Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägga in text i menyn

Dags för ett litet tips…

Har fått en del frågor om hur man gör för att lägga in text i sin meny, typ under eller över sin bild.

image72

Det är inte så himla svårt, jag ska visa er…

Gå in i dina kodmallar

bloggdesign designa din blogg ändra namn på länkar

Om du vill lägga texten under din bild, skall du leta upp kodavsnittet som ser ut ungefär så här:

<div id=”profile”>
<tag:profile>
<tag:if test=”${ProfileExists == ’true’}”>
<h4>Om</h4>
<a href=”${AppUrl}index.bd?fa=pf.view&amp;pf_id=${ProfileID}”><img class=”thumbnail” src=”${AppUrl}shared/img/profiles/${ProfileImage}” alt=”Min profilbild” /></a>
<p><a href=”${AppUrl}index.bd?fa=pf.view&amp;pf_id=${ProfileID}”><span style=”font-weight:bold”> ${ProfileName}</span></a></p>
</tag:if>
</tag:profile>
</div>

designa din blogg guide design blogga lägga in text i menyn

Nu ska vi lägga in texten precis mellan </div> och <div class=”nav”>

Så här skriver du:

<br />
<div id=”entrybody”>Här lägger du in din text</div>

Nu får texten samma typsnitt, färg och storlek som din text i inläggen har.

Om du vill ha det på något annat sätt, så kan du göra så här:

<br />
<font face=”det typsnitt du vill använda” size=”välj mellan 1-7″>din text här</font>

Anledningen till att du ska skriva ett <br /> innan själva koden, är för att få en radbrytning. Det kan du använda i din text med om du vill byta rad eller ordna ett nytt stycke.

Om du vill lägga in din text på ett annat ställe i koden, så är det bara att testa dig fram.

Grundare av Designa Din Blogg. Drev den här sidan som ett hobbyprojekt under åtta år, numera har jag lämnat över ansvaret för DDB. Är pappa till Ludvig och make till Elin.

Läs mina andra inlägg

49 comments

 1. SvaraIda

  Hej, jag hittade mycket bättre på din förra sida. Men iallfall, hur ändrar man rebrukerna så att rebruken är svart med vit text ? Jag hoppas du svarar i mailen…

 2. SvaraAmanda

  hej ! Jag ändrar runt i min bloggdesign, och så skulle jag vilja ha en text i menyn, men det vill inte komma fram. Det står ingenting även om jag följt beskrivnigarna, både denna beskrivningen & den andra som heter en personlig text i menyn. HJÄLP !? Hur ska jag göra för att det ska synas ?
  Hälsningar amanda 🙂

  1. SvaraPetra

   Hej jag heter Petra
   Jag har försökt att göra en webb och det har gott bra men jag är inte nöjd. Jag skulle vilja ha tips på hur man kan göra!

 3. Svarakristiina

  hey , försökt följa dina instruktion gällande ”lägga inte text i menyn” , jag lyckas få in texten men hela menyn med kategorier ändrar färg och blir helt sne .

 4. SvaraArrie :)

  Hej! Jag lyckades att få in texten och allt, gjorde enligt andra exemplet, genom att ta ny typavsnitt och storlek på texten, men det är fet stil, och det vill jag inte ha. Hur får jag bort den? Tack på förhand 🙂

 5. SvaraMaja

  Jag får in texten och allt men texten blir vit och jag har vit bakrund så det syns inte, hur ändrar man på det?

 6. Svaracarro

  vad betyder ”återställ kodmallar” ? om man¨ångrar sig? trycker man där och får tillbax sin förra?SVARA!

