Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg tid & datum utanför content

Stilmallskoden (du behöver troligtvis justera margin & padding samt styla den efter tycke):

.datetime {
background: #000;
color: #fff;
font-family: georgia, serif;
font-size: 12px;
margin-left: -100px;
margin-top: -49px;
padding: 20px;
width: 50px;
height: 50px;
}

 

Kodmallskoden:

<div class="datetime">Tid & datum-koden här</div>

Transkribering från film:

Tid & datum utanför content

 

Idag så tänkte jag att jag skulle visa er hur man kan lägga tid och datum eller andra typer av koder utanför content. Alltså att det ser ut så här från början. Efter att du har lärt dig det här tipset så kommer det att vara ungefär så här. Ni får ju givetvis modifiera de här koderna så mycket ni vill i stilmallen som jag lägger upp, men jag lägger som sagt upp väldigt basic koder från och med nu. Så får ni själva ställa in dem på det ni vill ha. Man kan ju istället för en färgbakgrund lägga en bildbakgrund eller vad man vill liksom.

Reklambanner: Du får tänka till lite innan du väljer program. Allt du behöver göra är att bestämma hur kul du tycker de här jobben verkar på en sk……

Ursäkta mig, bara tycker blogg.se:s jävla banner. Jag blir helt vansinnig. Ursäkta jag svär men jag blir bara. Åh, orkar inte ens spela in den här filmen en gång till så ni får ha överseende med att den där bannern förstörde halva.

I alla fall, man tar stilmallskoden som jag har lagt här nedanför. Så går man in i stilmallen och så lägger man den där man vill, jag brukar lägga den nedanför h3, för jag gillar att ha saker i närheten av varandra och i och med att de här ska ligga under h3 sedan i kodmallen så vill jag att den ska ligga där i stilmallen också. Så sparar vi.

Sen så tar ni kodmallskoden och det är ju bara en div-tagg och så går vi in på startsidan. Vill ni ha detta på alla sidor så ska ni ju givetvis lägga in det på alla sidor också. Då räcker det inte bara att lägga in den på startsidan utan man måste också lägga in den på arkivsidan, kategorisidan och inläggsidan.

Är det så nu till exempel att ni vill ha tid där, så ta er tidkod, jag vet inte vilken ni använder. Nu tar jag den här basic, den här fula som blogg.se har. Jag har ju tips på hur man kan ha dem i andra format på min bloggtipsblogg så det är bara att kolla där om ni är nyfikna. Sen lägger jag det inuti div-taggen helt enkelt. Så förhandsgranskar vi. Då så ser ni inte det så bra men det ser skitfint ut. Ska vi se. Så, då hamnar den där. Jättefint.

Jag har ju lagt en liten padding på den här och det är bara för att det alltid ska hamna i mitten oavsett vad det står. Man kan ju givetvis göra den mindre eller annat typsnitt eller vad man vill. Men jag kan tänka mig att det kommer att komma flera av er nu som kommer att säga “åh, det där funkar inte för mig, jag ser bara pyttelite utav koden på sidan här, men när jag flyttar den utanför content så syns den inte”. Då tänkte jag, åh, men då får vi väl ta och lösa det för er då. Då är det som så att ibland så finns det en rad under #content i stilmallen som heter overflow:hidden. Det betyder att allting som ligger utanför content, alltså det fysiska content, här eller vad man ska säga, men som ligger inuti content i koderna, alltså att content är förälder-element, det ska inte synas betyder den här koden.

Man ska helt enkelt ta bort overflow:hidden, men vi kan göra som så att jag visar vad som händer, vi sparar den och så går vi in här igen. Nu ser ni, då försvann den därför att allting som ligger i content men som enligt justeringar i stilmallen eller att man har lagt den en margin-left eller en margin-right eller vad det nu är. Allt som ligger där men som ligger utanför, alltså jag vet att jag förklarar det jättedåligt nu men allt som ligger i content i koderna, inuti content i koderna, men utanför content rent visuellt, alltså det man ser, det syns inte om man har overflow:hidden. Men om man tar bort overflow:hidden, då gör vi det. Då syns den.

Det kan ju vara så att nu ser ni att det blir ett väldigt stort mellanrum här emellan. Då kan man få gå in och justera lite på entrybody eller så kan man gå in och, ja man får göra precis som man vill men i och med att det blir ett så stort mellanrum här så skulle jag rekommendera att man går in till .entrybody, som är här nere. Så lägger vi en margin-top: -50px till exempel. Där ska vi se, ja, då hamnar den lite längre upp där.

Det får man göra precis som man vill och ni får ju givetvis modifiera de här koderna precis som ni vill för jag kan inte garantera att de kommer att funka perfekt på era koder utan då får ni justera lite på margin och padding och width och height. Är det så att ni lägger en bild eller så, så behöver ni inte ha width och height alltid.

Det var helt enkelt det som dagens tips handlade om så ni får ha en fortsatt trevlig decemberdag. Hej hej.

24 år, läser till Webbutvecklare, driver eget företag inom design, grafik & SEO samt ett företag som designar posters. På fritiden skapar jag bloggar, hemsidor och gör andra projekt inom webb. Jag har bloggat sedan 2007 under namnet Sannas Rum och har också två egna Youtubekanaler.

Läs mina andra inlägg

9 comments

 1. SvaraTine

  Hej! Snälla kan ni inte lägga upp filmerna på youtube istället för videofyme. För det första så funkar det sällan att se dom filmerna. För det andra så blir det så himla dålig kvalitet på filmerna så det går knappt att se vad man ska göra.


