Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Olika typsnitt i bloggen

Olika typsnitt i bloggen

Hej!

I detta inlägget tänkte jag prata om typsnitt och hur du kan ändra det i din blogg.

För att ändra typsnittet på text används koden font-family men det finns även andra inställningar som färg, storlek osv.

För att ha olika typsnitt på olika texter delar man upp texterna i olika grupper, h1, h2 osv för att göra separata inställningar för just den texten. Dessa använder du dig av i html-koden. Det finns många egenskaper man kan använda sig av men dessa är de grundläggande.

Exempel:

h1 {
font-family: 'Verdana', cursive;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
color: #000;
}

Här har jag valt ett klassiskt typsnitt som Verdana och font-size är då storleken på texten som är 14px, man kan ange vilken storlek man vill. Det är därför det är bra med olika grupper för de olika texterna då det oftast är bra att ha olika egenskaper. Till färgen anger du bara vilken färgkod den har och ett # före. font-weight innebär vilken stil på typsnittet du vill ha som bold (fetstil) eller normal.

Exempel 2:

h2 {
font-family: ’Arial’;
font-size: 14px;
font-weight: normal;
color: #FFF;
}

Det finns väldigt många typsnitt att välja mellan och det är bara att leta runt på nätet eller om man vill ha något enkelt så kan man ta de vanliga som används när man skriver dokument. Tips på sidor med typsnitt: http://www.fontsquirrel.com/http://fontzone.net/.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.