gör man i stilmallen. Mitt tips är att kopiera den stilmallen du har på bloggen och lägga in den i den här nya popup-saken så får du liksom samma stil på allting och sedan är det helt enkelt bara att börja skriva den informationen du vill ha på bloggen eller liksom lägga in en bild eller vad det nu är du vill ha. En fixed background kan vara ett alternativ tycker jag och hur man gör det finns ju bland mina bloggtips, ja det är det du gör först.

Sedan så går du in på din blogg och så bestämmer du vart ska jag lägga min popup, kanske i dropdown menyn ovanför headern eller ska jag lägga den i menyn eller var ska du lägga din dropdown. Säg att du ska lägga den i menyn då bläddrar du ju först ner till menyn, kopierar den koden som heter, vad heter det, popup-kod här nedanför och så lägger du helt enkelt in den. Då ska vi se om jag har den här någonstans, här är det. Så och så där och så lägger jag in den där och så bestämmer jag vad den ska heta där det står länk text och så kan man lägga in vad det ska vara för färg på den eller vad som helst och sen då där det står din, vad heter det, adressen till popupen, där måste du, där får du inte glömma att ta http och jag, i mitt fall så blir det då sannasrum.blogg.se/visa för det var ju det jag valde att döpa min till.

Men den här kommer inte att fungera än därför att du måste ta den koden som heter script-kod också och den lägger du in innan /head och om du inte hittar /head då är det bara att trycka upp control-f igen och så söker du på /head och då hittar du det där och så lägger du koden där precis innan och här kan du ändra lite. Du kan till exempel göra så att, eller du bestämmer hur stor den här popupen ska vara. Jag har 400 i höjd och 500 i bredd, det kan du ändra precis som du vill och så bestämmer du även, vad heter det, du gör liksom din bakgrund, om du ska ha en fixerad bakgrund, alltså en bakgrund som sitter fast så bestämmer du så stor som den är i den här koden så stor gör du den i Photoshop och det är helt enkelt så man gör. Det är faktiskt ganska simpelt men det kan ta lite tid att få det att fungera och så där men om du har några frågor eller så där så är det bara att säga till. Men jag vill att ni gör tipset ordentligt innan ni säger att det inte fungerar för det fungerar i och med att jag har provat det själv liksom. Det var det jag ville visa er idag så får ni ha det så bra, hej hej.

Scriptkod att klistra in innan </body> i alla kodmallar:


<code><script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function popitup(url) {
newwindow=window.open(url,'name','height=400,width=500');
if (window.focus) {newwindow.focus()}
return false;
}</code>

<code>// -->
</script></code>

 

Länkkod:


<a href="http://popupensadress" onclick="return popitup('http://popupensadress')">Länktext</a>

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.