  1. Author
   SvaraSanna

   Hej Tine!
   Vi har pratat om detta, och anledningen till att det fortfarande är Videofy är för att de alldeles nyligen börjat komprimera kvaliteten på videorna. Jag har inte haft detta problemet tidigare. Ska jag vara ärlig så tar det emot lite att flytta 250 filmer till youtube där jag inte kan tjäna några pengar, och därför kollar jag och Lari på andra alternativ där jag kanske kan få någon typ av ersättning för videorna i och med att annars gör jag detta helt pro bono (jag tjänar inga stora summor, men det är en morot för att göra fler videos) och med tanke på hur mycket tid jag lägger ner så är det tråkigt att inte få något tillbaka för det. Hoppas du förstår. Som sagt så kollar vi på andra alternativ, men just nu ligger fokus på att utveckla DDB som sida och lägga om strukturen. Därefter ska vi kolla på vart jag kan börja ladda upp mina videoguider och även om vi kan flytta över mina gamla. Ha det fint så länge!

   1. Tine

    Det går även att tjäna pengar även via YouTube. Du behöver endast skaffa ett Adsense konto och koppla det till YouTube. Det enda du behöver undvika är att använda copyrightad musik (vilket du ändå inte göra, på de filmerna jag har sett).

    Det ända jag inte förstår är varför du inte tror att du kan tjäna pengar via YouTube… :3


   2. Author
    Sanna

    Man måste ha minst 1000 views per video för att få vara del av Youtube Partner, det är det 🙂 Sedan är det väldigt låg ersättning med AdSense, drygt $1 per 1000 views. Så för mig är det absolut inte lönsamt.

 2. SvaraTine

  Inte riktigt. Du tjänar ca 70 kr / tusen visningar, beroende på vilken tid du lägger upp/vilka annonser som går just nu. Vilka annonser du väljer + vilka som använder adblock (vilket även fungerar att använda på videfyme) osv.

  Sen så behöver det inte vara 1000 visningar på ett klipp utan det kan vara utspridda över flera. 🙂

  Youtube har precis (sen ett par månader tillbaka) helt ändrat sitt partner program. Nu behöver man endast ansöka och ha god ställning på sitt konto för att vara med. Då får du ladda upp klipp som är längre än 15 minuter, samma sak gäller för att adsense ska fungera på ditt konto. :3

  Du får helt ursäkta om jag låter snobbig eller något liknande. Menar inte alls det men har följt dig ett bra tag (är inte så bra på att kommentera dock) så vart helt överlycklig när du började skriva på denna sida (har följt dig på din blogg med, men som sagt) har alltid haft problem med videofyme. Sen att det knapp går att se något gör mig skit frustrerad. Filmer som spelas i ett par sekunder och sen börjar ladda om, osv. Så ber så hemskt mycket om ursäkt.

  Hänger ganska mycket på youtube, så om det är något du undrar så är det bara att fråga (kan YouTube mycket bättre än att koda bloggar xD) så då kan jag hjälpa dig istället för att endast få hjälp 😉


  1. Author
   SvaraSanna

   Ja okej, vad bra 🙂 Jag har inte helt koll på Youtube, men som sagt så pratar vi fortfarande om 300 filmer som ska flyttas, och det får jag ju verkligen inte betalt för 🙂 Men om någon annan kan flytta över dem för mig gratis så gör jag det ju gärna, men jag har inte riktigt den tiden just nu, och som sagt så prioriterar vi just nu att utveckla DDB som sida. Därefter får jag se hur jag prioriterar min tid och vad för möjligheter vi har på sidan. Kan vara så att jag tar bort videoinstruktionerna helt och hållet också kör vi endast på textinnehåll.

   1. Tine

    Behöver inte vara så att du flyttar över alla dina filmer, utan att endast tänka på att ladda upp de nya på YT. 🙂

    Annars så hade jag gärna gjort det åt dig (men tror inte du vill det,för att vara ärlig :P)

    Annars så kör hår och förlåt för att jag är så irriterande 🙂


   2. Author
    Sanna

    Nej det är ingen fara 🙂 Saken är ju att många av de tips som vi ska publicera här har jag redan spelat in, för att utöka utbudet på DDB, så antingen får jag spela in dem igen och ladda upp dem på Youtube eller så får jag flytta dem. Sedan har inte alla inlägg här en videoguide, och för att försöka förse alla med något de känner att de förstår och kan hantera så vill vi ju ha både textguide och videoguide på så många tips det går. Mina 350+ videos har väldigt många tips som vi vill ha på DDB, som inte finns idag. Så ja, det är liksom lite antingen eller. Det går ju inte att nån annan gör det för mig då man inte kan ladda ner filmer från Videofy vad jag vet (man kan ju det med Youtube) så jag måste göra det själv då jag är den enda som har tillgång till filmerna i sitt original 🙂

 3. SvaraTherese Gustavsson

  Hej!
  Jag hittade inget inlägg där jag skulle kunna få hjälp med min fråga därför frågar jag helt enkelt här och hoppas på ett svar 🙂
  Jo det jag undrar och har en fundering kring är varför det inte står vad för kategori mina inlägg tillhör? Alltså det står ju längst ner på varje inlägg att det är i ”alla inlägg” men om jag t.ex. lagt in det i ”foto” så syns det inte :/ Måste väl vara något i kodmallarna som är fel? Kika gärna in och kolla när ni har tid för tyvärr kan jag inte lösa detta själv 🙂
  En till fråga som jag inte är säker på om det ens går att ändra på är att få själva ”SÖK” knappen i menyn att vara i mitten. Hade varit snyggare tror jag 🙂
  Mvh Therese

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *