Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg tid & datum utanför content

Stilmallskoden (du behöver troligtvis justera margin & padding samt styla den efter tycke):

.datetime {
background: #000;
color: #fff;
font-family: georgia, serif;
font-size: 12px;
margin-left: -100px;
margin-top: -49px;
padding: 20px;
width: 50px;
height: 50px;
}

 

Kodmallskoden:

<div class="datetime">Tid & datum-koden här</div>

Transkribering från film:

Tid & datum utanför content

 

Idag så tänkte jag att jag skulle visa er hur man kan lägga tid och datum eller andra typer av koder utanför content. Alltså att det ser ut så här från början. Efter att du har lärt dig det här tipset så kommer det att vara ungefär så här. Ni får ju givetvis modifiera de här koderna så mycket ni vill i stilmallen som jag lägger upp, men jag lägger som sagt upp väldigt basic koder från och med nu. Så får ni själva ställa in dem på det ni vill ha. Man kan ju istället för en färgbakgrund lägga en bildbakgrund eller vad man vill liksom.

Reklambanner: Du får tänka till lite innan du väljer program. Allt du behöver göra är att bestämma hur kul du tycker de här jobben verkar på en sk……

Ursäkta mig, bara tycker blogg.se:s jävla banner. Jag blir helt vansinnig. Ursäkta jag svär men jag blir bara. Åh, orkar inte ens spela in den här filmen en gång till så ni får ha överseende med att den där bannern förstörde halva.

I alla fall, man tar stilmallskoden som jag har lagt här nedanför. Så går man in i stilmallen och så lägger man den där man vill, jag brukar lägga den nedanför h3, för jag gillar att ha saker i närheten av varandra och i och med att de här ska ligga under h3 sedan i kodmallen så vill jag att den ska ligga där i stilmallen också. Så sparar vi.

Sen så tar ni kodmallskoden och det är ju bara en div-tagg och så går vi in på startsidan. Vill ni ha detta på alla sidor så ska ni ju givetvis lägga in det på alla sidor också. Då räcker det inte bara att lägga in den på startsidan utan man måste också lägga in den på arkivsidan, kategorisidan och inläggsidan.

Är det så nu till exempel att ni vill ha tid där, så ta er tidkod, jag vet inte vilken ni använder. Nu tar jag den här basic, den här fula som blogg.se har. Jag har ju tips på hur man kan ha dem i andra format på min bloggtipsblogg så det är bara att kolla där om ni är nyfikna. Sen lägger jag det inuti div-taggen helt enkelt. Så förhandsgranskar vi. Då så ser ni inte det så bra men det ser skitfint ut. Ska vi se. Så, då hamnar den där. Jättefint.

Jag har ju lagt en liten padding på den här och det är bara för att det alltid ska hamna i mitten oavsett vad det står. Man kan ju givetvis göra den mindre eller annat typsnitt eller vad man vill. Men jag kan tänka mig att det kommer att komma flera av er nu som kommer att säga “åh, det där funkar inte för mig, jag ser bara pyttelite utav koden på sidan här, men när jag flyttar den utanför content så syns den inte”. Då tänkte jag, åh, men då får vi väl ta och lösa det för er då. Då är det som så att ibland så finns det en rad under #content i stilmallen som heter overflow:hidden. Det betyder att allting som ligger utanför content, alltså det fysiska content, här eller vad man ska säga, men som ligger inuti content i koderna, alltså att content är förälder-element, det ska inte synas betyder den här koden.

Man ska helt enkelt ta bort overflow:hidden, men vi kan göra som så att jag visar vad som händer, vi sparar den och så går vi in här igen. Nu ser ni, då försvann den därför att allting som ligger i content men som enligt justeringar i stilmallen eller att man har lagt den en margin-left eller en margin-right eller vad det nu är. Allt som ligger där men som ligger utanför, alltså jag vet att jag förklarar det jättedåligt nu men allt som ligger i content i koderna, inuti content i koderna, men utanför content rent visuellt, alltså det man ser, det syns inte om man har overflow:hidden. Men om man tar bort overflow:hidden, då gör vi det. Då syns den.

Det kan ju vara så att nu ser ni att det blir ett väldigt stort mellanrum här emellan. Då kan man få gå in och justera lite på entrybody eller så kan man gå in och, ja man får göra precis som man vill men i och med att det blir ett så stort mellanrum här så skulle jag rekommendera att man går in till .entrybody, som är här nere. Så lägger vi en margin-top: -50px till exempel. Där ska vi se, ja, då hamnar den lite längre upp där.

Det får man göra precis som man vill och ni får ju givetvis modifiera de här koderna precis som ni vill för jag kan inte garantera att de kommer att funka perfekt på era koder utan då får ni justera lite på margin och padding och width och height. Är det så att ni lägger en bild eller så, så behöver ni inte ha width och height alltid.

Det var helt enkelt det som dagens tips handlade om så ni får ha en fortsatt trevlig decemberdag. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.