Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Om bara 3 inlägg visas under ”Senaste inläggen” i menyn

Så den gamla syntaxen ser ofta ut såhär:

 {% for entry in entries[:20] %}

Men den ska se ut såhär:

 {% for entry in blog.entries[:20] %}

Transkribering av filmen:

Visas bara 3 inlägg i menyn under ”Senaste Inlägg”?

Hej!
På senaste har vi fått in ganska mycket frågor angående det här med att det bara visas tre stycken inlägg i menyn. Alltså när man har installerat en av våra gratisdesigner och fixat till framsidan så att det finns mer än tre inlägg där, så ligger det ändå bara tre stycken inlägg här, under senaste inlägg och det är det jag hade tänkt visa er idag, hur man gör det. Alltså hur man fixar det.

Detta behöver man göra på alla sidor där man har Senaste Inläggen, så om du vet med dig att du har det på Startsidan, Inläggssidan, Kategorisidan och Arkivsidan så gör du det på alla. Har du inte det på alla sidor, nej då behöver du inte göra det på alla sidor, då gör du det bara på de sidor du har det på.

Så vi kan börja med startsidan helt enkelt. Som ni ser så har jag zoomat in ganska mycket, så jag får be om ursäkt om jag skrollar mycket upp och ner, det är lite jobbigt när man har det så här inzoomat. I vilket fall, vi ska bläddra ner till Senaste Inläggen som vi har här. Vet du med dig att du har döpt om det till typ Recent Entries eller Senaste Nytt eller något sådant, då är det ner dit du scrollar. Då har vi här for entry in entries och precis som med hur många inlägg det visas på framsidan så har blogg.se ändrat sin syntax där så det vi gör det är helt enkelt att vi skriver for entry in blog.entries istället och sedan så väljer man hur många inlägg som ska skrivas med hjälp av de här siffrorna.

Sen är det bara att trycka på spara och göra samma sak på de andra sidorna som man också har det här på. Så om vi bläddrar ner här på Inläggssidan, för jag tror att det ska finnas på Inläggssidan också på den här designen. Nej, det gjorde det inte. Då kan vi gå till Kategorisidan och så bläddrar vi ner där. Då ska vi se, ursäkta min scroll, det är sjukt jobbigt när man har det så här inzoomat. Då har vi det här, div class, navheader, senaste inläggen och då är det alltså for entry in entries men istället skriver vi for entry in blog.entries och så sparar vi och gör samma sak på arkivsidan också. Det är alltså så man löser detta. Det var allting som vi hade att visa er idag så får vi hoppas att ni har en fortsatt trevlig dag och att tipset hjälpte er. Har ni några ytterligare frågor så är det bara att ställa dem i det här inlägget eller i ett annat inlägg. Ha det så gott, hej hej.

 

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

15 comments

 1. SvaraSara Holmström

  Hej!
  Jag har en liten önskan om att ni gärna får tipsa om hur man gör om man har en dropdown meny och vill kunna ha blogg.se’s reklambanner. För om man har den aktiverad så åker dropdownen ner och om man har en som sitter ”fast” så är den mitt i bloggen hela tiden vilket är jätteirriterande.
  Skulle bli superglad om jag fick reda på hur man fixar till detta 🙂


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Om det är en sådan dropdownmeny som du har nu, alltså en toppbanner som ligger kant i kant med toppen, så är det tyvärr inte möjligt i dagsläget – blogg.se’s banner går inte på något sätt att påverka, och det tror jag inte blogg.se kommer ändra på, för då finns väl också risken att personer försöker modifiera bannern i sig. Så tyvärr, det är inget vi kan tipsa om, om det nu är en sådan toppbanner som du har nu.

 2. SvaraSaga

  Åh ack så himla mycket! Jag har haft problem med detta nu i flera veckor och det har varit så irriterande! Du vet inte hur stor hjälp detta gör! TACK!

 3. SvaraMay Olsson

  hej!

  {% for entry in entries[:15] %}

  och om jag ändrar den till

  {% for entry in blog.entries[:20] %}

  så står det ett fell upstod på rad 22
  vad ska jag göra???

 4. SvaraH a n n a S a h l q v i s t

  Hej!
  Jag undrar hur man gör så att sin dropdown meny fastnar i toppen när man skrollar förbi den. Alltså om den ligger under headern, ska den fortsätta ligga där tills att man skrollar förbi den, då ska den fastna i toppen av sidan. 🙂

  Jätte tacksam för svar!

 5. SvaraEmma

  Tusen tack för denna hjälp!
  Jag har letat i månader efter detta men inte alls lyckats men nu äntligen!
  Tack! ♥

 6. SvaraCarro

  Detta var bra, använder designen som du visa i detta inlägg men jag har antagligen lyckats radera något i mallen som gör att man på första sidan bara kan se tre inlägg – samma sak var på senaste inlägg men fick ju uppenbarligen hjälp här. Vart i koderna kan man hitta detta och fixa det? Försökt kolla igenom och jämför med koderna man laddade ned men hittar inte.

 7. SvaraElin Svanold

  Funkar inte! Det blir visserligen fler inlägg under ”Senaste Inläggen” men de hör inte till den valda kategorin eller månaden.

 8. SvaraRebecka

  Jag har nu fixat infinitive scroll, JÄTTEBRA!! Men jag har ett problem då min meny, från att ligga över hedern åker ner- vilket är både fult och skjuter alla bilder utanför mallen.. Hur skalljag göra? Feöer uppstår bara på katgorisidan och arkivsidan..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *