Pretty baby spin-doktorer http://1apotekonline.com/cialis/ sterling sølv pille kasse

Lägg in kommentar i HTML

I CSS skriver man:

.class {
   font-size: 13px; /* här är kommentaren, omringad av en forward slash och en asterix/stjärna */
}

I HTML skriver man:

<a href="länk">länknamn</a>
<!-- en kommentar i HTML börjar med en pil åt vänster, ett utropstecken och två bindestreck -->
<!-- en kommentar i HTML avslutas med en två bindestreck och en pil åt höger -->

Från filmen:

Kommentar i HTML

Hej hej.
Idag så tänkte jag att jag skulle prata lite om kommentarer i koderna, vilket är ett jättebra sätt att göra för att liksom själv kunna gå tillbaka och titta om man är osäker på någonting. Att man lägger en kommentar att här ligger profilbilden eller här ligger det avsnittet eller något sådant, så är det lätt att gå tillbaka och titta om man har mycket kod i sin blogg.

Kan också vara bra om man har, vad heter det, grafiska designer till exempel som man låter andra ladda ner så kan man ju lägga kommentarer så att folk ser vart man ändrar vad och så där om någon nu skulle vilka gå in och lägga någon ny profilbild eller profiltext eller så. Jag har även lagt mina i mina grafiska designer för att varna lite att man blir polisanmäld ifall man plockar bort min länk och sådär, så att man tänker en extra gång ifall man nu inte lade så mycket tid på att läsa igenom användarvillkoren och sådär.

Men i alla fall det är väldigt lätt att lägga in kommentarer bland CSS:en och HTML:en men kommentarerna ser olika ut. Vi zoomar inte lite här så att ni ser, här ser ni då en design jag har gjort på blogg.se. Då är det en slash, en stjärna och därefter så skriver man sin kommentar och sen avslutar man med en stjärna och ett slash. Så jag lägger det här nedanför och det är alltså hur man lägger in kommentarer för CSS:en då, alltså stilmallen.

Däremot på kodmallen så ser det lite annorlunda ut, då är det nämligen som så att man skriver en kommentar så här, så jag skriver den här så får ni se. Då ska vi se, oj, så då börjar man med en pil till vänster och sen skriver man ett utropstecken och så skriver man två stycken bindestreck och sen så skriver man sin kommentar, hej hej hej kanske och sen så skriver man två stycken bindestreck och en pil åt höger istället, men inget utropstecken där men jag lägger det här nedanför också då.

Det som är så bra med detta är att det syns ju absolut inte på din design utan det är bara du som kan se det bland dina koder och man kan då även se det i källkoden skulle jag tro men det är i alla fall jättebra att använda sig av sådana här kommentarer för att påminna sig själv och ifall någon annan ska gå in och göra någonting, till exempel om man gör en design åt någon annan så kan det också vara jättebra att gå in och visa att här ligger det och här ligger det och sådär också bra om man inte indenterat texten att man till exempel lägger när det är en /div så här att, här nere till exempel så hade jag kunnat lägga en kommentar för där ser ni att där är det en /div, där, och den hör ihop med div id subscribe här uppe. Så då lägger jag en kommentar där och så skriver jag end of subscribe, så och då vet jag, aha men det är den som här ihop med den så behöver man liksom inte ha några problem med det att man skulle glömma det eller så. Det var det som jag hade tänkt visa er idag, så får ni ha det så bra. Hej hej.

Skribent och ansvarig för DDB. Driver Designa din blogg sedan juni 2015. Har bland annat studerat webbdesign, marknadsföring och online strategier både i Sverige och USA. Jobbar inom IT.

Läs mina andra inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.