Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Läs-mer-länk – Videoguide

Kodmallskod 1 – byt ut <div class=”entrybody”>{{ entry.body }}</div> mot denna kod:

<section class="post">{{ entry.body|truncate(500, true, '...') }}</section>

I den här koden kan du ändra antalet tecken som ska visas innan det blir en ”läs-mer-länk”. Du har antalet 500 inom parantes efter truncate, och det är den siffran du ändrar, men kom ihåg att inte ändra något annat.

Kodmallskod 2 (lägg den förslagsvis direkt efter <div class=”entrymeta”>):

<a href="{{ entry.url }}" class="post-more">Läs mer »</a>

Transkribering av filmen:

Läs-mer-länk under varje inlägg

Som främst riktar sig till de som skriver väldigt långa texter. Jag var på en social media kurs en gång inför valet 2010 och då fick vi lära oss det att är det så att man skriver väldigt långa texter så bör man istället för att den här hela texten syns att det står läs mer eller fortsätt läsa detta inlägg eller så. Tar man ett exempel här så har jag en väldigt lång text om från semesterbild till julkort och då hade jag till exempel här uppe kunnat göra en länk där det står läs mer och då får man se resten av inlägget helt enkelt. Det här passar då som sagt främst dem som skriver väldigt långa inlägg, för jag försöker ju hålla mig så kort som möjligt in blogg därför att jag tycker liksom inte riktigt att en blogg, eller att min blogg ska vara en blogg med långa, långa texter.

Då har ni två stycken koder där, här nedanför. Den enda heter kodmallskod 1 och den andra heter kodmallskod 2 och då har jag gjort så att, för jättelänge sedan så tänkte jag att jag skulle starta en fanblogg med Leighton Meester, men det blev liksom ingenting av det så därför har jag använt den som en testblogg istället. Det är här jag har lagt in den här koden så jag tänkte bara demonstrera lite kort här hur det fungerar.

Då har jag valt att bara 200 tecken ska synas på inläggen och sen får man trycka på läs mer och då kan man fortsätta läsa. Då behöver liksom inte de personerna som, vad heter det, inte är intresserade av just det här inlägget scrolla och scrolla och scrolla utan dem kan bara trycka på läs mer. Här till exempel så finns det en läs mer där, trycker man där och då får man se hela inlägget istället.

Som sagt, det finns två koder nedanför och jag ska visa nu hur jag har gjort. Det ni börjar med att göra det är att gå in i, på startsidan. Det här behöver ni bara göra startsidan, arkivsidan och kategorisidan, beroende på vilka sidor ni vill att det här finnas liksom. En idé också är att bara ha det på startsidan.

Ni bläddrar ner till där det står div class entry body och så tar ni hela det stycket från div class entry body sen så står det två klammers, entry body och två klammers och så står det /div. Ta bort hela det och ersätt det med kodmallskod 1 där ser ni att det står 500 mitt i texten, nu har jag redan lagt in den här koden i och med att ni såg den där men i alla fall, då står det 500 där och där kan man alltså välja hur många tecken man vill att det ska synas. Man kanske vill att det ska vara 300 tecken eller 400 tecken eller vad man nu vill. Det bestämmer man själv. Så det kan man ju prova sig fram om man nu väljer att ha det här.

Sen så ser ni kodmallskod nummer 2, den kan man klistra in lite vart man känner egentligen, men jag skulle rekommendera att klistra in den nere vid kommentarerna, eller nere vid där det står kommentera inlägget här så som jag har gjort här då, läs mer. Det här är ju en original blogg.se stilmall och kodmall men man kan ju alltid trixa till det där lite och flytta runt det och så där, men där är ett förslag på var man kan ha det då. Så klistrar man in den då och så trycker man helt enkelt bara på publicera inlägget och då är det färdigt. Då får man en sån länk och det kan vara en idé om man nu har en blogg som har väldigt långa texter att ha en sådan här så tror jag att eller det är tydligen bevisat enligt den här kursen jag var på då att det är väldigt effektivt att ha det på det här sättet så att man slipper läsa igenom en massa texter som man som läsare kanske inte ens är intresserad av. Så det var det jag hade tänkt visa er idag så får jag hoppas att ni lärde er någonting. Ha det bra. Hej hej.

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

7 comments

 1. SvaraMatilda

  Hej! Denna kod funkar jättebra, förutom när det ligger en bild (eller video) inom dessa 300 tecken jag har angett. Bilden kan ligga först utan problem, efter 300 ord eller sist i inlägget. Ligger den däremot mitt i inlägget inom de först 300 orden så lägger sig däremot menyn inom content och inläggen under hamnar på varandra osv… vet du hur man kan lösa detta?

  Stilmallskoden:
  .post {
  font-family: Arial, sans-serif;
  font-size: 14px;
  font-weight: normal;
  color: #000;
  background: #fff;
  line-height: 140%;
  text-align:justify;
  padding: 0px 25px 0px 25px;
  margin: 0px;
  }

  .post-more-within {
  font-family: myriad pro, tahoma, sans-serif;
  font-size: 17px;
  font-weight: normal;
  color: #000;
  background: #fff;
  line-height: 140%;
  text-align:center;
  padding: 15px 25px 0px 25px;
  margin-top: -19px;
  }

  .post-more {
  font-family: myriad pro, tahoma, sans-serif;
  font-size: 17px;
  font-weight: normal;
  color: #000;
  background: #fff;
  line-height: 140%;
  text-align:center;
  padding: 15px 0px 0px 0px;
  margin-top: -19px;
  }

  Kodmallskoden:

  {% block entry_loop %}
  {% for entry in entries %}

  {% set sv_months = [””, ”JANUARI”, ”FEBRUARI”, ”MARS”, ”APRIL”, ”MAJ”, ”JUNI”, ”JULI”, ”AUGUSTI”, ”SEPTEMBER”, ”OKTOBER”, ”NOVEMBER”, ”DECEMBER”] %}
  {{ entry.date_time.strftime(”%d”) }} {{ sv_months[entry.date_time.month] }} {{ entry.date_time.strftime(”%Y”) }} {{ entry.time }}
  {{ entry.title }}
  {{ entry.body|truncate(300, true, ’…’) }}Läs mer »
  Kommentera — {% if entry.comment_count == 0 %}
  Inga kommentarer
  {% elif entry.comment_count ==1 %}
  En kommentar
  {% else %}
  {{ entry.comment_count }} kommentarer
  {% endif %}Kategori: {% for category in entry.categories %}{% if loop.last %}{{ category.name }}{% else %}{{ category.name }}, {% endif %}{% endfor %}

  Tack på förhand!


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Det beror troligtvis på att det blir en </div> för mycket eller liknande. Så då får du gå in i ditt inlägg och se till så att du tar bort alla <div> & </div>. Det är i alla fall det första jag skulle testa 🙂

 2. SvaraMoa

  Hej.
  Jag har ett stort problem på min blogg. (blogg.se)
  Min ena kategori går det inte att komma in på. Länken påstås vara trasig men den är exakt likadan som de andra och jag inte ändrat något på den osv.
  Har du något tips? Jag har ca 900 inlägg på den kategorion och vill inte förlora dem.
  Vänligen Moa


  1. Author
   SvaraSanna Preifelt

   Du måste lämna din blogglänk så att vi kan titta på den trasiga länken, jag kan inte gissa vad det beror på. 🙂


   1. Author
    Sanna Preifelt

    Det är inte en fullständig länk. Vad jag kan se saknas .se och /category/. Men kan heller inte se att du har en kategori som heter 091215?

 3. SvaraKristina

  Hej, när jag lägger in den första koden : {{ entry.body|truncate(500, true, ’…’) }} gör den så att mina inställningar på fontutseende och position etc inte längre är giltiga.

  Stämmer verkligen dessa koder? Har försökt hitta en lösning på det, men det fungerar ej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *