Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Lösenordsskydda din blogg (blogg.se)

Lösenordsskydda din blogg (blogg.se)

Du kanske har en väldigt privat blogg som du inte vill att vem som helst skall kunna läsa, eller så vill du bara att det ska vara dina nära och kära som kan läsa din blogg… då kan du lösenordsskydda din blogg.

Privat blogg

Det är ganska enkelt att göra en blogg privat. Genom att lösenordsskydda bloggen försäkrar man sig om att endast de med användarnamn och lösenord får tillgång till bloggen. Tyvärr så finns det inte något stöd än så länge för att lösenordsskydda ett enskilt inlägg, men det får vi hoppas kommer i framtiden.

Sätt ett lösenord på din blogg

Blogg.se är det ganska enkelt att göra bloggen privat.För att sätta ett lösenord på hela din blogg, så gör du så här:

1. Klicka på ”kugghjulet” uppe till höger och välj inställningar.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 12.56.19

2. Markera rutan för Lösenordsskydda min blogg.

lösen

3. Du då får du fram två rutor, en för användarnamn och en för lösenord. Fyll i de uppgifter du vill att man ska ange och klicka sen på spara.

losenordskydda blogg

 

Tänk på att ju fler som har tillgång till lösenordet desto större är risken att lösenordet hamnar i orätta händer. Tänk också på att inte välja ett för lätt lösenord som enkelt kan hackas. Välj inte heller ett för svårt lösenord för då finns risken att ingen kommer ihåg lösenordet.

Fundera också ett extra varv innan du publicerar saker på en lösenordsskyddad blogg. Vad skulle hända om det du skrev läckte ut? Skulle det vara ett problem och hur hög IT-säkerhet tror du att en bloggportal har?

Min princip är att aldrig publicera något på en blogg som du inte skulle kunna stå och prata om med dina vänner och bekanta. Sedan kan det såklart finnas andra skäl till att man trots det väljer att skydda sin blogg med ett lösenord.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

14 comments

 1. SvaraKerstin

  Hej.

  Jag gillar skarpt att läsa alla dina kloka tips & råd men har nu min blogg på wordpress. Där kan man lösenordsskydda enskilda inlägg.
  Vad är din uppfattning om WordPress…?


  1. Author
   SvaraLari

   Ja, jag har själv min sida på wordpress, så jag kan väl inte säga annat än att jag gillar wordpress. Jag tycker det är det ultimata bloggverktyget! Men, då ska man ha en egenhostad wordpress i så fall. Annars har man en massa begränsningar.

 2. SvaraAnnika

  Hej!

  Mina länkar och banners från företag jag sammarbetar med har försvunnit från min meny. Varför? :S


   1. Author
    Lari

    Eller rättare sagt… du har dem i någon av kodmallarna, men inte på framsidan iaf..

   2. Annika

    Vad konstigt :O För då jag kollar på framsidans kodmall så finns koderna för länkarna där :S

 3. SvaraRovie

  Min blogg står redan som lösenordsskyddad sedan den blev överflyttad till den nya. Men det är den inte och ska inte vara heller. Än så länge fungerar det som jag vill men vet ju nu hur jag ska göra om den blir skyddad.

  Egentligen undrar jag vad de håller på med överhuvud taget. Inte mycket som fungerar där nu.
  Tack för den hjälp du ger, den betyder mycket.

  Finns det någonstans jag kan läsa om det nya med signering. Där går meningarna isär för oss som fått det. Och ingenting händer ändå. Bättre kommentera som vanligt.

 4. SvaraMalin

  Hej!
  Jag har ändrat inställningen till lösenordsskyddad men det funkar inte. Jag har gjort precis som du beskrivit men det fungerar ändå inte. Vad kan vara fel, hur ska jag göra?

 5. SvaraLisbeth Olsson

  Hej! Har lösenordsskyddat min blogg, men mina gäster kan inte logga in med det användarnamn och lösenord jag registrerat. Varför?

   1. Lisbeth Olsson

    Jo, visst är det nog så…du har möjligtvis inte några förslag på vad som skulle kunna vara fel? Och eventuellet en eminent lösning på problemet? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *