Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse
Lösenordsskydda din blogg (blogg.se)

Lösenordsskydda din blogg (blogg.se)

Du kanske har en väldigt privat blogg som du inte vill att vem som helst skall kunna läsa, eller så vill du bara att det ska vara dina nära och kära som kan läsa din blogg… då kan du lösenordsskydda din blogg.

Privat blogg

Det är ganska enkelt att göra en blogg privat. Genom att lösenordsskydda bloggen försäkrar man sig om att endast de med användarnamn och lösenord får tillgång till bloggen. Tyvärr så finns det inte något stöd än så länge för att lösenordsskydda ett enskilt inlägg, men det får vi hoppas kommer i framtiden.

Sätt ett lösenord på din blogg

Blogg.se är det ganska enkelt att göra bloggen privat.För att sätta ett lösenord på hela din blogg, så gör du så här:

1. Klicka på ”kugghjulet” uppe till höger och välj inställningar.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 12.56.19

2. Markera rutan för Lösenordsskydda min blogg.

lösen

3. Du då får du fram två rutor, en för användarnamn och en för lösenord. Fyll i de uppgifter du vill att man ska ange och klicka sen på spara.

losenordskydda blogg

 

Tänk på att ju fler som har tillgång till lösenordet desto större är risken att lösenordet hamnar i orätta händer. Tänk också på att inte välja ett för lätt lösenord som enkelt kan hackas. Välj inte heller ett för svårt lösenord för då finns risken att ingen kommer ihåg lösenordet.

Fundera också ett extra varv innan du publicerar saker på en lösenordsskyddad blogg. Vad skulle hända om det du skrev läckte ut? Skulle det vara ett problem och hur hög IT-säkerhet tror du att en bloggportal har?

Min princip är att aldrig publicera något på en blogg som du inte skulle kunna stå och prata om med dina vänner och bekanta. Sedan kan det såklart finnas andra skäl till att man trots det väljer att skydda sin blogg med ett lösenord.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.