  1. Svarab e c k y

   Nej absolut inte , när man återställer kodmallarna så kommer allting du har gjort i dina kodmallar att bli till den återställda kodmallarna på det temat du har valt !
   Så spara gärna dina koder i anteckningar eller nånting och sen kan du mixra hur mycket du vill , om det blir fel så är det bara att klistra in den gamla och sen så har du fått tillbaka din kodmall du hade förut 🙂

 7. SvaraClara

  hur ändrat man hur datum och tid visas?
  om jag tillexempel inte vill att det ska så 2010-08-31 utan
  31-8-10.
  eller om jag inte vill att sekunderna på tiden ska visas? någon som vet?

  1. SvaraAnne

   /** Post’s body text **/
   .entrybody {
   font-family: Bookman Old Style;
   font-size: 13px;
   font-weight: normal;
   color: #000000;

   Ändra color: #000000;
   till
   color: #FFFFFF;

 8. SvaraSanna

  I min meny har jag ändrat så texten blir vit och när man håller musen över är den också vit, men när man går in på kommentarer och sen ks agå tillbaka så är texten helt svart och rosa, så man ser inte den, hur ändrar jag färgen?

 9. SvaraGabbi

  Vad ska man göra om man tagit bort profilbilden?

  för jag tog bort profilbildens kod för att jag ville ha en större bild som profilbild.. Så hur kan man få in koden då?
  Hoppas du förstår 🙂

 10. SvaraSofia :)

  Hej, jag var nästan precis helt klar med hela designen på bloggen när jag råkade radera min ”framsida-kodmall”..

  Nu har jag med hjälp av de andra kodmallarna fått tillbaka den så att alla koder är som de var (tror det, men jag har nog glömt något).

  Även om allt är som de ska så är texten på alla kategorier, månader i arkivet och länkar heeeeeeelt fel.

  Stilmallen är ju som den ska, men texten blir inte som det står att den ska i stilmallen..

  Har du någon aning om vad som är fel? Har jag glömt lägga in någon kod i kodmallen tror du? Eftersom vad jag än skriver i stilmallen så blir det inte så.

  SNÄLLA, maila mig!

 11. SvaraZara

  Min text blev svart istället för vit (som jag har på resten av bloggen), vad är koden för att ändra färgen? 🙂

 12. SvaraNatasha

  En tjej jag känner har en blogg då hon har gjort det här fast hon har lagt till en bild, finns det ngn snäll själ där ute som kan berätta hur man gör det.
  OBS: Jag är säker att det inte var hennes profil för det stod lite information om henne 😉 

 13. SvaraNora

  jag har en fråga… hur ändrar man färgen på texten i menyn (inte rubriker eller OM utan, länkarna till inläggen o.s.v.) ? 🙂

 14. SvaraL o v i s a

  Hej! Asså, jag måste verkligen ha hjälp…jag vet hur man GÖR” en header, men jag vet inte hur jag gör så att den ska ”visas” 🙁 kan nån go person förklara för mig? Kraami..!

 15. SvaraMalin K

  Hej! Jag har fått ordning på allt jag ville tackvare detta underbara hjälpmedel du skapat…. fattar bara inte hur jag ändrar färg, font och strl m.m. på den lilla text man kan skriva in ovanför ”sök i bloggen”. Känns som att jag har min text där ”om” skulle vara men jag har ingen h4 i stilmallen. Hur gör jag?
  Tacksam för svar/Malin

 16. SvaraNea

  Jag har ett problem med detta! När jag skriver in test i menyn under en bild så blir det inget mellanrum mellan det som står i menyn utan allt kommer bara efter varandra. Så om jag ska skriva en lista så blir det så här istället: * Text * text * text – istället för att allt kommer under varandra ÄVEN om jag skriver mellanrum i kodmallen. Förstår inte varför och har försökt allt. Mycket tacksam för svar!

 17. SvaraJulia

  Alltså jag får in texten men jag vill ha den centrerad hur gör jag? 
  Och nu har jag bara skrivit på side och det är en skit ful font men om jag nu ska använda mig av koden i det här inlägget hur gör jag den då centrerad?

