Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Öppna länk i nytt fönster

Så här gör du för att öppna länk i nytt fönster.

Stycket du lägger till precis innan > och precis efter ”:

TARGET="_blank"

Länken ska således se ut såhär:

<a href="http://länken" TARGET="_blank">

Sanna tipsar:
Detta är både viktigt och bra om du använder dig av länkar som pekar åt andra sidor än din egen hemsida/blogg. Lägg in detta i alla länkkoder, oavsett om de finns i inläggen (om du skriver ditt inlägg i publishme-verktyget, alltså inte i HTML-versionen, så kan du, när du skapar länken välja om den ska öppnas i ett eget fönster), i menyn eller någon annanstans på bloggen. Detta för att dina läsare inte ska styras bort från din hemsida/blogg.

Transkribering av klippet:

Öppna länk i nytt fönster

Hej hörni.

Idag så ska ni få ett kort litet tips om hur man öppnar, eller hur man gör så att länkar alltid öppnas i ett externt fönster eller i en ny flik. Tänkte visa bara hur jag menar lite snabbt här. Jag har inte lagt denna koden på de här länkarna jag har här så vi ser vad som händer om man trycker på en av länkarna. Då hamnar vi på facebook. Den öppnas inte i en extern länk utan man måste gå tillbaka för att komma tillbaka till min blogg.

Vad som då är bra med att man har, att det är, att liksom externa sidor öppnas i en extern länk, eller flik förlåt eller ett externt fönster det är att då styr man ju inte läsaren bort från sin sida utan istället så låter man sin egen sida finnas kvar i en flik. Så kan läsaren då klicka sig vidare på en annan flik om de skulle önska, men man har fortfarande inte styrt läsaren bort från sin egen blogg.

Hur man gör detta, det är faktiskt väldigt väldigt enkelt. Man lägger bara till ett litet stycke i själva länken eller i länkkoden så att säga. Så man tar sin länk som vi går ner här till mina, vad heter det, mina sociala medieknappar. Så är det ju den som är a href. Efter själva http-länken, efter den sista där precis innan pilen som är åt höger så klistrar man in den här koden som heter target= och sen är det, vad heter det, citationstecken _blank och sen citationstecken.

Gör man det då på alla sina länkar som man vill ska öppnas i ett externt fönster så jag har det i alla mina här då. Där har vi en och där har vi en och där har vi en. Så publicerar man då. När man nu går in på, refreshar min sida här så ska ju då de här länkarna öppnas i ett externt fönster. Ja, då ser ni att då öppnades ett nytt fönster här uppe eller en ny flik och där hamnar läsaren då. Ska vi se instagram och då öppnas det i en ny flik och, vad heter det, man styr helt enkelt inte läsaren bort från sin egen blogg.

Det var det jag hade att visa er idag. Ni finner själva det här stycket som ni ska lägga till och jag lägger ett exempel också så att ni ser hur det ska se ut.

Får jag önska er en fortsatt trevlig dag. Ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.