Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Maxbredd på bilder i inläggen (så att de passar alla designer)

Ibland så skapar man nya designer där content (inläggsdelen) är mindre än vad man har haft tidigare, vilket i sin tur kan resultera i att bilder som laddats upp i större storlek för att passa den gamla designen inte passar den nya. Men, det kan man enkelt lösa med lite CSS i stilmallen.

Stilmallskod:

.entrybody img { 
   max-width: 800px; /* Ändra bredden här */ 
}

 

maxbredd

Från filmen:

Maxbredd på bilderna i inläggen

 

Hej hörni.

Idag så tänkte jag visa er hur man gör ifall man skulle vilja ändra storlek på sin content men har laddat sina bilder i ett större format under en lång period eller en kort period. Säg till exempel att jag skulle vilja ändra min content som idag är ungefär 840 pixlar bred till 640 pixlar bred. Då blir helt plötsligt alla mina bilder alldeles för stora och de kommer att gå utanför. Det jag ska visa er idag är helt enkelt hur man lägger in en kod i stilmallen som gör att alla bilder får en maxbredd.

Vi har en stilmallskod här nedanför och i den så finns det bara en enda egenskap med en enda förklaring. Då har vi max-width och jag har ställt in den på 800 pixlar därför att det är ju det som jag max kan ha. Så om jag har laddat någon bild någon gång som är större än 800 pixlar så kommer den att krympas ihop så att den passar på min nuvarande blog. Man ändrar helt enkelt maxbredden till den bredden man vill ha. Så säg till exempel att man vill ha en maxbredd på kanske 700 pixlar, då ändrar man helt enkelt bara till 700 pixlar så det är inte så mycket svårare än så.

Det ni gör, det är helt enkelt att ni bara går in i er stilmall. Tryck på design, stilmall och så lägger ni bara in den här koden nånstans. Kanske längst ner. Det bestämmer ni själva.

Det var det jag skulle visa er idag så får ni ha det så gott. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.