 18. SvaraA M A N D A

  Taaack! Jättebra inlägg! ^w^ Kan du göra ett inlägg om hur man får menyn åt sidan och bredvid headern? Har testat en kod som alla säger att man ska göra, men då kommer menyn för långt åt sidan så att man inte ens ser vad det står. Hur centrerar man HELA bloggen, inklusive menyn? Hjälp.. -.-

 19. SvaraCamilla - mamma till Elina ♥

  Jag förstår inte, när jag lägger in denna kod blir bakgrunden genomskinlig och inte vit som jag har i menyn. Får inte till det?
  Innan har jag lagt till en extraruta över, men nu senaste tiden när jag ändrat min design så har det blivit som ett litet mellanrum mellan den rutan och övriga menyn och jag får inte bort det heller.. så vill ta bort extrarutan och få in texten i menyn med vit bakgrund och inte genomskinlig.. Hur gör jag?

 20. SvaraAlicia

  Hej!
  Undrar om du kan hjälpa mig med en sak, på min blogg när jag skulle skriva in en text om mig själv blev det punkter framför mina saker på menyn.

  Vet du varför? Hur tar man bort dom??

  Kram <3 🙂

 21. SvaraJosefine & Julia

  Hello! Jag undrar hur man ändrar färg på texten, jag vill verkligen veta för jag har en vit meny, och färgen på texten blir också vit 🙁 Man se såklart inte vad som står… Skicka gärna ett mail eller kommentera på vår blogg!

  Kram

 22. SvaraAleksandra

  Hej! Jag har streck i min meny som ser ut som flera långa punkter. Det är inte streck som är under kategorin eller arkiv. Men det är streck över och under kategorin och allt annat på menyn. Det blir ett litet mellanrum och där är det. Hur tar jag bort det? ÄR TACKSAM FÖR SVAR. HAR HÅLLT PÅ I EVIGHETER NU!

 23. SvaraLinnea

  Hejsan! Det funkade bra att lägga dit texten men undrar nu bara hur man ändrar färg på texten, just nu är den grå men jag vill ha den svart.

 24. SvaraPetra

  Hej! Jag skulle vara jätte glad om jag fick hjälp med detta!

  Det är såhär att mina kategorier som ska synas i menyn är borta. Asså mina kategorier syns liksom inte. Så man kan inte söka på en speciell kategori. Och det har alltså försvunnit i min meny. Hur gör jag för att få dit det igen? Tack på förhand.

 25. SvaraNastasja

  Jag har lagt in min bild och det fungerar. Men när jag väljer att lägga till den koden under och skriver en text ändrar sig menyn till punktform och sticker ut åt höger. Finns det något jag kan göra åt det? Använder stilmallen Fashion men har kopierat från en annan stilmall från en annan blogg som jag kodar i också..

  1. SvaraSanna Preifelt

   Jag skulle tro att det beror på att du har tagit bort följande:

   &lt;div class=&quot;nav&quot;&gt;

   vilket styr att det inte blir en punktlista. Så prova att lägga till det, precis innan till exempel senaste inläggen. 🙂

 26. SvaraTilda

  Vad saknas i min stilmall eftersom all text blir blå. Något saknas emellan dem två raderna någon med fashion blogg kanske kan kolla upp det

  dessutom undrar jag vad som händer när förhandsgranskningen blir bara text

  .nav li {
  list-style: none;
  padding: 0px 0px 6px 0px;
  font-weight: normal;	
  }
  
  
  
  /** Post's body text **/
  1. SvaraSanna Preifelt

   Ja jag svarade att jag inte förstod vad du menade med att förhandsgranskningen bara blir text. Du får gärna kika tillbaka på om vi svarar när du ställer frågor.
   Det som saknas är:

   .nav a { color: #000; text-decoration: none; }
   .nav a:hover { color: #fff; text-decoration: none; }

   Du får ändra färg själv.
   I framtiden: spara en backup innan du tar bort saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *